reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Evita ja tez mam kariotypy prawidlowe. A ciaze 1 biochemiczna. Druga z wada genetyczna i zdrowy 3 latek.

Nafoczka dziekuje dzis lepiej. Skleroza zapomnialam lekow z domu. Czekam jeszcze na wyniki watrobowe bo wolalam sprawic.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@kas90 czy ty bierzesz encorton 10mg?

Bo ja mam tak zlecone i patrzę dziś na fiolkę z lekami a tam napisane 1 tabletka to dawka 10 mg 20 tabletek a. na rozpisce od maliny mam 1 cała tabletka rano po śniadaniu i 1/2 tabletki po obiedzie i tak biore. To ja w koncu biore 10 mg czy 15 mg.
Jedna tabletka to 10 mg?
Biorę 10 mg, czyli 1 tabletkę z fiolki 10 mg. To wygląda na to, ze bierzesz 15 mg.

Cześć dziewczyny. Mam pytanie - czy spotkałyście się z sytuacją w przypadku mutacji mthfr 1298A-C i PAI-1 4G, że lekarz zalecił zwykłą wit. B complex i stwierdził że to profilaktyka, i witamina nie jest konieczna. Że do mutacji to Clexane jest leczeniem. bo ja nie wiem juz w takim razie czy mam brac czy nie... oprócz metafolianu który biore juz dośc długo kupiłam sobie forme metylową wit b12 i od czasu kiedy zaczełam ja brac zelazo podniosło mi się z niedoboru w nadmiar... może któras z was miała taką sytuację?

@xssenia ,ja przy tych samych mutacjach co Ty,w wariancie hetero,dostałam zalecenie tylko i wyłącznie acti folin 2mg,ale ostatecznie biorę femibion,ovarin i kwas metylowany 400 z solgara,bo już kupiłam. Gin mi zakazał wręcz brać te wit. B. Ale on w ogóle chyba jest przeciwnikiem witamin,wszystko naturalnie. Ja jednak wolę brać wit. Dla ciężarnych,bo z uwagi na refluks nie jem swieżych warzyw poza sałatą...tak to tylko gotowane,więc boję się,że nie dostarczam wszystkiego.jedni zalecają metyle ,inni nie. Chyba ważny jest też wariant i typ mutacji. Twoja ( i moja) jest ponoć łagodniejsza ,wariant hetero też. Nie wiem jaki Ty masz. Na pewno trzeba patrzeć na poziom homocysteiny. Ja mam 5,5. Myślę,że jeśli miałabym wyższy,brałabym metylowane b6 i b12.Ekspert na Bocianie odpisał mi,że nie ma udowodnionej różnicy między metylowanymi i zwykłymi formami wit. B6 i b12,ale odpisał też,że nie leczy sie prolaktyny,gdy ma się regularne miesiączki, z czym ja się nie zgadzam bo bez leczenia miałam 122 przy normie do 29 i w ciążę nie zaszłam na tym poziomie. Może przypadek,moze nie ,jednak lekarze mówili,że ciężko o ciążę z takim poziomem. Ja miałam kupować już metyle ale wit. B 12 mam ładną ( badałam) i endo też powiedziała,że nie trzeba. W ovarinie i femibionie są te witaminy,łylam też magnez z b6,więc póki co dodatkowo metyli poza kwasem nie biorę. Zobaczę jeszcze co dr Janeczko powie.

Ja mam MTHFR 1298A-C heterozygota i PAI-1 4G homozygota. Właśnie mi powiedziano to samo o witaminach B i teraz nie wiem już czy sugerować się internetem czy lekarzem... Z jednej strony dziewczynom tutaj pomagało takie leczenie, ale z drugiej, nie wiadomo tak naprawdę co najbardziej z leczenia się przyczyniło do donoszenia ciąży... Homocysteinę będę badać teraz na dniach, bo jestem ciekawa poziomu... WItaminy chyba też oznaczę. A biorę obecnie metafolin z solgara 2x400, co 2 dzien zwykly kwas 15mg, ovarin brałam 3 miesiące, teraz przerwa (bo tak podobno powinno się brać ovarin i robić przerwę po 3 miesiacach kuracji), wit. b12 metylowa forma 1x1 co 2 dni na przemian z B complex z solgara (niemetylowe formy) i wit D 2x1 Vigantolletten. Jesli chodzi o prolaktyne to u mnie znowu w druga stronę, zaszłam przy poziomie ponad 700.... a teraz przy pięknym niziutkim wyniku już 2 miesiąc starań z rzędu i nic... biore bromergon 1x1 ale chyba zacznę schodzić juz pomału z dawki bo ewidentnie książkowy wynik prolaktyny mi nie służy :/

@Porzeczka1234 jestem,czytam na biezaco,ale swiruje strasznie. Badania wszystkie dobre, Maluszek kopie [emoji7] a ja sie zamartwiam o kazdy kolejny dzien. Powoli robie zakupy wyprawkowe,uporalam sie z pudlem ciuszkow dla Malego i czekam na kolejne po siostrzencu . przynajmniej zajme sobie czas i mysli.
Ktory u Ciebie juz tc?

@bertha kciuki zacisniete [emoji110][emoji110]

Porzeczka moje tsh z dzisiaj 1,4, ft4: 13.
histero mam 28.03. dzis robilam tez badania do anestezjologa i wyszlo ok oprocz wspolczynnika aptt : 0,78 a norma 0,8-1,2. wiec chyba mam tak jakby zakrzepice? i jednak ta heparyna bedzie w ciazy wskazana.
Evita my mamy kariotypy prawidlowe , a za mna 2 biochemiczne i jedna z zarodkiem ale bez serca. wszystko sie konczylo w 6 tyg.

Hej kobitki
Mickey
Tak .Wciąż pracuje i będę dokąd sie da :)Prowadzę działalność i na moje szczęście mogę sobie rególować ilość godzin i przyjętych osób dziennie
Staram się nie przemęczać choć widzę że więcej czasami narobie sie w domu niż w pracy .
Kocham swoją pracę i potrzebuję kontaktu z ludżmi
Jakoś sobie nie wyobrażam siedzieć zamknięta w chałupie :-D
Daj Boże żeby tylko nie było komplikacji w ciąży to z pracy pojade na porodówkę :D
Tak właśnie było z młodszym synem .
Jutro zaczynam 16 tydzień ciąży
Wczoraj zakupiłam detektor tętna i się uspokoiłam bo serduszko bije ładnie 155 uderzeń ..
Piszecie brzuchatki że wam sie chce na kwaśno
Mnie też sie chciało .......Wcinałam grejfruty .....Teraz już wszystko powoli sie normuje i zachcianki nie sa już tak intensywne
Całuski dla wszystkich

Ostatnia edycja:
Dziewuszki, juz możecie spokojnie pracować, i puścić kciuki :) ja juz po, obudzona. Ale nikt mi nic na razie nie powiedział. Bede za jakis czas łapać lekarza. Troche krwi mi leci wiec nie wiem czy to oznacza ze cos tam usuwali, czy to normalne.

@Ilis91, kiedy idziesz do Janeczko? Ja bede w sobotę u niego.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Bertha mnie to czeka za 2 tyg.
Mysle ze pojde na drugi dzien do pracy, a kolezanka do mnie ze jej kuzynka miala histero, wycieli jej polipa i gin od razu po zabiegu powiedzial ze bedzie mocno krwawic i dal 2 tyg zwolnienia :szok:

reklama
Do góry