reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Cześć dziewczyny !
Czy któraś z Was mogłaby powiedzieć mi coś więcej o mutacji genu MTHFR A1298C w układzie heterozygotycznym ? wyszło mi to w badaniach i pewnie jest przyczyną moich poronień do tego mam podwyższone P-LCR . Czy przy tej mutacji jest szansa na donoszenie zdrowej ciąży ? wg na donoszenie ? ...jakoś się to leczy ? zapobiega ? pomocy :< załamałam się bo wszystkie inne badania były ok a tu nagle to ! problemu z zajściem w ciąże nie mam , jestem po 2 poronieniach ... jeśli wiecie coś na ten temat mogłybyście mi jakoś objaśnić ? dziękuję z góry

reklama
Roxie, większość z nas ma tę mutację.
Musisz kupić sobie kwas foliowy, ale w formie metylowej. Do tego witaminę b12 w formie metylowej i b6 w formie metylowej (p-5p). Te witaminy najlepiej kupować na iherb, lub miejscach typu allegro. Musisz je łykać minimum 3 miesiace przed ciążą. Dostaniesz je tylko w nielicznych aptekach lub na zamówienie. Do tego przyjmujemy acard 75 i profilaktycznie heparynę (np:clexane lub frexiparinę) w zastrzykach w brzuch.
warto, żebyś zbadała sobie też poziom homocysteiny, bo przy tej mutacji lubi być podwyższona.

I jak wtedy brałaś, gdy spadło tak nisko?

Mam takie pytanie. Czy to normalne, że w ogóle nie odczuwam brzucha? ani kłucia ani rozciągania. Wzdęty jest jedynie. Wszystkie listopadówki narzekają ciągle na bóle brzucha, a ja nic.

Wydaje mi się, że już samo myslenie, ze trzeba by szybko zajść nas jakoś świadomie czy podświadomie stresuje.

Kas
Kochana dziękuj Bogu że nic nie czujesz brzucha .
Ja musze magnez brać bo mam skurcze pare razy dziennie
Jeśki chodzi o tarczyce to tak jak pisałam . wW tym samym okresie tsh spadło mi na 0,23 i zmiejszyłam dawke co drugi dzień o 25
Szybko wzrosło do 1,28
Teraz jutro pójde zbadać to dam znać jak i co

Agatush
Jak będziesz kupować detektor to pamiętaj żeby wyświetlał ile uderzeń na minute bije serduszko bo nie wszystkie mają tą funkcje

dziękuję Susana za łopatologiczne wytłumaczenie, trudno mi teraz zrozumieć co mądrzejsze komentarze, więc bądźcie wyrozumiałe :D:*

To dobrze w takim razie, że nie czuję brzucha. Pewnie ten duphaston mi na to pomaga. A od 2 dni łykam magnez i dziś też w nocy nie drętwiałam.

@nafoczka, Foczusiu, wszystko u was dobrze?:*

@kas90 rozumiem , czy to wszystko już bierzecie w ciąży czy przed ? jak się przygotować do ciąży w takim przypadku ? myślałam że po kolejnym cyklu zaczniemy starania a tutaj problem ;/ wcześniej brałam zwykły kwas foliowy bo się nie spodziewałam wg tego więc możliwe że skoro tamtego nie przyswajałam to mam niedobór ;/

Kas
Kochana dziękuj Bogu że nic nie czujesz brzucha .
Ja musze magnez brać bo mam skurcze pare razy dziennie
Jeśki chodzi o tarczyce to tak jak pisałam . wW tym samym okresie tsh spadło mi na 0,23 i zmiejszyłam dawke co drugi dzień o 25
Szybko wzrosło do 1,28
Teraz jutro pójde zbadać to dam znać jak i co

Agatush
Jak będziesz kupować detektor to pamiętaj żeby wyświetlał ile uderzeń na minute bije serduszko bo nie wszystkie mają tą funkcje

Zwrócę na to uwagę ;) W sumie też zastanawiam się nad tym magnezem.... nie umiem określić czy mam skurcze czy nie... wydaje mi się że po prostu od czas do czasu brzuch twardnieje. Dobrze, ze wizyta niedługo :p zobacze co moja gin powie.

@roxie123 Kasia dobrze Ci napisała praktycznie wyczerpała temat. Ja od siebie tylko dodam, że koniecznie sprawdź homocysteinę.... u mnie była powyżej 15....:/ a to grubo za dużo na starania.

@kas90 nie stresuj się brakiem bólu brzucha, tylko się ciesz ;) mnie nie boli, ale ciągnie w pachwinach i też mnie to momentami przyprawia o zawrót głowy :p

@susana @kas90 czy Was też tak głowa boli??? no kurczę skończyły się wymioty, ale łeb mi tak dokucza, że szok.... wczoraj się położyłam z bólem głowy i z tym bólem rano wstałam :/

reklama
Do góry