reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ona mi mówiła o mdłościach, zawrotach głowy i tego typu objawach. I w razie czego, żeby zmniejszyć dawkę. I, że poważne konsekwencje może nieść przedawkowanie witamin z gr B. Ale o alergii nie słyszałam wcześniej.
To Marzycielko, oszczędzaj głos i tylko szeptem na razie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ona mi mówiła o mdłościach, zawrotach głowy i tego typu objawach. I w razie czego, żeby zmniejszyć dawkę. I, że poważne konsekwencje może nieść przedawkowanie witamin z gr B.
No, a jak pisalam ze co niektore dziewczyny za duzo biora b6 i b12, bo i femibion i metyle i zeby uwazaly na dawki, to nikt nie chcial mnie sluchac. Nawet niektorzy lekarze pozwalaja brac i femibion i metyle razem, co mnie dziwilo. No ale kazdy robi jak uwaza[emoji6]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Nafoczka - badania synka wyszly dobrze. Dalej budzi sie co 3 godz na jedzonko. Ma pol roku a nie chce jesc nic procz mleka. Pije tez sporo wody. Nie chce jesc zadnych obiadkow zupek itd. Robilismy 1 podejscie 1.5 miesiaca temu. Najpierw plul a pozniej na sam widok lyzrczki i jedzenia obracal glowke i mina w podkowke. Dalam spokoj. Teraz podejscie nr dwa. Kupilam inna firme. Inne lyzeczki. Efekt ten sam. Odnawia jedzenia. Martwie sie ze cos z jelitami ma nie tak ale nie wiem jakie badanie zrobic albo gdzie sie z tyn udac. Moja pediatra twierdzi ze mam mu wciskac az sie przyzwyczai. Ale nie mam serca skoro widze ze nie chce. Az sie wzdryga jak ma w buzi i zaraz pluje. Pozniej juz nie otwiera buzki. Nie bede wciskac na sile. Mowia ze najpierw obiadki ale mysle czy nie dac kaszek z owocami z deserkami. Zeby zobaczyc czy cokolwiek zje bo ile mozna jesc samo mleko

Kitki ja mam core co tak samo.nie jadala.a.zupki dajesz zmiksowane rozumiem.warzywa ? Moja zaczela.jak.fawalam.sam.rosolek i na tym.zaczelismy. Niekadka mam fo dzis a odziwo duza i wysoka bez anemi:) ma 3,5 roku a mieso.prawie nie tyka. Spokojnie to nic nie znaczy niech pije mleczko z czasem sie nauczy spokojnie :)

Nafoczka - badania synka wyszly dobrze. Dalej budzi sie co 3 godz na jedzonko. Ma pol roku a nie chce jesc nic procz mleka. Pije tez sporo wody. Nie chce jesc zadnych obiadkow zupek itd. Robilismy 1 podejscie 1.5 miesiaca temu. Najpierw plul a pozniej na sam widok lyzrczki i jedzenia obracal glowke i mina w podkowke. Dalam spokoj. Teraz podejscie nr dwa. Kupilam inna firme. Inne lyzeczki. Efekt ten sam. Odnawia jedzenia. Martwie sie ze cos z jelitami ma nie tak ale nie wiem jakie badanie zrobic albo gdzie sie z tyn udac. Moja pediatra twierdzi ze mam mu wciskac az sie przyzwyczai. Ale nie mam serca skoro widze ze nie chce. Az sie wzdryga jak ma w buzi i zaraz pluje. Pozniej juz nie otwiera buzki. Nie bede wciskac na sile. Mowia ze najpierw obiadki ale mysle czy nie dac kaszek z owocami z deserkami. Zeby zobaczyc czy cokolwiek zje bo ile mozna jesc samo mleko

Kitki jeśli na widok łyżeczki odwraca główkę to masz w domu cwaniaczka który idzie na łatwiznę. Na pewno nie ma chorych jelit bo wtedy jadlby wszystko i wracał i płakał a tak to tylko wygodnis. Zblenduj mu jabłko na dobry początek powinno posmakować. powodzenia.

