reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dżoł moze powinnaś się zdiagnozować na ana jest encorton badanie nasienia to nie to samo co badanie przeciwciał w spermie. To badanie które pisałaś to nie allo mrl to badanie nazywa sie przeciwciała blokujące(mrl)

Sus beta piekna niech szybuje trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki

Madziu super trzymam kciuki za wizytę na pewno będą staranka

Dżoł poszperałam troszkę w necie wygląda na to ze mrl robią w diagnostyce macice tam jeszcze klinikę leczenia niepłodności invicta chyba i tam też zadzwoń może tam robią bo piszą ze współpracują z taka firma dna ktora robi badanie po poronieniu na trombofile wrodzoną miałaś robione te badanie? Poszukaj klinik leczenia niepłodności i jesli robią mrl to myślę ze tylko tam przynajmniej na Śląsku tak jest i tylkovtam znalazłam

Ostatnia edycja:
reklama
Porzeczka dziekuje za poswiecony czas [emoji8]
Z tych zleconych przez immunologa to mam :
Komorki nk -16%
Bialko c-w normie
Bialko s-w normie
Wolne bialko s-ponad norme
Przec. P/ATP azie komorek okladzinowych -w normie
Przec. P.czynnikowi wew. -w normie
Dodatkowo sama robilam:
Mutacja mthfr c i a- nie wykryto
Czas trombinowy- w normie
B12- w normie
Homocysteina-8
Antykoagulant tocznia-w gornej granicy
Przec. Anty tpo - w normie
Przec. Anty glikoprot. Igg igm-w normie
Przeciwc. Anty kardiolip. Igg igm - w normie

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Proszę jesteśmy po to aby sobie pomagać a co na ten podwyższony antygulant tocznia dostałaś? To tak ja bym zrobiła te p ciała p/ łożyskowe plemnikowe i jajnikowe ana 1,2 jesli wyjdzie ujemne to 3 bym nie robiła do tego te cytokiny th1/th2 to badanie robią w Gdańsku tam gdzie pisałaś sprawdzałam i mrl jesli bierzesz szczepienia pod uwagę . Spisz sobie na kartce te badania i wymuś na immunologu zeby dał ci zlecenie jeśli się nie zgodzi to muszę Cię zmartwic koszt okolo 1200 ja wszystko robiłam prywatnie
Ps nk chyba też masz za wysokie powinno byc ok 12 jesli dobrze pamiętam

Proszę jesteśmy po to aby sobie pomagać a co na ten podwyższony antygulant tocznia dostałaś? To tak ja bym zrobiła te p ciała p/ łożyskowe plemnikowe i jajnikowe ana 1,2 jesli wyjdzie ujemne to 3 bym nie robiła do tego te cytokiny th1/th2 to badanie robią w Gdańsku tam gdzie pisałaś sprawdzałam i mrl jesli bierzesz szczepienia pod uwagę . Spisz sobie na kartce te badania i wymuś na immunologu zeby dał ci zlecenie jeśli się nie zgodzi to muszę Cię zmartwic koszt okolo 1200 ja wszystko robiłam prywatnie
Ps nk chyba też masz za wysokie powinno byc ok 12 jesli dobrze pamiętam
Nk 12 też za dużo
A na zbyt wysoki antykoagulant tocznia nie wprowadza się heparyny po teście tylkp wcześniej

Immunolozka mi powiedziala ze jak po 4 cyklu z encortonem (20mg dziennie) bede miec 12 i powyzej mam przyjsc, jak ponizej to nie. Biore acard 150 i od poz. testu robilam clexane 0,4. Jezeli na ana bierze sie encorton to chyba nie wiele to da jak je zrobie bo i tak juz go biore.

Dzol ana dodatnim zajmuje się immunolog bądź reumatolog moim zdaniem wszystko jest ważne i powinnaś zrobić to badanie ale zrobisz jak uważasz pozdrawiam

Immunolozka mi powiedziala ze jak po 4 cyklu z encortonem (20mg dziennie) bede miec 12 i powyzej mam przyjsc, jak ponizej to nie. Biore acard 150 i od poz. testu robilam clexane 0,4. Jezeli na ana bierze sie encorton to chyba nie wiele to da jak je zrobie bo i tak juz go biore.

Dżoł Kochana bardzo mi przykro. Teraz nadrobilam posty.
Powiem Ci tak, co do Acardu, bo poruszałyście ten temat ja jestem otyla i mam Acard 75, to na pewno nie zależy od wagi, może dawkę masz jednak za wysoką, on też jest szkodliwy dla płodu.
Ja mam dodatnie ANA3 i przed ciążą dodatni antykoagulant tocznia, moje NK 12. Brałam steryd 20mg, potem schodzilam z dawki. Steryd jest generalnie na przeciwciała. Zrób ANA i nawet z tym Twoim antykoagulantem idź do reumatologa.
ANA warto zrobić bo zależy jakie wyjdzie miano, wtedy może się okazać że potrzeba wiekszej dawki sterydu.
No i Clexane...ja jak wszystkie tu dziewczyny nie jestem lekarzem, ale jak sama szukałam pomocy dla siebie to czytałam forum od początku i spisywalam sobie co u każdej która miała podobną historię do mojej poszło nie tak i wiele razy zauważyłam że dawka Clexane była za mała, może to 0,4 to za mało i może jak pisze Sus powinnaś brać szybciej.
Na telefonie nie widzę stopki i nie wiem czy masz tam wpisane jakie wyniki masz aktualnie, jak masz ochotę prześlij mi na priv, może coś jeszcze wypatrze.
Trxymaj się Kochana i walcz.
Buziaki

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Gabis wszystkiego co najlepsze ♡♡♡ zdrowia i zadowolenia :* reszta sama się pomału klaruje :*

Dżoł wszystkie polecane badania masz w moim wątku. W tym samym labie powtarzałas betę? A placilas 2x? Jak fizycznie się czujesz i skąd jesteś?

U nas niestety podwójna choraba tzn obu chłopców. Złapali enterowirusa czy jakoś tak. Ropne zapalenie spojowek+ kaszel krtaniowy + hiperangina i wys. temperatura. Lolek znosi lepiej bo gardło pluczemy ale Wikus spi tylko przyssany jak dojarka. Do tego ten wirus nie idzie na antybiotyk wiec tylko przeciwgoraczkowe/bólowe dostają. Tak to bywa z rodzeństwem w przedszkolu. I jak tu nie nauczyć bycia przy cycu jakczłowiek robi co może żeby przetrwać chorobę. Musze ich oby chyba podpiąć pod kp żeby mieć równe (.)(.)

Pozdrawiamy niemalże szpitalnie:)

Hej
Nafoczka u mnie podobnie z tym, że Oliś jakoś się trzyma zdrowy. Z Małą jechałam wczoraj do dyżurnej przychodni. Ma mega kaszel, gardło ją boli, katar po pas i temperatura. Dostała niestety antybiotyk.

Pozdrawiam Resztę Dziewcząt razem z moimi Skarbkami

reklama
Nafoczka jestem z gdanska. W ostatnich 10 dniach bete robilam 5 razy. Kazda 44zl. Bo najpierw po pozytywnym tescie raz i pozniej przyrost, a potem gin kazal przyniesc na nast.wizyte (jutrzejsza) kolejne badania i po przyroscie zrobilam na drugi dzien jeszcze raz czy aby napewno spada i sie w labo nie walneli. No ale niestety sie nie pomylili.
Piersi mnie caly czas bola, dopiero dzis mialam rozowe plamienie ale tylko na papierze i brzuch cmi jak na @. Wiec moze sie rozkreci.

Do góry