reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Fondie, ja to sama się zastanawiam ciągle ile czego brać. Bo z jednej strony strach , żeby nie za mało, a z drugiej, żeby nie przedawkowac. Ale po 12 tyg ciąży nie potrzebujesz juz aż tyle kwasu. Mnie ta genetyczki mówiła, że te metyle do 13 tc. Potem bym brala femibion2.Ale sama nie wiem. A co mówi ci Malina?

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny glownie w ciazy. Skonczyly mi sie femibion i teraz bede kupowac pregne plus i mam pytanie z tych lekow metyloeanych biore:
B12-1mg jeden raz dziennie
B6 - p5p-20mg jeden raz dziennie
Metafolina 800uq - jede raz dziennie
Lykne wszystko na raz hehe i hak myslicie wystarcza takie dawki moze za duze ? Ja ze swansowa je jem.
A wy jakie.macie dawki ? Chyba ze walne oprocz pregny regilator homocysteiny wyjdzie mi tak na prawde taniej...wiem strawbelka zamienia na formy metylowane ale nie wiem czy to wciazy mozna
W pregnie masz dha (bardzo ważne od 2 trymestru), jod i witaminę d3. Nie ma tam witamin z grupy b, tylko kwas foliowy (z actifolinem).
A regulator homocysteiny tylko witaminy z grupy b w formie metalowej przetworzone przez betaine. To są zupełnie inne witaminy. Gdybyś chciała metyle zamienić na regulator to ma sens. Ale jak bierzesz metyle to do tego lepiej pregne.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Gabis - ja zaczelam od sloiczkow zeby poznal smaki i zebym wiedziala co gotowac bo nie zamierzam caly czas na sloiczkach jechac. Poprobuje kilka dni i rzeczywiscie moze zaczne gotowac ale musze poczytac w jakich proporcjach itd bo zieliba w temacie jestem. Nie wiem czy te warzywa na wodzie czy na bulionie z rosolu. Ech niby drugie dziecko takie wyczekane a jest trudniej, o wiele trudniej. Czasem mam wrazenie ze jakas deprecha mnie lapie z tego wszystkiego bo 24 na dobe jestem z mlodym bo za bardzo nikt z nim zostac nie chce bo jazdy urzadza

ja wam powiem tak moja homocysteina wcale super nie spadla bo nadla jest wgranicach 6,7.
Malina daje witaminy z grupy b i kwas foliowy 5mg ale jak mu pokazalam co mi zlecila genetyczka powiedzial, że prosze tak brac + nppregne cyz femibion ogolnie olal temat:)
najprosciej byloby regulator homocyteiny chyba + pregne plus tak sadze najtaniej i najlepiej co sadzisz asia? ale nie wiem czy mozna w ciazy tak brac w sumie strawbelka bierze.
Nie mam info do ktoreo tgodnia mam co brac od genetyczki.
Avita ja bym an twoim miejscu jeszcz epobrala metyle bo w sumie teraz najwanziejszy rozwoj dzieciaczka masz:)
ja mam miec peser ale niestety moj gin twierdzi ze woli badac syzjke niz go zakladac bo mam dluga zamknieta i niewidzi wskazan narazie jestem przygotowana juz wymaz mam i inne badaia do pesera wizyte mam 21. 11 i wtedy dokladnie postanwoimy kiedy o bedzie ale ogolnie uwaza zenie ma sensu u mnie. ale zbaczymy penwie zalozy po 20 tc .

Link do: “Po co witamina B 12 u osób z cechami autyzmu?” ~ Zespół Downa co artykul to inne info.

asia czy wystarczy modulator i nie brac juz metylownaych?

Kitki moj synek odwracal glowe jak nie byl gotowy na jedzenie.

