reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@EvitaO ja nie chcę tu nic przesadzać ale tez myślę ze kariotypy macie prawidłowe. Jeśli chodzi o chromate to slyszałam ze jak ruch jest slaby plemników to wtedy to badanie się robi jesli masz się zadreczać ze czegoś nie zrobiłaś to zrób to badanie. Nastepnym razem na pewno Ci pomacham. Wszystko będzie dobrze ściskam Cię dużo cierpliwość.
@nafoczka kochana na razie o dziwo lubie mieso i wędlinę ale sledzik po kaszubsku uwielbiam wprost
@Czajak kochana ja również tęsknię. Nieustannie zaciskam abyś szybciutko do mnie dołączyła
@magda1208 jak u Ciebie ? Ktory to dzień cyklu trzymam kciuki za Ciebie
@susana dziękuję za info o eutyroxie muszę sie umówić do endo ale narazie Malina tez kazał tak zrobić i na spokojnie umówić wizytę i kontrolować tsh

reklama
@Destino dzięki za namiar - znalazłam ich w necie ale 20 dni roboczych czekania, chyba uderzę do Rudy jak Porzeczka radzi bo w miesiąc to ja oszaleję, już naprawdę mam tyle stresów, nie wytrzymam więcej.

@Porzeczka1234 to widziałam Was w takim razie, ale jak się spotkamy następnym razem to mi pomachaj bo mogę nie poznać, dziś byłam tak zestresowana tam, że miałąm problemy z procesami myślowymi :(

@bertha masz na myśli chromatynę plemnikową? Chyba tego nie robiliśmy, mąż był badany 3 razy w różnych labach ale tego chyba nie robiono. Wyniki są dobre a o chromatynę pytalam ostatnio Malinę, powiedział, że odchodzi się powoli od tego badania bo okazuje się, że czasem jest duży odsetek nieprawidłowych plemników a dzieci są potem i zdrowe, a jeszcze niedawno takim pacjentom mówiono, że szans na dziecko nie ma. Ale chyba się wybiorę z moim M do androloga na konsultację mimo wszystko. M nie pali, nie pije, dba o siebie, dieta, suplementacja także wydaje mi się że tutaj wiele już nie możemy zrobić. Ja bardziej się martwię, że moje jajca są kiepskie. Łykam koenzym Q10 ale czy to coś pomoże....

Tak, to inaczej chromatyna. Idźcie do androloga, oby był dociekliwy, i niech was pokieruje jakie badania porobić.. ja bym w tym temacie podłubala na waszym miejscu.

Jade wlasnie na histero. Trzymajcie kciuki!

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

@bertha a myślałam ze spac nie możesz bo ja chodzę spać z kurami i wstaję z kurami.

Zaciskam bardzo mocno kciuki za histero koniecznie daj znać jak się czujesz po jak juz dojdziesz troszkę do siebie.

@fondi urodziłaś?
@Avita co u was?
@dżoł jak u Ciebie jak możesz to zapytaj co by twój endo zrobił zawsze dobrze znac opinie kilku lekarzy kiedy masz histero jak się czujesz?
@Liluli co u Ciebie @motylku i wszystkie niewymienione odzywajcie się

@bertha, odezwij się po badaniu, powodzenia :*

Wizytę mam 4 kwietnia. Czekam cierpliwie. Dopiero minęlo trochę ponad tydzień od poprzedniej wizyty. Jestem na razie spokojna, bo popołudniami czuję się paskudnie :D mięso też wcinam, glównie z kiszoną kapustą :D
Ja cały czas też się zastanawiam nad tym co @mickey*. Co do tych jajeczek to sama myslę jak to u mnie było. Bo w tym udanym teraz cyklu temp poszła od razu po owu do góry jak strzała, a nieraz się kisi tylko 2 kreski ponad linię. To by oznaczało, ze teraz była wartościowa owulacja. Na drugim wątku też jedna z nas pisze, ze w udanej ciąży progesteron był bardzo wysoki, a w tych nieudanych niski. Co by tez swiadczylo o jakosci samej owulacji. Na pewno też jak pisze @nafoczka mthfr i metyle mają wplyw, lekarka mówiła, że wplywają na prawidlowe funkcjonowanie endometrium. Pisalam Wam, ze odkad lykalam metyle, nie bolał mnie brzuch w czasie@. Wiec na pewno ich wplyw jest duzy.

