reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234, @mała79 dziękuję za odzew ;-)
Nic zostaje nic innego jak poczekać do jutrzejszej wizyty.

@mała79, a w którym wy kierunku idziecie, brniecie dalej w szczepienia?

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
nie wiem jeszcze ciągle jestem w punkcie wyjścia...i tak czekam na histero w licpu więc jeszcze jest chwila na zastanowienie co dalej, pozatym czekam jeszcze na dwa wyniki i będę konsultować się z doc. Paśnikiem co dalej... zobaczę co mi zaproponuje (mówił coś o immunosupresji) choć leków immunosupresyjnych typu eguoral nie chciałabym brać...także u mnie narazie wielka niewiadoma

reklama
Ale naskrobałyście przez te parę godzin mojej nieobecności :D

no to pokolei... ;)

@pixi.nova - fajnie, że jesteś spowrotem z nami! :*

Linki do witamin, ja kupiłam te:
1. Link do: WITAMINA B6 B 6 P-5-P KOENZYMATYCZNA 60kap SWANSON
2. Link do: NOW WITAMINA B12 100loz STRES NERWY DEPRESJA USA
3. Link do: Swanson Ultra Folate 5-Methyltetrahydrofolic Acid

Ehh, kochana, przykro mi, że tak się stało... Ja z drugiej strony mam wynik II utraty, że trisomia 16 chromosomu i choć większość mówi, że może to lepiej, bo wiem, że dziecko było chore, to nic mi to nie daje, boję się, że wada może się powtórzyc... Hmm, cieżka sytuacja.
A nie rozważałaś by pójść do tej Kubiaczyk w Poznaniu? Ponoć dobra... Ja idę w czerwcu jakoś to dam Ci znać co i jak po wizycie. Sama czuję już lekki niepokój co to będzie ze mną, ale tak bardzo już bym chciała bejbi... ehh.

@kas90 - dzięki za info odnośnie PAI... chyba na razie dam sobie z nią spokój.

@Destino - jak pięknie to napisałaś do Motylka <3 aż się łezka zakręciła.
Co do tego, co napisałaś do pixi... Też miałam taki etap, powiedziałam mężowi, że może powinien dać sobie ze mną spokój, bo jak widać nie urodzę mu chyba dziecka... on nie chciał tego słuchać, stale mówił mi, zdiagnozujemy się i będzie dobrze. Zaznaczał też, że przecież może być coś z nim, z jego genami nie tak, a nie ze mną i że mam przestać gadać głupotki... Ale ogólnie, pięknie piszesz... " Dluga droga za toba. Juz jestes blizej szvzescia niz ci sie wydaje." <3
A z takich rzeczy dotyczących oczyszczania myśli... Kupiłam sobie wczoraj dziewczyny rower sportowy, mam zamiar jeździć jak najczęściej i w ten spośob oczyszczać myśli i dbać o zdrowie. Polecam! Myślę, że to dobry kierunek :D

@Funia90 - ooo, czyli jednak coś z tą owulką jest! Nie strasz mnie z tą heparyną ;p uznajmy, że musisz technikę dobrą sobie wyćwiczyć :D a boli Cię samo wkłucie?

Jezuuu, czytam o tych Waszych zrostach, siniakach i już mnie brzuch boli na samą myśl :O

@Liluli - cudowne wieści! byle do przodu i do rozwiązania! :*

@marzycielka81 - mnie nie bylo od godziny 13 wczoraj do dziś do ok 11 i masakra, ile stron :D

@bea25ta - właśnie czytałam, że po encortonie rosną włosy na rękach, nogach, w miejscach intymnych itd. no i że pryszcze wychodzą, między innymi :O
Co do reszty - dzięki za info! :*

@Avita - OGROMNE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! :*

@dżoł - dzięki za info, każde jest przydatne. ehh, cięzka ta nasza dola.... co u Ciebie w ogóle, dawno Cię tu nie było widać?

@Doris:-) chyba nie ma co się ekscytować;p niech każdy robi, co chce... :)

@Doris;-) wiesz ile jest takich ludzi, którzy nas poczytują? Nie trzeba zakładać konta na BB, żeby móc nas czytać. Ja tam mam inne ważniejsze problemy niż czytająca nas Straw [emoji23] np. test LCT który wyszedł mi ujemnie po raz drugi i czekam na odpowiedź od doktora co dalej [emoji6]

@matulkaa a Ty byłaś szczepiona pullowanymi? Dla mnie guru szczepionkowym jest tutaj @Porzeczka1234 wiele jej zawdzieczam [emoji8]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

@czarna_mala właśnie nie, miałam szczepienia tylko limfocytami mojego partnera, dlatego dziwiłam się co oznacza, i po co wykonywać test z obcym dawcą w takim wypadku. Zapytam o to na pewno jutro Sachę.

