reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
no tez mi sie tak wydawalo ze pozniej jest oki ale kolezanka mnie troche przerazila tym 2 tyg. zwolnieniem. a u Ciebie bylo "czysto"?

No wiec tak - macicy lewy róg wydłużony, ze dotrzeć tam nie mógł nawet kamerka. Gdybym wiedziała ze pendrive wystarczy przynieść to bym miała nagranie :/. Wiec ten lewy róg przy jajowodzie niesprawdzony i moze tam byc jakas zastawka, zarośnięte. Nie wiadomo. Ale to nie ważne bo lewy jajnik jest po operacji, zostały tylko jego strzępki i w ogóle na razie nie jajeczkuje. Poza tym endometrium przerośnięte polipowate. Żadnego polipa jako takiego nie było. Przerośnięte moze byc bo akurat wiecej estrogenu moglam wyprodukować ostatnio.
To przerośnięci to chyba nic takiego?
Próbki pobrał wiec bedzie za 2 tyg wynik histopatologiczny. Ale raczej to nic.
Takze generalnie niewiele to badanie wyjaśniło. Bo nic spektakularnego nie było. Nie ma przeciwwskazań do in vitro.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

@kas90 - jesteś nieoceniona!!! :) :* z filmikiem super pomysł, hehe!
Ja wczoraj byłam u endokrynologa, potwierdził, że mam hashimoto, super człowiek w ogóle, przejrzał wszystkie moje wyniki i powiedział, że definitywnie w kolejnej ciąży clexane bez dwóch zdań...
Kas, ja mam bardzo mieszane odczucia na temat wiary, katolicyzmu, itd... nie wiem czy i w co wierzę... Kiedyś bardzo wierzyłam, chodziłam na pielgrzymki z Poznania do Częstochowy, jeździłam na Lednice itd... wyniosłam to poprostu z domu... ale później, wiele sytuacji z mojego miejscowego kościoła zniechęciło mnie do tego wszystkiego... Wiem doskonale jakie jest podejście kościoła do tego i masz rację w tym, co piszesz.

@EvitaO - ja odnośnie wróżki to samo, bardzo bym się bała tego, co mi powie... ale tak jak mówisz, znam parę osób które chodzą, są inteligentne i wykształcone i wróżka bardzo im pomaga... nie tylko w życiu, ale i w interesach np...

@Kwiatuszekk23 - ja też nie wierzę w czarownice;p ale znachor chyba to coś innego niż wróżka... :) Jejku, pamiętam tę historię zagłodzonej Madzi, masakra :( Nie wiedziałam, że była Twoją sąsiadką...

@bertha - to mamy tak samo :) ciekawość bierze górę, ale strach przed negatywami przywraca na ziemię... Niemniej ktoś mi kiedyś mówił, że wróżki z założenia nie mówią tych złych rzeczy często, tylko te neutralne, albo dobre... ale nie wiem czy to prawda... mojej mamie np. wróżka powiedziała, że za 8 lat umrze jej ojciec i na co i mama sobie to zapisała... jak zmarł dziadek wróciła do tych notatek i wszystko się zgadzało... i rok, i sposób oraz powód dlaczego z jakiego odszedł...

@marzycielka81 - nie kusiło Cię już potem nigdy by ponownie pójść do wróżki?

@DorciaMamaOlka - widzisz, jesteś przykładem, że to się sprawdza...

@Destino - dziękuję za informację...strasznie długo trwa proces adopcyjny... no i ogromnie przykra sprawa Hubercika:(

@Porzeczka1234 - wczoraj byłam u bdb endokrynologa w Poznaniu i on mówił, że w ciąży trzeba zwiększać co jakiś czas euthyrox bo w ciąży tarczyca lubi płatać figle i nigdy nie powinno być jednej dawki... U mnie się to potwierdzało, jak tylko była ciąża to po chwili duże skoki tsh i przeciwciał...
Wczoraj właśnie dr Owecki powiedział mi, że w ciąży może być nawet TSH 0, ale trzeba najbardziej uważać żeby nie przekroczyła (podajrze) 1,5-2,0... Że najlepiej trzymać się w okolicy TSH 0,8-1,0 to tak optymalnie jest...
Także myśle, że zwiększenie dawki Ci nie zaszkodzi :* Ważne by się nadczynność nie zrobiła... bo wtedy gorzej...
Poza tym lekarz wczoraj kazał mi brać też D3, Selen i dieta bezglutenowa... bylam u niego 1 raz i to chyba 1 lekarz, ktory zrobil na mnie tak swietne wrazenie.... szok...

@kas90 - nogi mi się trzęsły jak zaczęłam oglądać Twój filmik :D wrócę chyba jednak do niego dopiero jak będę musiała naprawdę robić te zastrzyki... :p

@Ilis91 - to chyba masz sobowtóra w Poznaniu :D potem przypomniałam sobie, że chodziła ze mną do liceum dziewczyna bardzo do Ciebie podobna :))

Ostatnia edycja:
@Marthi, ale długi post :D
Bardzo się cieszę, że jesteś już po wizycie i już coś więcej wiesz :) Jaki masz plan na całe leczenie? Masz coś jeszcze badać?
Dzięki za info o tsh, przyda mi się, bo mi własnie tsh skoczyło do 2,9 w ciąży i biore euthyrox 50 i zdziwiłam się w sumie troszkę, ze od razu taka duża dawka.

@kas90 - jejku wieeeem, jak dodałam to dopiero osłupiałam :D Wybaczcie za ten dłuuugi post, ale nadrabiałam w nim całą moją nieobecność... :*

Na razie zostaję na euthyroxie dawka: 50 (którą sama sobie zmniejszyłam i o dziwo lekarz poparł moje posunięcie), mam brać wit. D3 (2000j) + selen, no i zmienić tę dietę. Kolejna wizyta za 3-4 miesiące przed staraniami. Mam wtedy przyjść ze świeżymi wynikami...
Lekarz zlecił mi podstawowe badania tarczycy plus dodatkowo poprosił, abym zbadała jeszcze poziom wit. D, kwasu foliowego, homocysteiny itp. ponieważ powiedział, że chce mieć pewność, że pod tym kątem będę dobrze przygotowana.
Naprawde, jak któraś jest z Poznania to polecam bardzo. Złoty człowiek. Na mnie zrobił wrażenie piorunujące! Taki naprawdę oddany facet, tzn. doktor... profersor... Wizyta nie jest najtańsza - 200 zł, ale dr Owecki to złoto normalnie.
Uspokoił mnie, podał rękę i powiedział, że razem się uda i on mnie dobrze przygotuje, także widać, że zna się na rzeczy no i mówię, bardzo ujął mnie tym, że ja mu pokazałam plik wyników gdzie miałam tylko wyniki tarczycowe pozaznaczane, a on poprosił o cały segregator i omawiał ze mną po kolei wszystko - i wyniki genetyczne z kosmówki (omówił mi wadę maleństwa) i badania na toczeń, trombofilię i zespółantyfosfolipidowy, no wszystko jak leciało... Zwrócił uwagę na górną granicę normy homocysteiny i powiedział, że to muszę mieć obniżone do ciąży... Szok, naprawde..
Nie spotkałam się jeszcze z takim lekarzem <3 !

reklama
Do góry