reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@susana a czy Twoja obecna ciąża to ta przy której w 27 dc bhcg wyniosła 176? (Cofnęłam się w wątku, ale nie mogę się wczytywać teraz w pracy).
Moja dzisiejsza beta 279 w 28 dc. Ciąża biochemiczna się zadomowiła. Zaczynam nabierać nadziei. Trochę.

Kochane moje ja zamawiam z iheb ale teraz mąż mnie dobija i musiałam zamówić w pl na szybko zaplaciłam 100 zl za b12,6 i kwas za 60 szt to nie jest tak źle

@Porzeczka Jestem załamana dzwonili do mnie z Gynymedu z wynikami NK z 36, 6% spadło mi tylko na 35,7 doktor zwiększył dawkę encortonu od pozytywnego testu z 1 na 1,5 tabletki .
IgG z 4,6 na 3,8,
IgM z 24,2 na 23,8.
Doktor daje mi zielone światło a tu takie wyniki . Nie chcę usłyszeć że znalazłam się w tych 15 %.:(:(
Nie wiem co robić płaczę z tej bezsilności.:(:(

Ostatnia edycja:
@Porzeczka Jestem załamana dzwonili do mnie z Gynymedu z wynikami NK z 36, 6% spadło mi tylko na 35,7 doktor zwiększył dawkę encortonu od pozytywnego testu z 1 na 1,5 tabletki .
IgG z 4,6 na 3,8,
IgM z 24,2 na 23,8.
Nie wiem co robić . Doktor daje mi zielone światło a tu takie wyniki . Nie chcę usłyszeć że znalazłam się w tych 15 %.:(:(
@magda1208 kochana nie martw sie pamiętaj ze masz też przeciwciała blokujące które mają za zadanie chronić zarodek. Mnie tez te wyniki się jakoś bardzo nie poprawiły dgrneły tak jak Tobie rozumiem Cię ze sie martwisz i boisz ale nie ma innej metody zeby sie przekonać jak ciąża
jaką masz dawke fraxiparyny?

@Czajak zrobiłaś badanie jaką masz dawkę fraxiparyny? Nie pytałam zapomniałam

@Porzeczka Tak wiem ,ale przeraża mnie to wysokie NK ,które spadło tylko o 1% . Dziewczyny panikują przy wartościach 19 a ja mam aż 35,7. Jestem zła na siebie , że na wizycie nie dopytałam szczegółowo .Gdy się stresuję zapominam zapytać o te najistotniejsze kwestie. Później zastanawiam się jaki wpływ mają te poszczególne wartości w dalszych etapach. Przeciwciała mam ale tylko 42,8 % skąd pewność że to wystarczy.
Nie pewność bierze górę nad rozsądkiem.
Fraxiparynę mam 0,6.

@Porzeczka Tak wiem ,ale przeraża mnie to wysokie NK ,które spadło tylko o 1% . Dziewczyny panikują przy wartościach 19 a ja mam aż 35,7. Jestem zła na siebie , że na wizycie nie dopytałam szczegółowo .Gdy się stresuję zapominam zapytać o te najistotniejsze kwestie. Później zastanawiam się jaki wpływ mają te poszczególne wartości w dalszych etapach. Przeciwciała mam ale tylko 42,8 % skąd pewność że to wystarczy.
Nie pewność bierze górę nad rozsądkiem.
Fraxiparynę mam 0,6.
@magda1208 ja na ten mrl 42,5 a w zasadzie 46 czekałam 7 miesięcy więc nie doceniasz swojego wyniku a czy ja mam pewność ze moje 46 wystarczy nikt nie wie jak będzie trzeba próbować skoro masz zielone swiatło to malina wie co robi sama nie wiem

Dziewczyny,
nie uwierzycie, ja to dopiero mam pecha :/ dziś mąż odbierał mi wyniki z labolatorium hemostazy - miałam robione badania na trombofilię, zespół antyfosfolipidowy, itp. itd. Nie mogłam się doczekać i poprosiłam, żeby mi wysłał skan tych wyników i patrzę, patrzę... coś mi mało tych badań na liście... próbuję sobie przypomnieć jakie dokładnie badania miałam na liście, skoro płaciłam za nie ponad 1,5 tys. :/ i patrzę, a po chwili dzwonię do szpitala... okazało się, że konowały skasowały kase, a zapomnieli sobie zrobić m.in. p/c antykardiolipinowe, b2glikoproteinowe, itd.... Masakra jaka jestem zła. Znowu muszę czekać :/ ehhh! Człowiek płaci, a tu takie perypetie... :(

Swoją drogą na razie z tych wyników, co mam to widzę, że mam podwyższone, to co na zdjęciu:

upload_2017-2-13_14-4-44.png

Reszta wynika, że w normie:

upload_2017-2-13_14-5-26.png

Coś mi na tej podstawie możecie podpowiedzieć? :*

Genesis się tak samo opierdziela :( końca wyników nie widać...

Załączniki

• upload_2017-2-13_14-4-44.png
    upload_2017-2-13_14-4-44.png
    68,8 KB · Wyświetleń: 476
  • upload_2017-2-13_14-5-26.png
    upload_2017-2-13_14-5-26.png
    64,2 KB · Wyświetleń: 499
reklama
Magda a nie chcesz isc do immunologa ? pewnie by Ci zalecil wieksza dawke. ja w listopadzie mialam 16 %, po codziennej dawce 20 mg , po 3 miesiacach mi spadlo do 10 % i mam zielone swiatlo. wiadomo cos za cos, bo przytylam w tym czasie 5 kg i jestem troche popuchnieta na buzi ( a i tak nie naleze do najszczuplejszych), no ale trudno. wazne ze steryd dziala.
a mało tego, nk spadly a z dawki nie mam schodzic jeszcze przez 3 cykle.
edit:
to tak jak u mnie gin twierdzi ze clexane od poz. testu a sa dziewczyny co biora wczesniej.
no ale wg moj immunolog claxanu wg nie musze brac.

Ostatnia edycja:
Do góry