reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Marthi cos na O. Otrivin , ovarin ? jakos tak.
@Porzeczka1234 encorton mam w domu,wiec od testu bym mogla brac np 5, clexan nie wiem czy tak naprawde musze brac bo nie mam zadnej mutacji...
Ale wiem ze nawet jak bede chciala z dnia na dzien na wizyte sie umowic to nie robia problemu i zapisze mnie na koniec dnia.
To tak samo jak gin mi kazal przyjsc w 12 dc na zastrzyk, ide do rejestracji a babka do mnie mowi ze terminy sa na polowe czerwca, no ale powiedzialam o co chodzi i nie bylo problemu.
A co Kochana jeszcze bys mi doradzila brac?

reklama
@Porzeczka1234 - wybacz :D zawsze mylę szczepionki z zastrzykami... A czym się różni fraxiparina od clexane? Bo różnica w cenie też ogromna :O

@Funia90 - dziękuję za info! Boże! jakie różnice w cenie... Mi na bank hematolog moja nie przepisze z refundacją :/ Myslisz, ze Twoj gin zmieni Ci bez problemu na neoparin?

@bea25ta - co u Ciebie dokładnie jest wskazaniem do refundacji luteiny i zastrzyków?

BRZUCHATKI piszcie, co u Was! :*
Za WIZYTUJĄCE dziś trzymam kciukasy! :*

Dziękuję dziewczyny :) wczoraj się postarałam i zrobiłam sliczną kolację na balkonie, bo dzis mamy wizyte wieczorem i nie bedzie czasu. Zrobiłam dania z resztek, bo nie mialam jak jechać na zakupy, ale wyszło mimo to super: zupa krem szpinakowa z grzankami i szczypiorkiem, spaghetti aglio oglio i zapiekane pod bezą morele z migdałami i miodem.
Neoparin sprzedadzą tez
w aptece jak się ma wypisany clexane, bo to zamiennik. Ja chyba zostane przy clexanie.
Jesli chodzi o refundacje, to glownie od lekarza zalezy czy ma odwagę wypisać:p

@Liluli - nawet prywatnego? czy to ten, co współpracuje z NFZ musi wypisać?Mi się wydaje tak jak Kas90, że nie każdy bywa przychylny i się po prostu boi, jeśli nie ma wprost wskazań w wynikach... jak np u mnie :/

@Marthi clexan i fraxiparina to to samo wszystko zależy od dawki 0,4 jest tańsza 0,6 droższa itd. Juz pisałam kilka razy ze mam mthfr w obu genach byłam u 2 genetykow jedna mówiła ze moze być to przyczyna strat i zaleciła zastrzyki druga była tego pewna i dała zaświadczenie dla ginekologa ze mam mieć fraxi na ryczałt i mam.

@dżoł ja bym brała encorton od testu pozytywnego co najmniej 10 mg ja brałam 15 mg. A jeśli chodzi o clexan musisz sama podjąć decyzję

@magda1208 chodzi o stymulację czyli po naszemu podrasowanie jajka. Pytaj o co chcesz czuwam

on mi pewnie wypisze recepte na clexan, tylko ze 100 % bo nie ma podstaw zeby dac na ryczalt. No chyba ze na gwalt hematologa prywatnego znajde ale tez nie powiedziane ze wypisze zaswiadczenie.

halo:)
ja na szybciutko- za wizytujące dzisiaj kciuki zaciskam! odezwijcie się po koniecznie.
Czy ktoś nie miał dziś powtarzać bety? umkło mi tu coś??

reklama
O nie, my juz po serduszku wiec beta sie nie stresujemy. Chyba martaha miala robic by sprawdzic jak przyrasta

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry