reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@kas90 bierz na zmianę 50,25 sluchajmy lekarzy oni jednak się znają. Mnie lekarka kazała brać 75 bo na początku ciazy tsh z 1,5 skoczyło do 2,37 i za miesiąc powtórzyć i wizyta.
@czarna_mala wczoraj pisałyśmy o przeziębieniu i cholera siedzę w Łodzi od wczoraj bo dziś szczepienie i usg rano się budzę i łapie mnie choroba katar juz mam masakra.
Dziewczyny trzymajcie kciuki bo juz tak się stresuje tym usg czy maleństwo żyje ledwo spałam dziś

reklama
Dziewczyny, u mnie dzisiaj mega szok! Ostatnio bardzo żaliłam się na wizytę u Hematologa w Poznaniu, jednego z lepszych jeśli chodzi o opinie...u którego byłam drugi raz prywatnie i zero diagnozy, oprócz potwierdzenia tego, co sama tu wyczytałam...żadnych informacji odnośnie dalszego prowadzenia itd. oprcz zleconego badania ANA 3. Po tej wizycie, nie odpuściłam... napisałam maila do ośrodka, że jestem rozczarowana, że wizyta trwała krótko, czułam się niedoinformowana, niekomfortowo, dodatkowo, że zapłaciłam sporo kasy a wyszłam ze znikomą wiedza itd... a tu dziś @marzycielka81 nie uwierzysz, odpisała mi sama Pani Profesor... SZOK! Pozytywny szok... Przeprosiła, wytłumaczyła, że wskazań wg aktualnych badań do Clexane nie mam, ale w medycynie nie jest nic w 100% pewne, więc czasem się stosuje ja nawet w takich przypadkach wraz z kwasem acetylosalicylowym w dawce 75 mg i ze bardzo przeprasza i o dziwo nawet kase chce mi zwrocic za wizyte... No i że bardzo ważny będzie wynik w moim przypadku tego ANA3. Oczywiscie, nie wezme zwrotu, nie bede sie puszyć na 150 zł, ale liczę, że ten mail pozytywnie zadziała na naszą współpracę i będzie teraz lepiej... Oby! Ale miłe, bardzo miłe zaskoczenie!

NO @Marthi , to ciekawe. Czesem chyba trzeba lekarzom przypomniec, ze pracują z ludzmi :)

Dobra, to biorę 50/25, za tydzien na wizycie jej wypytam dokładniej, bo mi tak głupio ją smsami zadręczać:p i za 2-3 tyg zbadam znow.

@Porzeczka1234, wiem jaki to stres! Ale bedzie dobrze. Ktory masz tydz?

@kas90 bierz na zmianę 50,25 sluchajmy lekarzy oni jednak się znają. Mnie lekarka kazała brać 75 bo na początku ciazy tsh z 1,5 skoczyło do 2,37 i za miesiąc powtórzyć i wizyta.
@czarna_mala wczoraj pisałyśmy o przeziębieniu i cholera siedzę w Łodzi od wczoraj bo dziś szczepienie i usg rano się budzę i łapie mnie choroba katar juz mam masakra.
Dziewczyny trzymajcie kciuki bo juz tak się stresuje tym usg czy maleństwo żyje ledwo spałam dziś

Porzeczka ja też doskonale Cię rozumiem!! Ale głowa do góry - będzie dobrze. No i czekamy na wieści!!

@kas90 a my razem wizytujemy? W sensie w najbliższy wtorek??

Hej wam ja dziś bez humoru wieczorem jadę do szpitala wszystko sobie powoli szykuje tak się boje co mnie tam czeka 100km od domu ale dla dziecka wszystko się zrobi przepraszam że tak się żale ale naprawdę jestem bezradna w tamtych ciążach miałam morfologie 13 a w tej zaledwie 8,6 i co ja mam zrobic:(
@Marthi no i dobrze zrobiłaś trzeba pilnować swego i domagać się lepszego traktowania..
Porzeczka będzie dobrze trzymam kciuki za wizytę!