Moze i macie racje bo moj synek to ma charakterek, oj ma. Jak cos nie po jego mysli to wrzask straszny. Tak samo jak w nocy sie obudzi to chce mleka natychmiast i zanim zrobie to przez 2 min caly blok go slyszy. Wg dawida to otwuera oczy i bach mleczko powinno wyjechac przed nos. Nie ma to jest wrzask. Triche sie boje ze ti bedzie ten typ co zamiata soba chodniki i inne podlogi sklepowe. Nie odpuszczam mu ale juz sie boje. Corka byla calkiem inna. Zero problemow.
Sprobuje z jablkiem

Dziewczyny glownie w ciazy. Skonczyly mi sie femibion i teraz bede kupowac pregne plus i mam pytanie z tych lekow metyloeanych biore:
B12-1mg jeden raz dziennie
B6 - p5p-20mg jeden raz dziennie
Metafolina 800uq - jede raz dziennie
Lykne wszystko na raz hehe i hak myslicie wystarcza takie dawki moze za duze ? Ja ze swansowa je jem.
A wy jakie.macie dawki ? Chyba ze walne oprocz pregny regilator homocysteiny wyjdzie mi tak na prawde taniej...wiem strawbelka zamienia na formy metylowane ale nie wiem czy to wciazy mozna

Liluli dobrze ze się odezwałaś, jeszcze proszę Mickey :)
Lamia, Avita napiszcie co u was bo Asia o Gabis pisały ostatnio :)

Witam Was dziewczynki. Jakoś żyję. Myśli straszne odganiam, staram się myśleć pozytywnie ale to trudne!!!
U mnie 8 tyd. wczoraj byłam u maliny dodał mi dupka bo ciągle wieczorami brzuchol pobolewa :( i zwiększył fraxi na 0,6! I tu mnie zaskoczył bo i fraxi i lutke wypisał mi na ryczałt!!! Dawno tak mało nie zapłaciłam w aptece!!! :) mam brać femibion i magnez b6 i zwykły kwas foliowy 5 mg. Homocysteina mi spadła do 4,5 i nie wiem dziewczyny czy nie wyjdę z metyli i nie zaczne brać tak jak mówi malina!
Fondie będziesz miała pessar bo ja na bank. Szyjka już jest krótka ale na szczęście twarda.
Straszne nerwy cały czas dziewczynki, najpierw żeby zaciążyć, a później pierwsze tyg. ciąży to już całkiem!!
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki (Bertha, Beatka:) :))zobaczycie i Wy dwie kreski:)
A dzieciaczki na zdjęciach są śliczne!!:) :)
Pozdrawiam.

Może i trochę cwaniaczek kochany z Twojego synka, ale może też zwyczajnie mu te gotowe przetarte dziadostwa ze słoiczka nie smakują. Mi osobiście też nie :-)
Jak moja córka była malutka to robiła to samo co Twój syn. Ja nie neguje gotowych dań ze słoików ale dziewczyny co za problem ugotować samemu i zmiksować. U nas tylko takie jedzonko było cacy. A kaszki to też nie za specjalnie. Ale jak radzi Beatka zmiksuj jabłuszko. Powinno być git :-)
Avita, dobrze że piszesz. Ten strach jest wkurzajacy bo ciągle gdzieś za uszami siedzi.
W ogóle to jakoś tak dziwnie z nami brzuchatkami na forum. Doris i Nafoczka co chwila pisały co u nich, jak się czują, który tydzień zaczęły a nas nowych zaciazonych jest tyle a żadna nic nie pisze, tylko przed wizytą prośba o kciuki i modlitwę. Wiem, że nie wszystkie tutaj może chcą o tym słuchać tak jak oglądać zdjęcia z usg, ale jesteśmy nadzieją dla walczących starajacych się, że się udaje, że jest szansa. Piszcie dziewczyny częściej.
No to się wygadalam.
Burczus gdzie jesteś? Jak badania, jakie plany?
Tęczowa, Marzycielka, Destino ?
Sus wracaj :-)
Doris, Nafoczka śliczne Wasze chłopaki.
Tola Agnieszka P, prosimy o fotki.
Pozdrowienia dla Was wszystkich. Całusy.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry