reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Porzeczka1234, również bardzo się cieszę :*

@agatush, ja nie wiem co to ból głowy... :)

@roxie123 , napisz nam, co do tej pory zbadałaś.
Większość z nas, ma nie tylko mutacje ale i inne nieprawidłowosci.
Witaminy przed ciążą. Acard i heparynę wg zalecen lekarza. Ja np miałam acard od 12 dnia cyklu przy staraniach, a heparynę zaraz po pozytywnym tescie (wykupiona czekała w domu).
Niestety możesz miec niedobór kwasu, mimo iz jakbyś sobie zbadała, to z krwi nam wychodzą przekroczone dawki kwasu, bo on sobie krąży po organizmie, a się nie wchłania.

Ostatnia edycja:
Agatush
Mnie nie boli głowa tylko jak sie to mówi ...;.łeb napie.......la.:(
Czasami mam takie trzydniówki że boli dzień i noc
Ale ja tak miałam w dwóch poprzednich ciążach i liczyłam sie z tym że i w tej ciąży z tego powodu nie będzie lekko.

Porzeczka
Cudowne wieści
Wiedziałam że będzie ok !!!!!!!!!!:-) :):-) :):-) :):-) :):-D:biggrin2::-) :):D:D:D

@kas90 robiłam mnóstwo badań ok. 60 kardiolipidowe , te wszystkie any i wszystko jest w normie nie mam v leiden ani nic , nawet tarczyca jest ok ,ale biorę tabletki więc sobie unormowałam wyszła mi tylko ta mutacja , niewystarczająca ilość witaminy D i podwyższone P-LCR ;/ dzwoniłam do mojego doktora i kazał mi brać b.dużą dawkę kwasu foliowego , mam wizyte 10go to się mną zajmie powiedział ...
Jaki kwas foliowy bierzecie ?

I jak go dawkujecie ? dostane w aptece czy muszę gdzies zamawiać ?
Czy oprócz tego jeszcze jakieś witaminy zakupić ?

ja mam 400ug. 1 tabletkę dziennie
ważne są też te witaminy b6 i b12 metylowe, bo one razem współgrają.
Jezeli chcesz, to podaj email, wyslę Ci moje zalecenia od genetyczki, jeśli się obawiasz czegoś brać bez zaleceń lekarza.
I porozmawiaj z lekarzem, ginekolodzy często zalecają jeszcze bardzo duże dawki zwykłego kwasu, bo z tych 5mg czy 15 mg wchłonie się u nas te potrzebne nam 0,4 mg (400ug), a reszta nas struje. Poza tym metylowe formy to nie są polskie produkty.
Lepiej łykać już przetworzoną formę- folian, naturalną, nie sztuczną w dawce 400 ug czy max. 800ug.
Możesz umówić się na konsultacje do dobrego genetyka, od którego zalecenia dasz ginekologowi.
I nie bój się tak bardzo, 40% kobiet ma tę mutację. Witaminy i leki na pewno pomogą, o ile nie masz czegoś wiecej kochana.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry