reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@susana @Funia90 nie wolno tego siemienia lnianego mnie dr nie pozwoliła bo też jadłam z płatkami rano cóż ciągle coś wychodzi ze nie wolno

Kochane a sok z pokrzywy ??? stosuje sie go na anemie ma dużo żelaza przeczytałam w necie ze możemy ale nie jestem pewna?? Ja jem pestki z dyni takie nie obrane przegryzam jako przekąskę też mają dużo żelaza

reklama
Kurde
Też pije siemie lniane bo często mam dolegliwości żołądkowe
A to od witamin a to od żelaza ......
:yes:mi ostatnio dr P powiedział żebym sobie piła do owulacji siemię,
a jako ciekawostka @kas90 najlepszą formą przyswajalną dla organizmu jest żelazo w postaci fumaranu żelaza i co ciekawe porównywałam preparaty te na receptę i mają mniejsze dawki niż te z suplementów:pja kupuję własnie ten suplement tylko co jakiś czas sprawdzam poziom ferrytyny i hgb żeby czasem moja wątroba nie zaczęła spichrzać Fe, transferyny już nie badam:p

Od jutra nie bede,ale wlasciwie nigdzie nie przeczytalam ,ze nie mozna wiec mam nadzieje,ze nic sie nie statnie.
A wiecie ,ze lubczyku tez nie mozna?kiedys slyszlam o bazylii,zeby nie jesc.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Funia ja piłam i nic się nie stało ale uważać zawsze można :)

O matko! Ale mamy zakazów, że wątróbki i kaszanki nie wolno, to już obczaiłam, ale że natki w dużych ilościach też nie? Będę jeść więcej wołowinki, cielęciny, buraków, będę piła herbatkę z pokrzywy (choć też ktoś mi mówił, że raczej nie wolno z nią w ciąży przesadzać). Co do przyjmowania żelaza, to wstrzymam się do zrobienia badań i wizyty. Zobaczę co mi dr powie.

Ostatnia edycja:
Najgorsze jest to ,ze czlowiek robi to nieswiadomie.
Ja nawet czytalam juz wczesniej o siemieniu i pisalo ,ze mozna[emoji15]
Dziewczyny a szybkie pytanie kmin rzymski? Wiecie cos o tym? Bo wlasnie obiad grzeje a w necie pisze ,ze mozna ale ja juz w nic nie wierze

@Porzeczka1234 dzieki,ale za pozno ,moj obiad zakonczyl sie na jajecznicy z 3 jaj,2 kanapkach z chleba bezglutenowego[emoji58]
Zrobilam chicken curry i zawsze daje przyprawe garam masala,tam jest galka muszkatalowa i podobno jest zakazana wiec nie zjadlam,a takiego mam smaka[emoji25]
Obiad zakonczylam lodem oreo[emoji58]
Jeszcze na koniec potrzaskal mi sie moj ulubiony kubek do kawy[emoji20]

@Funia90, myślę, że jak cos się je w nieduzych ilosciach, to nie zaszkodzi. Wyjątkiem są tylko sery plesniowe, wyroby z mleka niepasteryzowanego i surowizna. Pozostałe produkty, ktore są zakazane ze względu na dużą ilość pewnych skladników myslę, ze w normalnej ilosci i sporadycznie nie zaszkodzą.
Co do natki w duzych ilosciach, to pewnie chodzi o witaminę A. Tak samo jest z marchewką, mozna jesc normalnie, ale np nie pic regularnie soków.

P.s. kiedy planujesz pierwszą wizytę? Widzę, że jesteď dość spokojna, to fajnie:)

Dziewczyny, bardzo Wam chciałam podziękować. Jestescie kochane...Dostaję od was tyle rad i wskazówek i wiary. Za medyczne rady dziękuję szczególnie dr Nafoczce i dr Queen :) Jak tylko coś mnie niepokoi, to mąż do mnie od razu z tekstem "zapytaj dziewczyn na forum :D"
Jestem świadoma, że dzięki Wam zaszłam tak daleko i niesamowicie wam ufam! Czuję ogromny dług wdzięczności.

Ostatnia edycja:
@Funia90 kochana @kas90 ma rację mąż jadł wątróbkę w restauracji to skosztowałam bylam na grillu była kaszanka z grilla też zjadłam troszkę także myślę ze jak nie zjesz tego kilko tylko trochę to nic się nie stanie nie odmawiaj sobie :)

Ja zaraz robię fasolkę szparagową z bułeczka tartą a była po 36 zl ale co zrobić jak jezyk do ud na samą myśl.
Szukałam w 3 sklepach buraków wcale tak łatwo nie jest je teraz dostać kupiłam zrobię jutro sałatkę Kas90 kochana powiedz czy ona pasuje do obiadu?

reklama
@Funia90, myślę, że jak cos się je w nieduzych ilosciach, to nie zaszkodzi. Wyjątkiem są tylko sery plesniowe, wyroby z mleka niepasteryzowanego i surowizna. Pozostałe produkty, ktore są zakazane ze względu na dużą ilość pewnych skladników myslę, ze w normalnej ilosci i sporadycznie nie zaszkodzą.
Co do natki w duzych ilosciach, to pewnie chodzi o witaminę A. Tak samo jest z marchewką, mozna jesc normalnie, ale np nie pic regularnie soków.

P.s. kiedy planujesz pierwszą wizytę? Widzę, że jesteď dość spokojna, to fajnie:)

Dziewczyny, bardzo Wam chciałam podziękować. Jestescie kochane...Dostaję od was tyle rad i wskazówek i wiary. Za medyczne rady dziękuję szczególnie dr Nafoczce i dr Queen :) Jak tylko coś mnie niepokoi, to mąż do mnie od razu z tekstem "zapytaj dziewczyn na forum :D"
Jestem świadoma, że dzięki Wam zaszłam tak daleko i niesamowicie wam ufam! Czuję ogromny dług wdzięczności.
Mój mąż też już wie,że moje forum to skarbnica wiedzy:) niezawodna!

Do góry