reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny wybaczcie za prywatę... ale odebrałam właśnie cześć wyników badan. Możecie mi powiedzieć zanim zacznę czytać mądrości w necie, o co chodzi z tym ostatnim wynikiem ANA 1:320? Czy to cos poważnego? To dopiero czesc badan a juz widze ze to jest poza norma, oszalała mi tarczyca i TSH całkowicie wiec ehh
885cd9f0ae0e1ced0b16eeae113d0139.jpg
. Niezły początek weekendu. :(

---
27 lat, 2x poronienie w 12tc. Dwa aniołki (*)(*) [emoji22] w trakcie diagnozowania przyczyn...
Choruje na: autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, niedoczynność.

reklama
Burczus , ja mam encorton od 12dc do @, ale ja nie mam szczepien. Lykaj wczesnie rano ze sniadaniem i nie lącz z duphastonem.

Marthi, masz za wysoką homocysteinę. Moze warto byloby zrobić w takim wypadku badania na mutacje Mthfr.

Dziewczyny wybaczcie za prywatę... ale odebrałam właśnie cześć wyników badan. Możecie mi powiedzieć zanim zacznę czytać mądrości w necie, o co chodzi z tym ostatnim wynikiem ANA 1:320? Czy to cos poważnego? To dopiero czesc badan a juz widze ze to jest poza norma, oszalała mi tarczyca i TSH całkowicie wiec ehh

---
27 lat, 2x poronienie w 12tc. Dwa aniołki (*)(*) [emoji22] w trakcie diagnozowania przyczyn...
Ja mam takie same ANA i mi endokrynolog tłumaczył że to od tarczycy, tzn. Hashimoto, organizm atakuje własne tkanki. Ja miałam szczegółowe badanie ANA3 gdzie jeszcze badano choroby reumatyczne ale one nie wyszły więc i reumatolog potwierdził że to przez autoimmunologiczne zapalenie tarczycy.
Marthi weź się za leczenie tarczycy, dobry endokrynolog by się przydał. Nie martw się. Ja na to w ciąży brałam Encorton.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Wlasnie zmieniam endokrynologa na innego... jak widac moj mimo super opinii sie u mnie nie sprawdza :/ a leki biore cały czas... TSH w ostatnim kwartale skakało od 3 do teraz 0,25 jakim cudem to nie wiem.... [emoji52]

Kas90 czekam jeszcze na pozostałe badania.... wydaje mi sie ze były tam te mutacje tez badane...

---

Marthi, a skad jestes bo zapomnialam?

Z Poznania jestem.
Dziekuje za pomoc[emoji8]

---

... Marthi, masz za wysoką homocysteinę. Moze warto byloby zrobić w takim wypadku badania na mutacje Mthfr.

Dziewczyny, ja miałam homocysteinę na pozionie 8,84 mam mutację MTHFR 677 homozygotę, a genetyk, u której byłam twierdziła, że mimo mutacji jest OK. To jak to w końcu jest z tą homocysteiną?

Teoretycznie miesci się w normie, ale jak na ciążę to lepiej zbijac, tym bardziej ze tylko witaminy i buraki wystarczą. Ale widzę, ze Marthi ma normę do 10. W moim labo jest do 15

reklama

---
Marthi i homocysteina tez za wysoka. Powinna być w granicy 5

Do góry