reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny wybaczcie za prywatę... ale odebrałam właśnie cześć wyników badan. Możecie mi powiedzieć zanim zacznę czytać mądrości w necie, o co chodzi z tym ostatnim wynikiem ANA 1:320? Czy to cos poważnego? To dopiero czesc badan a juz widze ze to jest poza norma, oszalała mi tarczyca i TSH całkowicie wiec ehh
885cd9f0ae0e1ced0b16eeae113d0139.jpg
. Niezły początek weekendu. :(

---
27 lat, 2x poronienie w 12tc. Dwa aniołki (*)(*) [emoji22] w trakcie diagnozowania przyczyn...
Choruje na: autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, niedoczynność.

reklama
Burczus , ja mam encorton od 12dc do @, ale ja nie mam szczepien. Lykaj wczesnie rano ze sniadaniem i nie lącz z duphastonem.

Marthi, masz za wysoką homocysteinę. Moze warto byloby zrobić w takim wypadku badania na mutacje Mthfr.

Dziewczyny wybaczcie za prywatę... ale odebrałam właśnie cześć wyników badan. Możecie mi powiedzieć zanim zacznę czytać mądrości w necie, o co chodzi z tym ostatnim wynikiem ANA 1:320? Czy to cos poważnego? To dopiero czesc badan a juz widze ze to jest poza norma, oszalała mi tarczyca i TSH całkowicie wiec ehh

---
27 lat, 2x poronienie w 12tc. Dwa aniołki (*)(*) [emoji22] w trakcie diagnozowania przyczyn...
Ja mam takie same ANA i mi endokrynolog tłumaczył że to od tarczycy, tzn. Hashimoto, organizm atakuje własne tkanki. Ja miałam szczegółowe badanie ANA3 gdzie jeszcze badano choroby reumatyczne ale one nie wyszły więc i reumatolog potwierdził że to przez autoimmunologiczne zapalenie tarczycy.
Marthi weź się za leczenie tarczycy, dobry endokrynolog by się przydał. Nie martw się. Ja na to w ciąży brałam Encorton.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Wlasnie zmieniam endokrynologa na innego... jak widac moj mimo super opinii sie u mnie nie sprawdza :/ a leki biore cały czas... TSH w ostatnim kwartale skakało od 3 do teraz 0,25 jakim cudem to nie wiem.... [emoji52]

Kas90 czekam jeszcze na pozostałe badania.... wydaje mi sie ze były tam te mutacje tez badane...

---

Marthi, a skad jestes bo zapomnialam?

Z Poznania jestem.
Dziekuje za pomoc[emoji8]

---

... Marthi, masz za wysoką homocysteinę. Moze warto byloby zrobić w takim wypadku badania na mutacje Mthfr.

Dziewczyny, ja miałam homocysteinę na pozionie 8,84 mam mutację MTHFR 677 homozygotę, a genetyk, u której byłam twierdziła, że mimo mutacji jest OK. To jak to w końcu jest z tą homocysteiną?

Teoretycznie miesci się w normie, ale jak na ciążę to lepiej zbijac, tym bardziej ze tylko witaminy i buraki wystarczą. Ale widzę, ze Marthi ma normę do 10. W moim labo jest do 15

reklama

---
Marthi i homocysteina tez za wysoka. Powinna być w granicy 5

Do góry