reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Porzeczka1234, również bardzo się cieszę :*

@agatush, ja nie wiem co to ból głowy... :)

@roxie123 , napisz nam, co do tej pory zbadałaś.
Większość z nas, ma nie tylko mutacje ale i inne nieprawidłowosci.
Witaminy przed ciążą. Acard i heparynę wg zalecen lekarza. Ja np miałam acard od 12 dnia cyklu przy staraniach, a heparynę zaraz po pozytywnym tescie (wykupiona czekała w domu).
Niestety możesz miec niedobór kwasu, mimo iz jakbyś sobie zbadała, to z krwi nam wychodzą przekroczone dawki kwasu, bo on sobie krąży po organizmie, a się nie wchłania.

Ostatnia edycja:
Agatush
Mnie nie boli głowa tylko jak sie to mówi ...;.łeb napie.......la.:(
Czasami mam takie trzydniówki że boli dzień i noc
Ale ja tak miałam w dwóch poprzednich ciążach i liczyłam sie z tym że i w tej ciąży z tego powodu nie będzie lekko.

Porzeczka
Cudowne wieści
Wiedziałam że będzie ok !!!!!!!!!!:-) :):-) :):-) :):-) :):-D:biggrin2::-) :):D:D:D

@kas90 robiłam mnóstwo badań ok. 60 kardiolipidowe , te wszystkie any i wszystko jest w normie nie mam v leiden ani nic , nawet tarczyca jest ok ,ale biorę tabletki więc sobie unormowałam wyszła mi tylko ta mutacja , niewystarczająca ilość witaminy D i podwyższone P-LCR ;/ dzwoniłam do mojego doktora i kazał mi brać b.dużą dawkę kwasu foliowego , mam wizyte 10go to się mną zajmie powiedział ...
Jaki kwas foliowy bierzecie ?

I jak go dawkujecie ? dostane w aptece czy muszę gdzies zamawiać ?
Czy oprócz tego jeszcze jakieś witaminy zakupić ?

ja mam 400ug. 1 tabletkę dziennie
ważne są też te witaminy b6 i b12 metylowe, bo one razem współgrają.
Jezeli chcesz, to podaj email, wyslę Ci moje zalecenia od genetyczki, jeśli się obawiasz czegoś brać bez zaleceń lekarza.
I porozmawiaj z lekarzem, ginekolodzy często zalecają jeszcze bardzo duże dawki zwykłego kwasu, bo z tych 5mg czy 15 mg wchłonie się u nas te potrzebne nam 0,4 mg (400ug), a reszta nas struje. Poza tym metylowe formy to nie są polskie produkty.
Lepiej łykać już przetworzoną formę- folian, naturalną, nie sztuczną w dawce 400 ug czy max. 800ug.
Możesz umówić się na konsultacje do dobrego genetyka, od którego zalecenia dasz ginekologowi.
I nie bój się tak bardzo, 40% kobiet ma tę mutację. Witaminy i leki na pewno pomogą, o ile nie masz czegoś wiecej kochana.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry