reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@czarna_mala nie wiem o czym myślisz na tych wkłuciach może wychodzi strach ,że nie pomogą? Może powinnnaś zacząć myśleć : to dla malucha małego i czarnego :elvis:. Jesteś dzielna i dasz radę a przy pomocy nowenny na bank się uda!!

@pixi.nova do witamin b6, b9 , b12 jeszcze wit d , clexan , acard.

Ja też biorę neoparin jak dr. Quenn.O ile nie zapomnę to zapytam w nast poniedziałek o ten neoparin mam znajomą co jest od tych przedstawicieli medycznych zobaczę czy coś wie na temat zamienników w końcu to oni je rozprowadzają ( chyba ).

Boże mam takiego stracha ,że nie wiem czy dojadę. Nie boję się o wady dzidka jakoś nie wierzę że mogłoby mnie to spotkać ,ale za każdym razem boję się ,że się położę a doktor powie nie ma akcji serca . Paraliżuje mnie ta myśl i jak się cieszyć każdym dniem..

reklama
@czarna_mala biore euthyrox 50, kwas 5, encorton odstawilam ok 3 tyg temu ( a bralam non stop od listopada) , jodid, acard 50 na wlasna reke, inofem.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Funia90 - zgadzam się w 100%, co do zawodu :) dlatego faktycznie, lepiej odpocznij na razie. Fach w ręku masz więc w razie "w" zawsze możesz wrócić.
Co do plamienia - u mnie się też zaczynały (pod koniec niestety) i wtedy lekarz mówił, że mogłam (przez przypadek) aplikując luteinę zahaczyć albo podrażnić naczynko i stąd te upławy. Wcześniej, jeśli mi się zdarzały, to były raczej białawe.

@dżoł - trzymam kciuki, co to za zastrzyk dostałaś?

@kas90, Porzeczka, Funia - ja Wam powiem, że my w 1 ciąży się też przytulaliśmy (nieczęsto, ale robiliśmy to) i jak się stało najgorsze to też niedawało mi to spokoju. W drugiej już lekarz mówił, by ograniczyć, i chyba tylko raz zdarzył się taki incydent, albo nawet wcale... Już dokładnie nie pamiętam.

@pixi.nova - to odebrałaś już wyniki genetyczne dziecka z genesis? :O Nie wiedziałam, albo coś pominełam... albo zapomniałam :/ ehhh, chyba zapomnialam.... teraz cos mi swita, ze chyba pisalas o tym... głupie hashi! :/
Ile kosztuje kuracja Clexane bez refundacji?

@susana - jak cenowo wyglada kuracja tym neoparin? Czy to tez szczepionka? dlaczego lekarze nie zapisuja go tylko clexane?

@pixi - zeby dodać stopkę musisz wejść w "sygnaturę" w menu (najlepiej na kompie).

@Czajak - trzymam za Ciebie kciuki! Nie mysl o tym tak intensywnie, na pewno sie uda!

@bea25ta - rozumiem ten strach... sama go miałam na każdej wizycie w poprzedniej ciąży... a gdy zabilo juz serduszko, gdy szlam na (nie wiedząc wtedy) ostatnią wizytę ciążową i byłam bardzo spokojna, zrelaksowana, okazalo się, ze serduszka juz nie ma, nie bije :(((

@dżoł kochana ja bym jednak wolała mieć leki i plan działania w razie ciąży ale to ja ty musisz sama decyzję podjąć

@Marthi neoparin to nie szczepionki tylko zastrzyki lekarze nie przypisują ich kobietka w ciąży bo jest to nowy lek i nie wiadomo jaki ma wpływ na płód tak przynajmniej większość to tłumaczy. Ile kuracja kosztuje nie wiem fraxiparina którą biore kosztuje 10 zastrzyków ok 43 zl a potrzebuje 30 to ok 130 zł miesięcznie. Bez refundacji ok 120 zl za 10 zastrzyków czyli miesięcznie ok 360 zł. Czyli różnica ogromna

@bea25ta trzymam kciuki za was

@susana ale masz piękną córeczkę

@magda1208 na jakim etapie teraz jesteś cichutko siedzisz a ja kojarzę że coś powinnaś mieć owu

@Czajak kciuki zaciśnięte

@kas90 o Tobie i twojej wizycie również pamietam. Wszystkiego dobrego z okazji 2 rocznicy ślubu

@pixi.nova zbadaj poziom wit d ,bo nadmiar jest szkodliwy ,choc watpie zebys po zimie miala za duzo,ja mialam poltora miesiaca temu 15(30-100) ,po suplementacji i wakacjach tygodniowych 38 ,takze biore nadal.
Wit c chyba normalnie przyswajamy,ale mi gin powodzial ,ze w ciazy mam nie suplementowac bo ona jest wszechobecna w jedzeniu.

@Marthi neoparin to zamiennik clexane[emoji4]jest nowy i lekarze moga o nim nie wiedziec[emoji4]
Clexane bez refundacji na 10 dni ok 130-140 zl ,neoparin ok 90 ,z refundacja clexane ok 35, a neoparin ponad 3 zl.

Ja przenosze sie w takim razie na ten neoparin ,szkoda kasy[emoji4]wydam na pazury w zamian[emoji16]

@bea25ta kciuki za wizyte,ps znam twoj strach[emoji58]ale bedzie serducho jak dzwon[emoji4]

@kas90 za Ciebie rowniez trzymam kciuki[emoji5]

@Czajak Nie poddawaj się kochana walcz bo jest o co widzisz ja też mam ogromne trudności w zajściu jestem po doszczepianiu . Czekam na MRL.
@Porzeczka1234 Kochana musisz zostać moją Dr.Quinn tak zbliżają się te trudne dni he he jutro mam wizytę. Swoją drogą w rozmowie telefonicznej wspomniałam o tabletkach na "Podrasowanie jajeczka" a Pani doktor pyta , ale w jakim sensie ehhh.
@susana Super córcia.
@bea25ta @kas90 Kciuki za wiztę.

@agatush to trzymam kciuki rowniez za Ciebie[emoji5]hmm...tak ja tez wizytuje ale dopiero popoludniu[emoji4]
Licze na pecherzyk[emoji5]

reklama
@Funia90 , @martaha123 Właśnie wykupiłam zapas neoparine (zamiennik clexanu) i za 30 zasttrzyków bez refundacji zapłaciłabym 351zł a z ryczałtem 10zł

to samo z luteiną bez znizki 54,40 po zniżce 6,08 mega różnica. Powinnam zapłacić 477 a zapłaciłam 38 :D

dobra lecę odpalać kosiarkę . serce mam w gardle odezwę się koło 14 :D

Do góry