reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@czarna_mala nie wiem o czym myślisz na tych wkłuciach może wychodzi strach ,że nie pomogą? Może powinnnaś zacząć myśleć : to dla malucha małego i czarnego :elvis:. Jesteś dzielna i dasz radę a przy pomocy nowenny na bank się uda!!

@pixi.nova do witamin b6, b9 , b12 jeszcze wit d , clexan , acard.

Ja też biorę neoparin jak dr. Quenn.O ile nie zapomnę to zapytam w nast poniedziałek o ten neoparin mam znajomą co jest od tych przedstawicieli medycznych zobaczę czy coś wie na temat zamienników w końcu to oni je rozprowadzają ( chyba ).

Boże mam takiego stracha ,że nie wiem czy dojadę. Nie boję się o wady dzidka jakoś nie wierzę że mogłoby mnie to spotkać ,ale za każdym razem boję się ,że się położę a doktor powie nie ma akcji serca . Paraliżuje mnie ta myśl i jak się cieszyć każdym dniem..

reklama
@czarna_mala biore euthyrox 50, kwas 5, encorton odstawilam ok 3 tyg temu ( a bralam non stop od listopada) , jodid, acard 50 na wlasna reke, inofem.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Funia90 - zgadzam się w 100%, co do zawodu :) dlatego faktycznie, lepiej odpocznij na razie. Fach w ręku masz więc w razie "w" zawsze możesz wrócić.
Co do plamienia - u mnie się też zaczynały (pod koniec niestety) i wtedy lekarz mówił, że mogłam (przez przypadek) aplikując luteinę zahaczyć albo podrażnić naczynko i stąd te upławy. Wcześniej, jeśli mi się zdarzały, to były raczej białawe.

@dżoł - trzymam kciuki, co to za zastrzyk dostałaś?

@kas90, Porzeczka, Funia - ja Wam powiem, że my w 1 ciąży się też przytulaliśmy (nieczęsto, ale robiliśmy to) i jak się stało najgorsze to też niedawało mi to spokoju. W drugiej już lekarz mówił, by ograniczyć, i chyba tylko raz zdarzył się taki incydent, albo nawet wcale... Już dokładnie nie pamiętam.

@pixi.nova - to odebrałaś już wyniki genetyczne dziecka z genesis? :O Nie wiedziałam, albo coś pominełam... albo zapomniałam :/ ehhh, chyba zapomnialam.... teraz cos mi swita, ze chyba pisalas o tym... głupie hashi! :/
Ile kosztuje kuracja Clexane bez refundacji?

@susana - jak cenowo wyglada kuracja tym neoparin? Czy to tez szczepionka? dlaczego lekarze nie zapisuja go tylko clexane?

@pixi - zeby dodać stopkę musisz wejść w "sygnaturę" w menu (najlepiej na kompie).

@Czajak - trzymam za Ciebie kciuki! Nie mysl o tym tak intensywnie, na pewno sie uda!

@bea25ta - rozumiem ten strach... sama go miałam na każdej wizycie w poprzedniej ciąży... a gdy zabilo juz serduszko, gdy szlam na (nie wiedząc wtedy) ostatnią wizytę ciążową i byłam bardzo spokojna, zrelaksowana, okazalo się, ze serduszka juz nie ma, nie bije :(((

@dżoł kochana ja bym jednak wolała mieć leki i plan działania w razie ciąży ale to ja ty musisz sama decyzję podjąć

@Marthi neoparin to nie szczepionki tylko zastrzyki lekarze nie przypisują ich kobietka w ciąży bo jest to nowy lek i nie wiadomo jaki ma wpływ na płód tak przynajmniej większość to tłumaczy. Ile kuracja kosztuje nie wiem fraxiparina którą biore kosztuje 10 zastrzyków ok 43 zl a potrzebuje 30 to ok 130 zł miesięcznie. Bez refundacji ok 120 zl za 10 zastrzyków czyli miesięcznie ok 360 zł. Czyli różnica ogromna

@bea25ta trzymam kciuki za was

@susana ale masz piękną córeczkę

@magda1208 na jakim etapie teraz jesteś cichutko siedzisz a ja kojarzę że coś powinnaś mieć owu

@Czajak kciuki zaciśnięte

@kas90 o Tobie i twojej wizycie również pamietam. Wszystkiego dobrego z okazji 2 rocznicy ślubu

@pixi.nova zbadaj poziom wit d ,bo nadmiar jest szkodliwy ,choc watpie zebys po zimie miala za duzo,ja mialam poltora miesiaca temu 15(30-100) ,po suplementacji i wakacjach tygodniowych 38 ,takze biore nadal.
Wit c chyba normalnie przyswajamy,ale mi gin powodzial ,ze w ciazy mam nie suplementowac bo ona jest wszechobecna w jedzeniu.

@Marthi neoparin to zamiennik clexane[emoji4]jest nowy i lekarze moga o nim nie wiedziec[emoji4]
Clexane bez refundacji na 10 dni ok 130-140 zl ,neoparin ok 90 ,z refundacja clexane ok 35, a neoparin ponad 3 zl.

Ja przenosze sie w takim razie na ten neoparin ,szkoda kasy[emoji4]wydam na pazury w zamian[emoji16]

@bea25ta kciuki za wizyte,ps znam twoj strach[emoji58]ale bedzie serducho jak dzwon[emoji4]

@kas90 za Ciebie rowniez trzymam kciuki[emoji5]

@Czajak Nie poddawaj się kochana walcz bo jest o co widzisz ja też mam ogromne trudności w zajściu jestem po doszczepianiu . Czekam na MRL.
@Porzeczka1234 Kochana musisz zostać moją Dr.Quinn tak zbliżają się te trudne dni he he jutro mam wizytę. Swoją drogą w rozmowie telefonicznej wspomniałam o tabletkach na "Podrasowanie jajeczka" a Pani doktor pyta , ale w jakim sensie ehhh.
@susana Super córcia.
@bea25ta @kas90 Kciuki za wiztę.

@agatush to trzymam kciuki rowniez za Ciebie[emoji5]hmm...tak ja tez wizytuje ale dopiero popoludniu[emoji4]
Licze na pecherzyk[emoji5]

reklama
@Funia90 , @martaha123 Właśnie wykupiłam zapas neoparine (zamiennik clexanu) i za 30 zasttrzyków bez refundacji zapłaciłabym 351zł a z ryczałtem 10zł

to samo z luteiną bez znizki 54,40 po zniżce 6,08 mega różnica. Powinnam zapłacić 477 a zapłaciłam 38 :D

dobra lecę odpalać kosiarkę . serce mam w gardle odezwę się koło 14 :D

Do góry