@czarna_mala jesteś kochana dziękuję cieszę się ze mogę komuś pomóc dzięki doświadczeniu.

@matulkaa jeśli nie miałaś szczepień dawcy to chyba coś źle zrozumiałaś Sachę bo niby z jakim dawcą mieliby wam sprawdzać mrl po drugie po co chyba ze Sacha działa inaczej i ja tego do końca nie rozumiem a może tak być ;). Ale ja myślę że będziesz miała zielone światło

@porzeczka 1234 nad tym samym się cały czas zastanawiam po co i co oznacza ten wynik 41.
Dobrze zrozumiałam jego zalecenia ;-) Jest to podobno standardowa procedura u Sachy. Jedziesz na badanie do Prokocimia i informujesz, że jesteś po szczepieniach, w laboratorium dokonują drugiej próby z przypadkowym dawcą.

Obyś miała rację [emoji5]

Ostatnia edycja:
@Marthi dziękuję za linki, co prawda czekam jeszcze na wyniki MTHFR ale nawet gdybym nie miała metylowane witaminy chyba tylko mogą pomóc? Zwłaszcza na homocysteine. Jaki Ty miałaś jej wynik? Ja 7,5
Odnośnie sportu, ja planuję zapisać się na jogę. Zawsze brakowało mi czasu ale teraz muszę zrobić coś dla siebie i wyciszyć umysł.
@Porzeczka1234 Masz racje Kochana, jestem bardzo zagubiona.. Nie będą Wam tu zaśmiecać wątku moimi smutami.. Muszę podjąć decyzję odnośnie leczenia i w nie uwierzyć. U mnie problemem jest zaufanie co do terapii i lekarzy. Tak bardzo bym chciała żeby się udało, że mnie to paraliżuje. Ciągle rozważam za i przeciw leczeniu i lekarzom.
@Destino jak się czujecie? Kiedy masz usg?
Trzymam kciuki za wszystkie starające i gratuluję naszym mamusiom :*

@matulkaa masz rację. Jak robiłam pierwszy raz badanie MLR na Prokocimiu, to pani w Punkcie Badań Odpłatnych pytała czy badanie jest robione pierwszy raz czy kontrolne po szczepieniach. Powiedziałam, że po raz pierwszy, więc miałam tylko tabelkę z moim Małżem. Teraz za drugim razem powiedziałam Pani, że to kontrolne po szczepieniach. Pani w okienku nie pytała mnie czy limfocyty były Małża czy dawcy, bo co ją to interesi, zaznaczyła że kontrolne i mam dwie tabelki, wklejam je poniżej. Z tym, że moje wyniki są całkiem inne niż Twoje

20b2462140b9b8df0926f6fdf9627620.jpg
fd6622663a90c2f8925b7a28d2df8b78.jpg

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
@pixi.nova dzis niemal zadnych objawow. Nawet piersi nie bola. Pogoda troche oslabia. Ogolnie jest super i... to jest przerazajace. Staram sie spokojnie przyjmowac kazdy dzien. Wazna wizyta jutro. Pierwsza proba serduszkowa. Na szczescie zdaje sobie sprawe ze moze jeszcze nie byc widac wiec specjalnie o tym nie mysle.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@pixi.nova - homocysteine miałam 10,0 przy normie do 10,0... Mi hematolog przepisała Prewenit, ale nie miałam wtedy wyników MTHFR, a ona ich nie zasugerowała... Wzięłam więc zamówiłam te witaminy metylowane i przerzucam się na nie. Czekam obecnie, aż dojdą kurierem. Joga to też dobry pomysł, ja kiedyś byłam ale krępowały mnie 'piernięcia' innych kobiet :D myślałam w pewnym momencie, że to może ja bo tylko mnie to chyba krępowało, nikogo innego, ale więcej nie poszłam;p
Ja chętnie wróciłabym do jazdy konnej, kiedyś wiele lat jeździłam, ale na razie nie mam jakoś motywacji...

Do góry