reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny wróciłam od Maliny i mam załamkę... Powiedział, że to co się dzieje jest bardzo niepokojące, że praktycznie nie miewa takich pacjentek jak ja. Kazał mi zrobić kariotyp, w kwietniu histero. Także wygląda na to, że mamy nieprawidłowy kariotyp... :( Na koniec próbował nas pocieszać ale mu nie wyszło, chyba mu się nas żal zrobilo...

reklama
Dziewczyny wróciłam od Maliny i mam załamkę... Powiedział, że to co się dzieje jest bardzo niepokojące, że praktycznie nie miewa takich pacjentek jak ja. Kazał mi zrobić kariotyp, w kwietniu histero. Także wygląda na to, że mamy nieprawidłowy kariotyp... :( Na koniec próbował nas pocieszać ale mu nie wyszło, chyba mu się nas żal zrobilo...
Evita przykro mi, ja po poniedziałkowych wynikach nie spałam pół nocy
a przypomnij mi miałaś szczepienia i dostaliście zielone światło i teraz znów była biochemiczna tak ?a badania wyszły jakieś które by bardzo odbiegały od normy? te interferony, czynniki nowotworu czy coś z tych cudów?
a co ma kariotyp do tego?:baffled:

EwitaO współczuję. Chyba nie ma nic gorszego jak widzieć że lekarz nie zna sposobu na Was. Wiesz że kariotypy możesz zrobić na NFZ ale pewnie trochę musiałaby poczekać.

@mickey* miałam dwa biochemy pod rząd, kariotyp dlatego, że wszystko jest niby ok, MLR, leki wdrożone a nie wychodzi, ciąże biochemiczne to zazwyczaj genetyka dlatego... Będzie też histero w kwietniu z biopsją endo ale ja nie wierzę że tam coś jest, nie miałam łyżeczkowań więc niewielka szansa na zrosty....

@mickey* miałam dwa biochemy pod rząd, kariotyp dlatego, że wszystko jest niby ok, MLR, leki wdrożone a nie wychodzi, ciąże biochemiczne to zazwyczaj genetyka dlatego... Będzie też histero w kwietniu z biopsją endo ale ja nie wierzę że tam coś jest, nie miałam łyżeczkowań więc niewielka szansa na zrosty....
z jakiej jesteś części PL?pisze to już któryś raz ale w kielcach robią kariotypy expresowo
przykro mi poprostu jesteśmy takie alienation, dr P ostatnio tak mnie podsumował
wiecie z tą immunologią to jest naprawdę loteria

Evita bardzo mi przykro wiesz mnie tu na miejscu lekarka odrazu po 2 stratach powiedziała ze to genetyka trochę byliśmy podlamani bo zostało by in vitro z badaniem zarodka zrobiliśmy kariotypy prywatnie czekalismy na wynik 11 dni zaplaciliśmy 1000 zl kariotypy prawidłowe takze nigdy nic nie wiadomo.
Jak wygladałaś dziś bo pewnie Cię widziałam ale nie mogłam się zorientować która to ty

@Czajak, nie moge powiedziec ze sie zrazilam czy nie polecam. Nie moge powiedziec, ze ten kto mi nie pomogl jest zlym lekarzem, chyba ze olewa temat, nie zna sie lub popelnia bledy. Napisalam tylko, ze my sobie nie przypadlysmy do gustu, choc opiekowala sie nami jak mogla. I wyslala na konsultacje. I kazala nie czekac z badaniami. Naprawde mila i cierpliwa kobieta.

@EvitaO, przykro mi, ze tak Ci ciezko i lekarz nie znalazl jeszcze na ciebie sposobu. Z kamiennym sercem i ze lzami w oczach pisze, ze to szczegolnie nam trzeba uzbroic sie w cierpliwosc i nie poddawac. Nie tak latwo odzyskac rownowage i zlapac wiatr w zagle, ale to mozliwe. Sprawdz wszystko, nawet kariotypy jak trzeba. Zrosty w macicy moga sie robic bez lyzeczkowania. Mozna miec polipy utrudniajace rozwoj ciazy. Gdybym mogla zrobilabym histero. Skierowanie mam od listopada. Kochana przytulam. Poplacz, przetraw, znajdz nowa sile i wracaj do walki. Wsztstkie sie wspieramy nawzajem..

@mickey* dr P mnie tez wystraszyl. Wroce do niego. Ale zasigne tez jezyka u Chrostowskiego. Duzo osob z endomenda robi u niego ivf. Jestem ciekawa co on powie. I na pewno przed transferem chce przejsc leczenie. To 6 mcy bez okresu, ale chce podejsc do transferu bez bolu. Moze wam rada i spojrzenie nowe sie przyda?

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@Porzeczka1234 bylam w szarym swetrze i granatowej sukience. Z kolorową torebką, Brązowe włosy, mąż brunet. Gdzie tak szybko Ci zrobili kariotyp? Jak wizyta dzisiejsza?

@Destino nie zamierzam się poddawać, już nawet rozmyślam nad in vito z komórką dawczyni bo przy wadliwym kariotypie to chyba niewiele więcej da się zrobić. Dzięki za ciepłe słowa :)

Dziewczyny co do lekarzy to w Krakowie jest wspominana już tutaj dr Rajtar-Ciosek - endo i gin, pracuje w Koperniku. Od niej po dowiedziałam się o MLR i tak się zaczęła ta trudna przygoda. Ja teraz chodzę do Wojciecha Pabiana - nie wiem czy dobry czy nie, ja go lubię, on zna i poleca Malinę, nie kwestionuje jego leczenia a dla mnie to ważne. Do tego potrafi przyznać że czegoś nie wie co doceniam.

z jakiej jesteś części PL?pisze to już któryś raz ale w kielcach robią kariotypy expresowo
przykro mi poprostu jesteśmy takie alienation, dr P ostatnio tak mnie podsumował
wiecie z tą immunologią to jest naprawdę loteria
Kraków. Słyszałam że w Kielcach szybcy są więc najwyżej tam pojadę, bo w Kraku nie wiem jakie będą terminy. Zrobię prywatnie bo nie wytrzymam czekania.

reklama
@EvitaO, bardzo mi przykro. Ale nie byłabym taka pewna co do nieprawidlowych kariotypow. Musicie to zbadac, ale sprawa nie jest jeszcze przesądzona. Może coś jajeczka uszkadza? Masz endometrioze?

Do góry