@agathus nie stresowałam się tak jeszcze w tej ciąży myśl o tym usg mnie bardzo stresuje wolę jednak nie chodzić do lekarza ale tak się nie da
@kas90 ja nawet nie wiem który to tydzień nie byłam jeszcze na usg moze 6-7 początek 8 dziś się dowiem
@motylek1234 wspieram Cię będzie dobrze w szpitalu ci pomogą nic się nie martw musisz być dzielna dla waszego dzidziusia

Ps mam mdłości znów jak dobrze :cool2:

@kas90 - dokładnie. Zdziwiłam się bardzo, bo już prawie o tej mojej skardze mailowej zapomniałam, a tutaj dzisiaj zonk... mam nadzieję, że to pozytywnie wpłynie na dalszą współpracę, a nie będzie się mścić :D
A Ty zbadaj, zbadaj tak za 3 tygle :)

Motyluś, będzie wszystko dobrze! Musimy myśleć pozytywnie! :*
Co do tej mojej skargi, to o dziwo jak mężowi wysłałam co mi odpisała na maila to sam powiedział: "Ty to jednak umiesz walczyć o swoje!" :D także docenia i dobrze!
O nasze dzieciątko też tak będę walczyć, w końcu o swoje walczę! :))) <3

A odnośnie CLEXANE, dziewczyny które biorą, podpowiedzcie mi proszę, czy miałyście robione badania anty-Xa? Bo mi w tym mailu dr napisała tak: "W medycynie nie ma jednak nigdy 100% pewności, dlatego czasem po dwóch niepowodzeniach ciąży lek ten się stosuje (poza wskazaniami), razem z kwasem acetylosalicylowym w dawce 75 mg. W takiej sytuacji warto dostosowywać dawkę Clexane wg oznaczania aktywności anty-Xa we krwi oraz oznaczać stężenie białka S, które w ciąży może znacząco się obniżać." ???

Marthi - brawo! Super ze napisalas skarge bo lekarze czasem sa tacy ofukani i przyjmuja jakby wielka laske robili. Zapominaja ze oni sa dla nas, pacjentow i dzieki nam maja pracę

Motylek - bedzie dobrze. Ja tez w kazdej ciazy lezalam po kilka razg w szpitalu i tez nie chcialam bo to nic przyjemnego ale jak mus to mus. Porobia Ci badania, podniosa zelazo i wypuszcza. Najwazniejsze zd dzidzia zdrowa prawda[emoji3]

Fondie - pokaz mala krolewne[emoji3] ja to po cc nie moglam sie doczekac kiedy mnie zszyja i zawioza na sale i dadza mlidego bym mogla fotke mu zrobic i pichwalic sie calemu swiatu jaki cud jest ze mna[emoji5] takze na lezaco ze sparalizowanymi jeszcze nogami wysulakam smsy i przyjmowalam gratulacje heh. Po 8 godz wstalam i smigalam. Wiadomo troche bolalo ale takiego powera mialam ze szok.

Kas
Nie ma co przesadzać ze zwiększeniem dawki bo w 10 tygodniu ciąży jest kolejny kryzys tarczycowy !!!!!!!!!!Tsh wtedy znacznie zaczyna wzrastać !!!!!!!!!!
Myśle że zwiększenie dawki o 25 co drugi dzień to max .

Porzeczka
O której masz wizytę ???
Trzymam kciuki żeby serduszko pięknie biło !!!!!!!!

Agatush
Ja kupiłam na olx używany detektor tętna
Jak sue bardzo denerwuję to słucham chwile serduszka i sie uspokajam .
Ja mam w dodatku częściej wizyty a jak ty masz tak co miesiąc to świra można dostać ;)

Ostatnia edycja:
reklama
@agathus nie stresowałam się tak jeszcze w tej ciąży myśl o tym usg mnie bardzo stresuje wolę jednak nie chodzić do lekarza ale tak się nie da
@kas90 ja nawet nie wiem który to tydzień nie byłam jeszcze na usg moze 6-7 początek 8 dziś się dowiem
@motylek1234 wspieram Cię będzie dobrze w szpitalu ci pomogą nic się nie martw musisz być dzielna dla waszego dzidziusia

Ps mam mdłości znów jak dobrze :cool2:

Ja jak poszłam na 1 usg na którym miało być serduszko siedziałam w poczekalni i ryczałam.... ale Kochana... było serce, Dzidzia rosła i wszystko było ok.... ciśnienie miałam 150/100 w gabinecie jak mi zmierzyła.... Głowa do góry - musi być dobrze!!!!!

Czekam na wieści od Ciebie :*

@susana ja też o tym myślałam, ale cały czas się waham... czy kupować czy nie... a jak nie znajdę za którymś razem i spanikuję? Tak niestety te moje wizyty co miesiąc mnie dobijają... jeszcze tak 3 tygodnie daję radę, ale ten ostatni tydzień do wizyty jest dla mnie po prostu katorgą.....

Do góry