@bertha ja też trzymam kciuki.

@EvitaO tak jak piszą dziewczyny kariotypy rzadko wychodzą nieprawidłowe. Ja miałam 2 razy najpierw puste jaja płodowe. Robiliśmy kariotypy i było ok. Później urodziłam córkę. Teraz jestem po kolejnych 4 próbach z czego 2 obumarcie zarodka a ostatnie 2 biochemiczne. Nie ma co się poddawać. Robię kolejne badania i do boju. Dodam że przy tym wszystkim mam nk 9 % a mlr 70%.
Mam pytanie czy ten koenzym Q10 na poprawę jajec to na receptę? Jak to się bierze?

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja dziś w domu siedzę wzięłam urlop od środy do piatku także jestem zadowolona zaraz posprzatam delikatnie . Zrobię schabowe haha
@burczuś nie wiem jak pracować z zacisniętymi kciukami moze na przemian jedna później druga :)
@martaha123 a robiłaś ana?
Ps dziś mąż do mnie mowi rano masz taki test na mocz haha ja do niego ze tak on zrobimy ja ze ok kreski 2 w ciagu 30 sekund widzę że on się bardzo cieszy a ja próbuję dziennie panować nad strachem

@bertha ja też trzymam kciuki.

@EvitaO tak jak piszą dziewczyny kariotypy rzadko wychodzą nieprawidłowe. Ja miałam 2 razy najpierw puste jaja płodowe. Robiliśmy kariotypy i było ok. Później urodziłam córkę. Teraz jestem po kolejnych 4 próbach z czego 2 obumarcie zarodka a ostatnie 2 biochemiczne. Nie ma co się poddawać. Robię kolejne badania i do boju. Dodam że przy tym wszystkim mam nk 9 % a mlr 70%.
Mam pytanie czy ten koenzym Q10 na poprawę jajec to na receptę? Jak to się bierze?

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Biedna to też Cię los nie oszczędził ale dziękuję że piszesz o sobie bo takie historie dają mi nadzieję bo w końcu masz dziecko. Ja walczę o pierwsze :(
Koenzym Q10 to suplement diety, nie jest na receptę. Poleca go słynna prof Jerzak, mogą go też łykać mężczyźni, jest w składzie np Profertilu. Dawkowanie jak producent sugeruje bo są różne dawki. To coś co nie zaszkodzi a może pomóc. Kup bez oleju sojowego jeśli jesteś tarczycowcem (np firma Now Food.)

Evita tez jestem zdania że kariotypy raczej będą ok. Tu na forum chyba tylko jednej parze coś wyszło. Gorzej już z kariotypami płodu. One wychodzą częściej i pewnie takie badanie dałoby więcej ale uszy do góry.

U mnie M robił, tak to badanie chromatyny bo podstawowe było słabe.

A jak z mięsem? Mnie całkiem od niego odrzuciło :)

Mickey nie sądzę że NK ma wpływ na wady płodu w podziale chromosamow bo to co innego ale może się mylę. Prędzej MTHFR.

@Porzeczka1234 trzymamy kciuki. Będzie dobrze!

@marzycielka81 jak się czujesz?
Nafoczko jak ja Cię rozumiem ;-) ja nie mogę patrzeć na mięso i wędliny.... Jak szykuje M to mnie telepie, a jak on je ja odchodzę od stołu [emoji23][emoji23][emoji23]

@bertha powodzenia kochana i czekamy na wieści!!!

@kas90 też mam 04.04 wizytę ;-) będziemy razem wizytowac :-) :-D

reklama
@kas90 czy ty bierzesz encorton 10mg?

Bo ja mam tak zlecone i patrzę dziś na fiolkę z lekami a tam napisane 1 tabletka to dawka 10 mg 20 tabletek a. na rozpisce od maliny mam 1 cała tabletka rano po śniadaniu i 1/2 tabletki po obiedzie i tak biore. To ja w koncu biore 10 mg czy 15 mg.
Jedna tabletka to 10 mg?

Ostatnia edycja:
Do góry