reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dżoł po pierwsze bardzo mi przykro .Po drugie przy Twoich wynikach tzn.antygulant toczniowy i białko S ,powinnaś mieć większą dawkę heparyny .Kiedy badałaś tocznia ?Pamiętaj,że w przypadku dodatniego tocznia musisz powtórzyć to badanie po 12 tygodniach .

reklama
Tocznia badalam po drugim poronieniu, 17.08.16r. Wynik 39. Norma 31-44.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Przy takich wynikach powinno się przyjmować 0,1 mg heparyny na kg masy ciała co najmniej
Czyli jak ważysz np 80 kg to dawkę
80 mg.co najmniej
Ja przy leydenie biorę dawkę właśnie 80 a ważę 58 kg .
Przyjmuje się wcześniej ,chociaż od
10 dc .A nie od pozytywnego testu bo przy zakrzepicy dochodzi do złej implantacji zarodka

Doris
Nafoczka
Szkoda tych waszych malców .
Nie ma nic gorszego w domu jak dzieci chore. Człowiek jakby mógł to by te wszystkie choroby na siebie wziął .Całuję .

Czesc dziewczyny. Podczytuje was od poczatku tego watku, jestem juz na 1844 stronie takze jeszcze wiele przede mną:)
Nie do konca jestem pewna czy temat mnie dotyczy czy nie dotyczy, jestem po 1 poronieniu - ku niezadowoleniu lekarzy sama na wlasna rękę zaczelam robic badania i szukac przyczyny. Wyszly mi przeciwciala ANA3 (a wiec prawdopodobnie kazda kolejna ciaza bylaby odrzucana?).
Z wynikami bylam u 3 lekarzy:
1 powiedzial ze trzeba wprowadzic encorton (chociaz z tego co doczytalam metypred jest lepszy bo mniej skutkow ubocznych).
2 lekarz mowil o clexane i acardzie albo aspirynie, a 3 powiedział zeby nie robic nic. Jestem zalamana, czekalismy na to dzieciątko, informacja o ciazy byla spelnieniem marzen, a poronienie najgorszym dniem w naszym zyciu.
Mija 2 miesiac po i chcemy rozpoczac ponownie starania... Ale nie chce popelnic błędu w leczeniu, chcialabym sprobowac wszystkimi mozliwymi środkami aby ta tragedia sie nie powtorzyla.
Kogo powinnam posluchac? Moze powinnam domagac sie pelnego zelaznego zestawu?? :(

Susana ale od 10 dc a jak nie zajde to sie odstawia do nastepnego cyklu? Czy caly czas sie robi ? Czekam na wyniki kariotypow i sie zapisuje do Gamety w gdyni. Moj jeden gin mowi ze zastrzyki po pozytywnym tescie, a druga ginka ze jak juz sie ciaza utrzymuje a nie wczesniej. No ocipiec z nimi mozna. Moze w gamecie znajdzie sie taki, ktory przepisze mi to szybciej a nie dopiero jak zajde.

Witam się niedzielnie,
Dzoł jeśli nie robilaś wogóle badań na ANA to proponuję zrobić od razu ANA2 jesli masz któreś z tych przeciwciał od razu będziesz miała podany obraz świecenia i miano, bo ANA1 mówi tylko o tym, że w krwi są obecne przeciwciała
Nafoczko,Doris bardzo współczuję, życzę dzieciaczkom dużo zdrowia a Wam siły do walki i cierpliwości pozdrawiam

Susana ale od 10 dc a jak nie zajde to sie odstawia do nastepnego cyklu? Czy caly czas sie robi ? Czekam na wyniki kariotypow i sie zapisuje do Gamety w gdyni. Moj jeden gin mowi ze zastrzyki po pozytywnym tescie, a druga ginka ze jak juz sie ciaza utrzymuje a nie wczesniej. No ocipiec z nimi mozna. Moze w gamecie znajdzie sie taki, ktory przepisze mi to szybciej a nie dopiero jak zajde.

Dżoł
Ciężko tak czasami to wszystko przyswajasz .Zastrzyki Robi sie od 10 dc do testu .Jak jesteś w ciąży kontynuujesz
A jak nie jeste$ to odstawiasz i znowu zaczynasz w 10 dc .Tak samo z encortonem .Tylko encorton odstawiasz stopniowo jak nie jedteś w ciąży .
Poproś u lekarza o zapas clexanu np o 3 opakowania żeby wprowadzić wcześniej. i mieć zapas w domu .
Trzeba troche siły przebicia u tych lekarzy i trochę uporu i stanowczości.
Ja to nie wychodze jak nie dostane tego czego chce .
Dżo ł a ile ważysz i ile masz lat ???
Bo nigdy nie pisałaś

Xssenia
Witaj i pytaj .
Postaramy się pomóc
Jeżeli chcesz próbować kolejny raz bez dodatkowych badań to proponuję na pełnym zestawie
Encorton clexan acard
Od jednego gina weż clexan od drugiego encorton .Masz całość .Dużo informacji o badaniach i lekach jest na dodatkowym wątku który stworzyła Nafoczka
Czytałaś????

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry