reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@EvitaO, bardzo mi przykro. Ale nie byłabym taka pewna co do nieprawidlowych kariotypow. Musicie to zbadac, ale sprawa nie jest jeszcze przesądzona. Może coś jajeczka uszkadza? Masz endometrioze?

@kas nie mam endomendy zdiagnozowanej, pytałam Malinę dziś czy mogę mieć ale powiedział, że raczej nie bo zachodzę łatwo w ciążę. Może jajo liche, może pech... nie wiem...

reklama
@EvitaO stałam nad Tobą z mężem miodowa marynarka szara bluzka czarne spodnie i buty. Ja wiem ktora to Ty .
Kochana robiłam kariotypy prywatnie w Rudzie Śląskiej Genom dzwonisz umawiasz mówisz ze przyjezdzasz z daleka i chcesz mieć pobranie w dniu umowionej wizyty przyjezdzasz pobierają krew i dzwonią jak bedą wyniki trwa to na prawdę szybko masz ok 80 km do Rudy

Wizyta na razie ok za 2 tygodnie usg i szczepienie, 12 kwietnia kolejna wizyta i później prenatalne ale to tak daleka droga ze boje się planować. Na razie czekam proponował l4 ale tez jeszcze nie wziełam czekam.

@kas90 dzieki za film dziś zrobiłam jak kazałaś zasrzyk i nie ma w końcu siniaka a mam ich dość dużo. Ps uwielbiam śledzik po kaszubsku jem je codziennie od tygodnia sama zrobiłam 2 słoiki

Evita, a twoj M badał fragmentację dna nasienia?

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

@Evita,O prywatnie w krakowie na wieniawskiego zrobisz kariotyp w kariogenie. Krew pobieraja od 9 w pon wt czw i piatek. Koszt 760, 380 od osoby. My bedziemy w piatek

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

dziewczyny od tego wszystkiego zwoje mi się przegrzewają( tzn od poniedziałku i wyników badań)
i tak myślę spora część z nas te które robią badania genetyczne z kosmówki wychodzi jakaś wada genetyczna zarodka, tyle rzeczy na raz się musi zgrać wystarczy aby jedno było nie wporządku i klapa
dziewczyny, które robiły badanie nk pytałyście lekarzy czy wynik wysoki może wpływać na powstawanie wad genetycznych?
Evita zrób jak najszybciej te kariotypy, będę czekała z niecierpliwością na wyniki choć myślę że macie prawidłowe,
@kas90 kiedy masz wizyte?
@susana jak się czujesz pracujesz cały czas czy już zwalniasz tempo?
@Porzeczka1234 zleci...najważniejsze że zaskoczyło

@Destino dzięki za namiar - znalazłam ich w necie ale 20 dni roboczych czekania, chyba uderzę do Rudy jak Porzeczka radzi bo w miesiąc to ja oszaleję, już naprawdę mam tyle stresów, nie wytrzymam więcej.

@Porzeczka1234 to widziałam Was w takim razie, ale jak się spotkamy następnym razem to mi pomachaj bo mogę nie poznać, dziś byłam tak zestresowana tam, że miałąm problemy z procesami myślowymi :(

@bertha masz na myśli chromatynę plemnikową? Chyba tego nie robiliśmy, mąż był badany 3 razy w różnych labach ale tego chyba nie robiono. Wyniki są dobre a o chromatynę pytalam ostatnio Malinę, powiedział, że odchodzi się powoli od tego badania bo okazuje się, że czasem jest duży odsetek nieprawidłowych plemników a dzieci są potem i zdrowe, a jeszcze niedawno takim pacjentom mówiono, że szans na dziecko nie ma. Ale chyba się wybiorę z moim M do androloga na konsultację mimo wszystko. M nie pali, nie pije, dba o siebie, dieta, suplementacja także wydaje mi się że tutaj wiele już nie możemy zrobić. Ja bardziej się martwię, że moje jajca są kiepskie. Łykam koenzym Q10 ale czy to coś pomoże....

@EvitaO ja robiłam kariotypy w prokocimiu prywatnie bo mi sie spieszylo jak zawsze 2 lub 3 tygodnie czekalam na wynik. Można codziennie bez umawianie tylko trzeba być od rano 7 do 8. A ja też nie miałam lyzeczkowania a histeroskopie robiłam jak wiesz bo moga wyjść różne rzeczy. Przykro mi bardzo teraz trzeba znaleźć przyczynę. Ściskam
@porzeczka buziaczki tesknie:)
@Destino juz rozumiem. Narazie chyba zostane przy swojej zobaczę co mi teraz powie. Trzymam mocno za was kciuki.

Dla pocieszenia napisze o znajomej która się 13 lat starała o dziecko i jak podjęli decyzję o adopcji to zaszła w ciaze:) takze cuda się zdarzaja:)

reklama
@kas nie mam endomendy zdiagnozowanej, pytałam Malinę dziś czy mogę mieć ale powiedział, że raczej nie bo zachodzę łatwo w ciążę. Może jajo liche, może pech... nie wiem...
Evita tez jestem zdania że kariotypy raczej będą ok. Tu na forum chyba tylko jednej parze coś wyszło. Gorzej już z kariotypami płodu. One wychodzą częściej i pewnie takie badanie dałoby więcej ale uszy do góry.

Evita, a twoj M badał fragmentację dna nasienia?

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
U mnie M robił, tak to badanie chromatyny bo podstawowe było słabe.

@Porzeczka1234, ja ciągle tez kwaśne wcinam :)
A jak z mięsem? Mnie całkiem od niego odrzuciło :)
dziewczyny od tego wszystkiego zwoje mi się przegrzewają( tzn od poniedziałku i wyników badań)
i tak myślę spora część z nas te które robią badania genetyczne z kosmówki wychodzi jakaś wada genetyczna zarodka, tyle rzeczy na raz się musi zgrać wystarczy aby jedno było nie wporządku i klapa
dziewczyny, które robiły badanie nk pytałyście lekarzy czy wynik wysoki może wpływać na powstawanie wad genetycznych?
Evita zrób jak najszybciej te kariotypy, będę czekała z niecierpliwością na wyniki choć myślę że macie prawidłowe,
@kas90 kiedy masz wizyte?
@susana jak się czujesz pracujesz cały czas czy już zwalniasz tempo?
@Porzeczka1234 zleci...najważniejsze że zaskoczyło
Mickey nie sądzę że NK ma wpływ na wady płodu w podziale chromosamow bo to co innego ale może się mylę. Prędzej MTHFR.

@Porzeczka1234 trzymamy kciuki. Będzie dobrze!

@marzycielka81 jak się czujesz?

Do góry