reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hallo dziewczyny ;) prawdopodobne znalazłam przyczynę moich poronień !! Hurra !!
Byłam dzisiaj na wizycie i mam wysokie komórki nk i zespół kardiolipowy . Muszę powtórzyć badania i nastepna wizyta w maju .
Już powoli wychodzę z czarnej dupy !! Widzę światełko .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hallo dziewczyny ;) prawdopodobne znalazłam przyczynę moich poronień !! Hurra !!
Byłam dzisiaj na wizycie i mam wysokie komórki nk i zespół kardiolipowy . Muszę powtórzyć badania i nastepna wizyta w maju .

A jakie masz wyniki?

A jakie masz wyniki?

Głupio to zabrzmi ale nie wiem !!! Tutaj po prostu przy nazwie badania są strzałki albo na dół albo do góry i dopiero jak pójdę do mojego lekarza rodzinnego to da mi kopie wyników .
Tylko nk mi podała to było że 42 % i że chcą zmiękczyć do 12% . Nie wiem czy oni dobrze mówią !!
A kardiolipowe mam powtórzyć . Powiedziała tylko że wyszły pozytywne .

Marthi i homocysteina tez za wysoka. Powinna być w granicy 5

Ehhh Ehhh! Musze o tym poczytać i sie jakos ogarnac w tym temacie. Dla mnie te wyniki to czarna magia :(
A jeszcze na tyle czekam...

---
27 lat, 2x poronienie w 12tc. Dwa aniołki (*)(*) [emoji22] w trakcie diagnozowania przyczyn...
Choruje na: autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, niedoczynność.

Zazdroszczę tego etapu. Ile poronień masz za soba jak moge zapytać? Gubię sie tu juz na forum i nie moge spamiętać kazdej z Was :(
Cieszę sie jednak ze juz cos wiesz :) to zawsze lepsze niz niewiedza!

---
27 lat, 2x poronienie w 12tc. Dwa aniołki (*)(*) [emoji22] w trakcie diagnozowania przyczyn...

Zazdroszczę tego etapu. Ile poronień masz za soba jak moge zapytać? Gubię sie tu juz na forum i nie moge spamiętać kazdej z Was :(
Cieszę sie jednak ze juz cos wiesz :) to zawsze lepsze niz niewiedza!

---

Pewnie , że możesz pytać ;) . Już 4 poronienia miałam !!!! Niestety .
Lecze się na tarczyce i hashimoto ., PCO i miałam 2 histeroskopie operacyjne ( usówaną przegrodę w macicy ) nic nie przyniosło efektów bo nadal poraniam wiec szukam innych przyczyn i możliwe , że dzisiaj znalazłam . Jeszcze muszę zrobic badanie HSG .

Ehhh Ehhh! Musze o tym poczytać i sie jakos ogarnac w tym temacie. Dla mnie te wyniki to czarna magia :(
A jeszcze na tyle czekam...

---
Sok z czerwonych buraków ;) a na drugim wątku napisalam co jeszcze zbija ;)

Ovli Nk 42 to bardzo duże. Mi przy mówili że duzo

Tez mam dobre wieści. Jajca mam czyste, pęcherzyk zniknąl. 4 dc endometrium 8mm, jeszcze sie zluszcza. Troche mnie pocieszyl tym, ze w razie czego są leki na pęknięcie. Prawda to?
Marthi mozesz sobie kupic np modulator homocysteiny z solgara lub osobno witaminy metylowe b12, metafolin i 5p5(b6 metylowa)

Tez mam dobre wieści. Jajca mam czyste, pęcherzyk zniknąl. 4 dc endometrium 8mm, jeszcze sie zluszcza. Troche mnie pocieszyl tym, ze w razie czego są leki na pęknięcie. Prawda to?
Marthi mozesz sobie kupic np modulator homocysteiny z solgara lub osobno witaminy metylowe b12, metafolin i 5p5(b6 metylowa)
Kas pisałam ci dziś :),ovitrele jest na pękanie :*

reklama
Gabiś mam nadzieję że wpisał to tylko jako podejrzanie i że okaże się to tylko złym snem .Trzymam kciuki.
Fondie dostałam steryd w 36 tygodniu i niestety nie znam nazwy .Tylko tak jak napisała nafoczka cholernie bolał .Jak dają to bierz bo to dla dobra małej A Ty będziesz się czuła bezpieczniej .

Do góry