reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Bertha z histero mam podobna sytuacje bo w najblizszy czwartek na wizycie dopiero wyznaczy termin a wlasnie jestem po okresie i tez bede musiala czekac miesiac. No chyba, ze sa rozne teorie wsrod lekarzy i dzien cyklu nie ma znaczenia, byle nie w miesiaczke.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczynki, Juz wracamy. Bardzo fajny dr. Janeczko. Spokojny, konkretny, cierpliwy na moje tysiące pytań. Musimy powtórzyć badanie nasienia bo po gorączce 4 tyg poprzednie wyniki robione wiec sa do śmieci. wiec na początku marca mamy powtórzyć wraz z bardziej szczegółowymi badaniami - chromatyna i wiazanie z hialuronem. A ja mam jeszcze miec histeroskopie, co oznacza jeden miesiąc w plecy bo histero robi sie zaraz po okresie. Cos wypatrzył w macicy, jakies zmiany wiec to histero to zbada i ewentualnie usunie.. dupa.. zmin żadnych wczesniej nie było :( znowu jakas przeszkoda.
Bede miała krotki protokół :), pecherzyki w jajniku mu sie bardzo podobały. Badanie nasienia robimy żeby dobrać najlepsza metodę.
Czyli tak, w 2017 roku mama nie zostanę, bo w marcu dopiero histeroskopia wiec w kwietniu chyba ivf. Z plusów bejbik nie bedzie miał urodzin w grudniu :)

A teraz tak na podrasowanie emocji... :) dzisiaj 11dc. Te "zmiany" w macicy to moze byc ciąża.. bo wyglada to jak pecherzyk....... Hehehe :) śmieje sie bo takie cudy mi sie nie zdarzają, no ale wyslal mnie od razu na betahcg. Ale z wyliczeń to musiałby byc 5 tydz (pecherzyk czy to cos ma 0,41cm), a nie mieliśmy wtedy przytulnek. Po przytulankach mógłby to byc koniec 4 tygodnia (ale to chyba za wczesnie na pecherzyk), albo 6 - a to za mały by był wtedy pecherzyk. Chyba ze plemniki przetrwały tydzień. Ale endometrium miałam przeciez badane wczoraj i w niedziele i było 7mm wiec na ciąże to zdecydowanie za mało.
Wynik za 3h. Poprosiłam na cito, bo biore antybiotyk na tego dziada paciorkowca.
Ale nie ma co sie ekscytować bo to znając moje szczęście jakas endomenda a nie ciąża

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
Ja w tym udanym cyklu teraz usłyszałam "ciąża pozamaciczna ,endmetrium7 mm za mało na ciążę " A teraz zobacz suwaczek:wink:

Ja mam też pokręcony cykl. @bertha Beaty tak mają :-). Ja mam dziś sprawdzić czy jajo pękło ale po co jak temp nie skoczyła to owu nie maj na złość. Pomyśle do południa co zrobić bo wściekła jestem a do dr w niedzielę jechać ponad 100km żeby dostać źle wieści nie uśmiecha mi się.

Ja własnie siurnęłam test, 9 dni po owu (jesli była), biel. Szkoda, bo od 2 dni sutki wrażliwe i nadzieje sobie robiłam. Ale chyba to do siebie mamy, ze nadzieja co miesiąc jest,
mimo wszystko i do konca! :D

Ja własnie siurnęłam test, 9 dni po owu (jesli była), biel. Szkoda, bo od 2 dni sutki wrażliwe i nadzieje sobie robiłam. Ale chyba to do siebie mamy, ze nadzieja co miesiąc jest,
Kas mi zanim sie udalo to tak chcialam wierzyc ze to juz ze co cykl mialam wszystkie objawy wlacznie z mdlosciami.
Wierze i caly czas trzymam za wszystkie zeby sie udalo [emoji18]

xnw43e3k256g9p2p.png

Ja mam też pokręcony cykl. @bertha Beaty tak mają :-). Ja mam dziś sprawdzić czy jajo pękło ale po co jak temp nie skoczyła to owu nie maj na złość. Pomyśle do południa co zrobić bo wściekła jestem a do dr w niedzielę jechać ponad 100km żeby dostać źle wieści nie uśmiecha mi się.

Hehe, chyba rzeczywiście Beaty tak maja ;)
Tobie nie wzrosła temp, mi natomiast wzrosła mimo braku owu ;) (jeszcze pecherzyki za małe na pękanie, ok 15mm musza miec dzisiaj). Ale ja leczę tego dziada paciorkowca - wiec antybiotyk, globulki i moze to mi temp podwyższa. Takze chyba jak bedzie rzeczywiście owu to ciekawejaki bedzie skok skoro teraz mam 36,84.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Dzień dobry,
Zbliża się nieubłagalnie koniec mojego urlopu :(

Mamusie po-szczepionkowe - w poniedziałek mijają dwa tyg od szczepionki nr 1 a moje grudki podskórne są już minimalne.. zaczynam się martwić, że nie działa szczepionka:( :( pamiętacie ile miałyście takie zgrubienia po wkłuciach?
Aaa to one mają być jak najdłużej? Bo ja się nie mogę doczekać, kiedy to zniknie, bo niby już nie swędzi, ale jednak jak dotknę przypadkiem to mnie to boli :oo:

Ja w tym udanym cyklu teraz usłyszałam "ciąża pozamaciczna ,endmetrium7 mm za mało na ciążę " A teraz zobacz suwaczek:wink:
Super, @lamia78 jak się czujesz? Szyjka długa i twarda?

@kas90 spróbuj może za dwa dni powtórzyć test, może owu była nieco później? :yes:

@bertha szkoda, że to nie ciunża, powodzenia na histero :-D

Dzień dobry,
Zbliża się nieubłagalnie koniec mojego urlopu :(

Aaa to one mają być jak najdłużej? Bo ja się nie mogę doczekać, kiedy to zniknie, bo niby już nie swędzi, ale jednak jak dotknę przypadkiem to mnie to boli :oo:

Super, @lamia78 jak się czujesz? Szyjka długa i twarda?

@kas90 spróbuj może za dwa dni powtórzyć test, może owu była nieco później? :yes:

@bertha szkoda, że to nie ciunża, powodzenia na histero :-D
Mam nadzieję że tak, we wtorek wizyta. A brzuch twardzieli tak z 2,3 razy dziennie. Pewnie to te skurcze braxtona hiksa.

reklama
Do góry