reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hallo dziewczyny ;) prawdopodobne znalazłam przyczynę moich poronień !! Hurra !!
Byłam dzisiaj na wizycie i mam wysokie komórki nk i zespół kardiolipowy . Muszę powtórzyć badania i nastepna wizyta w maju .
Już powoli wychodzę z czarnej dupy !! Widzę światełko .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hallo dziewczyny ;) prawdopodobne znalazłam przyczynę moich poronień !! Hurra !!
Byłam dzisiaj na wizycie i mam wysokie komórki nk i zespół kardiolipowy . Muszę powtórzyć badania i nastepna wizyta w maju .

A jakie masz wyniki?

A jakie masz wyniki?

Głupio to zabrzmi ale nie wiem !!! Tutaj po prostu przy nazwie badania są strzałki albo na dół albo do góry i dopiero jak pójdę do mojego lekarza rodzinnego to da mi kopie wyników .
Tylko nk mi podała to było że 42 % i że chcą zmiękczyć do 12% . Nie wiem czy oni dobrze mówią !!
A kardiolipowe mam powtórzyć . Powiedziała tylko że wyszły pozytywne .

Marthi i homocysteina tez za wysoka. Powinna być w granicy 5

Ehhh Ehhh! Musze o tym poczytać i sie jakos ogarnac w tym temacie. Dla mnie te wyniki to czarna magia :(
A jeszcze na tyle czekam...

---
27 lat, 2x poronienie w 12tc. Dwa aniołki (*)(*) [emoji22] w trakcie diagnozowania przyczyn...
Choruje na: autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, niedoczynność.

Zazdroszczę tego etapu. Ile poronień masz za soba jak moge zapytać? Gubię sie tu juz na forum i nie moge spamiętać kazdej z Was :(
Cieszę sie jednak ze juz cos wiesz :) to zawsze lepsze niz niewiedza!

---
27 lat, 2x poronienie w 12tc. Dwa aniołki (*)(*) [emoji22] w trakcie diagnozowania przyczyn...

Zazdroszczę tego etapu. Ile poronień masz za soba jak moge zapytać? Gubię sie tu juz na forum i nie moge spamiętać kazdej z Was :(
Cieszę sie jednak ze juz cos wiesz :) to zawsze lepsze niz niewiedza!

---

Pewnie , że możesz pytać ;) . Już 4 poronienia miałam !!!! Niestety .
Lecze się na tarczyce i hashimoto ., PCO i miałam 2 histeroskopie operacyjne ( usówaną przegrodę w macicy ) nic nie przyniosło efektów bo nadal poraniam wiec szukam innych przyczyn i możliwe , że dzisiaj znalazłam . Jeszcze muszę zrobic badanie HSG .

Ehhh Ehhh! Musze o tym poczytać i sie jakos ogarnac w tym temacie. Dla mnie te wyniki to czarna magia :(
A jeszcze na tyle czekam...

---
Sok z czerwonych buraków ;) a na drugim wątku napisalam co jeszcze zbija ;)

Ovli Nk 42 to bardzo duże. Mi przy mówili że duzo

Tez mam dobre wieści. Jajca mam czyste, pęcherzyk zniknąl. 4 dc endometrium 8mm, jeszcze sie zluszcza. Troche mnie pocieszyl tym, ze w razie czego są leki na pęknięcie. Prawda to?
Marthi mozesz sobie kupic np modulator homocysteiny z solgara lub osobno witaminy metylowe b12, metafolin i 5p5(b6 metylowa)

Tez mam dobre wieści. Jajca mam czyste, pęcherzyk zniknąl. 4 dc endometrium 8mm, jeszcze sie zluszcza. Troche mnie pocieszyl tym, ze w razie czego są leki na pęknięcie. Prawda to?
Marthi mozesz sobie kupic np modulator homocysteiny z solgara lub osobno witaminy metylowe b12, metafolin i 5p5(b6 metylowa)
Kas pisałam ci dziś :),ovitrele jest na pękanie :*

reklama
Gabiś mam nadzieję że wpisał to tylko jako podejrzanie i że okaże się to tylko złym snem .Trzymam kciuki.
Fondie dostałam steryd w 36 tygodniu i niestety nie znam nazwy .Tylko tak jak napisała nafoczka cholernie bolał .Jak dają to bierz bo to dla dobra małej A Ty będziesz się czuła bezpieczniej .

Do góry