reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@EvitaO, bardzo mi przykro. Ale nie byłabym taka pewna co do nieprawidlowych kariotypow. Musicie to zbadac, ale sprawa nie jest jeszcze przesądzona. Może coś jajeczka uszkadza? Masz endometrioze?

@kas nie mam endomendy zdiagnozowanej, pytałam Malinę dziś czy mogę mieć ale powiedział, że raczej nie bo zachodzę łatwo w ciążę. Może jajo liche, może pech... nie wiem...

reklama
@EvitaO stałam nad Tobą z mężem miodowa marynarka szara bluzka czarne spodnie i buty. Ja wiem ktora to Ty .
Kochana robiłam kariotypy prywatnie w Rudzie Śląskiej Genom dzwonisz umawiasz mówisz ze przyjezdzasz z daleka i chcesz mieć pobranie w dniu umowionej wizyty przyjezdzasz pobierają krew i dzwonią jak bedą wyniki trwa to na prawdę szybko masz ok 80 km do Rudy

Wizyta na razie ok za 2 tygodnie usg i szczepienie, 12 kwietnia kolejna wizyta i później prenatalne ale to tak daleka droga ze boje się planować. Na razie czekam proponował l4 ale tez jeszcze nie wziełam czekam.

@kas90 dzieki za film dziś zrobiłam jak kazałaś zasrzyk i nie ma w końcu siniaka a mam ich dość dużo. Ps uwielbiam śledzik po kaszubsku jem je codziennie od tygodnia sama zrobiłam 2 słoiki

Evita, a twoj M badał fragmentację dna nasienia?

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

@Evita,O prywatnie w krakowie na wieniawskiego zrobisz kariotyp w kariogenie. Krew pobieraja od 9 w pon wt czw i piatek. Koszt 760, 380 od osoby. My bedziemy w piatek

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

dziewczyny od tego wszystkiego zwoje mi się przegrzewają( tzn od poniedziałku i wyników badań)
i tak myślę spora część z nas te które robią badania genetyczne z kosmówki wychodzi jakaś wada genetyczna zarodka, tyle rzeczy na raz się musi zgrać wystarczy aby jedno było nie wporządku i klapa
dziewczyny, które robiły badanie nk pytałyście lekarzy czy wynik wysoki może wpływać na powstawanie wad genetycznych?
Evita zrób jak najszybciej te kariotypy, będę czekała z niecierpliwością na wyniki choć myślę że macie prawidłowe,
@kas90 kiedy masz wizyte?
@susana jak się czujesz pracujesz cały czas czy już zwalniasz tempo?
@Porzeczka1234 zleci...najważniejsze że zaskoczyło

@Destino dzięki za namiar - znalazłam ich w necie ale 20 dni roboczych czekania, chyba uderzę do Rudy jak Porzeczka radzi bo w miesiąc to ja oszaleję, już naprawdę mam tyle stresów, nie wytrzymam więcej.

@Porzeczka1234 to widziałam Was w takim razie, ale jak się spotkamy następnym razem to mi pomachaj bo mogę nie poznać, dziś byłam tak zestresowana tam, że miałąm problemy z procesami myślowymi :(

@bertha masz na myśli chromatynę plemnikową? Chyba tego nie robiliśmy, mąż był badany 3 razy w różnych labach ale tego chyba nie robiono. Wyniki są dobre a o chromatynę pytalam ostatnio Malinę, powiedział, że odchodzi się powoli od tego badania bo okazuje się, że czasem jest duży odsetek nieprawidłowych plemników a dzieci są potem i zdrowe, a jeszcze niedawno takim pacjentom mówiono, że szans na dziecko nie ma. Ale chyba się wybiorę z moim M do androloga na konsultację mimo wszystko. M nie pali, nie pije, dba o siebie, dieta, suplementacja także wydaje mi się że tutaj wiele już nie możemy zrobić. Ja bardziej się martwię, że moje jajca są kiepskie. Łykam koenzym Q10 ale czy to coś pomoże....

@EvitaO ja robiłam kariotypy w prokocimiu prywatnie bo mi sie spieszylo jak zawsze 2 lub 3 tygodnie czekalam na wynik. Można codziennie bez umawianie tylko trzeba być od rano 7 do 8. A ja też nie miałam lyzeczkowania a histeroskopie robiłam jak wiesz bo moga wyjść różne rzeczy. Przykro mi bardzo teraz trzeba znaleźć przyczynę. Ściskam
@porzeczka buziaczki tesknie:)
@Destino juz rozumiem. Narazie chyba zostane przy swojej zobaczę co mi teraz powie. Trzymam mocno za was kciuki.

Dla pocieszenia napisze o znajomej która się 13 lat starała o dziecko i jak podjęli decyzję o adopcji to zaszła w ciaze:) takze cuda się zdarzaja:)

reklama
@kas nie mam endomendy zdiagnozowanej, pytałam Malinę dziś czy mogę mieć ale powiedział, że raczej nie bo zachodzę łatwo w ciążę. Może jajo liche, może pech... nie wiem...
Evita tez jestem zdania że kariotypy raczej będą ok. Tu na forum chyba tylko jednej parze coś wyszło. Gorzej już z kariotypami płodu. One wychodzą częściej i pewnie takie badanie dałoby więcej ale uszy do góry.

Evita, a twoj M badał fragmentację dna nasienia?

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
U mnie M robił, tak to badanie chromatyny bo podstawowe było słabe.

@Porzeczka1234, ja ciągle tez kwaśne wcinam :)
A jak z mięsem? Mnie całkiem od niego odrzuciło :)
dziewczyny od tego wszystkiego zwoje mi się przegrzewają( tzn od poniedziałku i wyników badań)
i tak myślę spora część z nas te które robią badania genetyczne z kosmówki wychodzi jakaś wada genetyczna zarodka, tyle rzeczy na raz się musi zgrać wystarczy aby jedno było nie wporządku i klapa
dziewczyny, które robiły badanie nk pytałyście lekarzy czy wynik wysoki może wpływać na powstawanie wad genetycznych?
Evita zrób jak najszybciej te kariotypy, będę czekała z niecierpliwością na wyniki choć myślę że macie prawidłowe,
@kas90 kiedy masz wizyte?
@susana jak się czujesz pracujesz cały czas czy już zwalniasz tempo?
@Porzeczka1234 zleci...najważniejsze że zaskoczyło
Mickey nie sądzę że NK ma wpływ na wady płodu w podziale chromosamow bo to co innego ale może się mylę. Prędzej MTHFR.

@Porzeczka1234 trzymamy kciuki. Będzie dobrze!

@marzycielka81 jak się czujesz?

Do góry