reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dzień dobry.
Chciałam do Was pisać wczoraj ale nie dałam rady...
Muszę trochę posmucić.
Byłam wczoraj na echo serca płodu, powtarzałam badanie bo dwa tygodnie temu mała źle leżała. Z dzidzia ok, serduszko zdrowe ale mi lekarz wpisał w prawej tętnicy macicznej NOTCh+, to jakiś wzmożony opór naczyniowy, w necie piszą o zatrzymaniu wzrostu płodu, czasem nawet obumarciu...ja znalazłam zapisy że ten notch to prowadzi do nadciśnienia i rzucawki. Lekarz wczoraj nic mi nie powiedział co dalej czy to badać co jakiś czas, sprawdzać, nie wiem nic, a mój gin wczoraj też był nieuchwytny...

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Hej Gabiś.
Tak sobie myślę,że gdyby to było coś zagrażającego życiu dziecka, to lekarz na pewno by Ci powiedział.
A tak...nasza natura wychodzi na wierzch. Internet i heja. I nakręcanie się.
Może poszukaj jakiegoś lekarza, który by Ci wyjaśnił o co chodzi.Prywatnie na pewno kogoś znajdziesz.
Daj znać!

reklama
nafoczka jaki ci steryd zalecil na plucka lekarz ? I jaki lekarz a metypred bralas na wlasna reke ?/bo nie pamietam i do kiedy?

Magda ty bralas na wlasna reke encorton to wiem a na rozwoj plucek mialas jakis? W ktorym tyg? I jaki?

Dzień dobry.
Muszę trochę posmucić.
Byłam wczoraj na echo serca płodu, powtarzałam badanie bo dwa tygodnie temu mała źle leżała. Z dzidzia ok, serduszko zdrowe ale mi lekarz wpisał w prawej tętnicy macicznej NOTCh+, to jakiś wzmożony opór naczyniowy, w necie piszą o zatrzymaniu wzrostu płodu, czasem nawet obumarciu...ja znalazłam zapisy że ten notch to prowadzi do nadciśnienia i rzucawki. Lekarz wczoraj nic mi nie powiedział co dalej czy to badać co jakiś czas, sprawdzać, nie wiem nic, a mój gin wczoraj też był nieuchwytny...

Kurcze, mam nadzieje, ze to nic powaznego. Daj znac jak sie czegos wiecej dowiesz!!

U mnie 11dpo i negatyw :/ troche trace nadzieje... ktorego dpo u was brzuchatki wychodzily pozytywy najwczesniej?

Gabiś bardzo mnie zmartwiłaś :( mam nadzieję że wszystko jednak z dzieckiem w porządku skoro na ten etap jest ok i dacie radę!

Dziewczyny a ja mam do Was pytanie, ponieważ niedługo zaczynamy starania.
Biore metylowane formy witamin B, acard, Intralipid w 5dc i będzie jeszcze w 15dc-czyli w okolicach owulacji.Dwa szczepienia z limfocytów męża za mną.
Pytanie jest takie: kiedy włączałyście Encorton? Bo heparyna to pamiętam,że po pozytywnym teście.
Wcześniej bez szczepień na samym żelaznym zestawie nie udało się, pisałyście wtedy,że zbyt późno brałam steryd. Proszę o radę kiedy należy go włączyć? i "jadłam" wiesiłoka. Do kiedy można go zażywać? Proszę przypomnijcie...

ja jem encorton od 15 listopada caly czas, w najblizszy pon. mam wizyte u immunologa i pewnie zleci zbadanie nk czy spadly i moze zmieni mi dawke. bo od tego czasu przytylam juz 5 kg...

Dzień dobry.
Muszę trochę posmucić.

Gabis bardzo mi przykro ze jeszcze przez to przechodzisz. Wiem jak to jest ale też uważam ze gdyby to było coś bardzo poważnego to by lekarz ci powiedział. Jak bardzo się martwisz to idź do jakiegoś dobrego gina i zapytaj.

nafoczka jaki ci steryd zalecil na plucka lekarz ? I jaki lekarz a metypred bralas na wlasna reke ?/bo nie pamietam i do kiedy?

Magda ty bralas na wlasna reke encorton to wiem a na rozwoj plucek mialas jakis? W ktorym tyg? I jaki?
Steryd mi zlecala lekarka prowadząca i jeden i drugi. Na płuca dostałam celeston, tak to boli.

Kurcze, mam nadzieje, ze to nic powaznego. Daj znac jak sie czegos wiecej dowiesz!!

U mnie 11dpo i negatyw :/ troche trace nadzieje... ktorego dpo u was brzuchatki wychodzily pozytywy najwczesniej?
Bertha ty jak i Bea walczycie wciaz razem. Tak bardzo bym wam chciała jakoś pomoc. Chyba tylko M. mogę wypożyczyć ;)

Burczus ja brałam steryd od 3dpo, lutke i duphaston tez :)

reklama
Gabis ja tak jak Dziewczynki mysle ze lekarz by powiedzial Ci gdyby to bylo powazne. A ze my tyle przeszlysmy to szukamy i sie stresujemy czasami niepotrzebnie .

xnw43e3k256g9p2p.png

Do góry