Gabis u mnie na razie czekanie 15.11 ide do nowej ginekolog. Mam za malo wit d3. Za wysoki kwas foliowy. Alergia mnie dobila juz calkowicie. Troche trace wiare bo mam bo salicylanach (acard, aspiryna) krwotoki z nosa, po metylach alergie to po prostu juz nie wiem co i jak by miec drugie dziecko.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

Nafoczka - badania synka wyszly dobrze. Dalej budzi sie co 3 godz na jedzonko. Ma pol roku a nie chce jesc nic procz mleka. Pije tez sporo wody. Nie chce jesc zadnych obiadkow zupek itd. Robilismy 1 podejscie 1.5 miesiaca temu. Najpierw plul a pozniej na sam widok lyzrczki i jedzenia obracal glowke i mina w podkowke. Dalam spokoj. Teraz podejscie nr dwa. Kupilam inna firme. Inne lyzeczki. Efekt ten sam. Odnawia jedzenia. Martwie sie ze cos z jelitami ma nie tak ale nie wiem jakie badanie zrobic albo gdzie sie z tyn udac. Moja pediatra twierdzi ze mam mu wciskac az sie przyzwyczai. Ale nie mam serca skoro widze ze nie chce. Az sie wzdryga jak ma w buzi i zaraz pluje. Pozniej juz nie otwiera buzki. Nie bede wciskac na sile. Mowia ze najpierw obiadki ale mysle czy nie dac kaszek z owocami z deserkami. Zeby zobaczyc czy cokolwiek zje bo ile mozna jesc samo mleko

Kitki to u nas nieco lepiej. Wikus spi mniej więcej całą noc od 21- 4-7 za to w dzień jest ciężko bo tylko takie 30 min łapie. Co do charakteru to każdy chyba ma :) moj też :)generalnie jest śmieszek i pieszczoch ale jeśli zwracasz na niego uwagę, przestań to na pewno o sobie przypomni. Jeśli chodzi o jedzenie to mój tak nie chciał mm. Karmie go oczywiście kp ale raz dziennie chciałam mu dam mm żeby dojadl i żebym mogła go z kimś zostawić. Nawet nie wiesz ile się na wtykalam butelki w dziuba. Tydzień czasu był wrzask, potem zabawa smoczkiem a teraz pije do spodu. Oj sporo nerwów mnie to kosztowało :) wiec dobrze dziewczyny radzą, cierpliwości bo to miejmy nadzieje nie choroba :)choć i mi się wydaje że przy drugim jest trudniej ale to pewnie starość. .. i pierwszego nie pamiętamy :p (choć moja teściowa pamieta 40 lat temu :p ) a siedzi juz?
Może i trochę cwaniaczek kochany z Twojego synka, ale może też zwyczajnie mu te gotowe przetarte dziadostwa ze słoiczka nie smakują. Mi osobiście też nie :-)
Jak moja córka była malutka to robiła to samo co Twój syn. Ja nie neguje gotowych dań ze słoików ale dziewczyny co za problem ugotować samemu i zmiksować. U nas tylko takie jedzonko było cacy. A kaszki to też nie za specjalnie. Ale jak radzi Beatka zmiksuj jabłuszko. Powinno być git :-)
Avita, dobrze że piszesz. Ten strach jest wkurzajacy bo ciągle gdzieś za uszami siedzi.
W ogóle to jakoś tak dziwnie z nami brzuchatkami na forum. Doris i Nafoczka co chwila pisały co u nich, jak się czują, który tydzień zaczęły a nas nowych zaciazonych jest tyle a żadna nic nie pisze, tylko przed wizytą prośba o kciuki i modlitwę. Wiem, że nie wszystkie tutaj może chcą o tym słuchać tak jak oglądać zdjęcia z usg, ale jesteśmy nadzieją dla walczących starajacych się, że się udaje, że jest szansa. Piszcie dziewczyny częściej.
No to się wygadalam.
Burczus gdzie jesteś? Jak badania, jakie plany?
Tęczowa, Marzycielka, Destino ?
Sus wracaj :-)
Doris, Nafoczka śliczne Wasze chłopaki.
Tola Agnieszka P, prosimy o fotki.
Pozdrowienia dla Was wszystkich. Całusy.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Gabis masz rację :) trochę mało plotek na forum ostatnio, a robie co mogę :) wiec zachęcam do pisania nawet o przyziemnych sprawach (jak brokat) :D
Nie bierzesz form metylowanyvh ?
Fondie weź metyli tyle ile masz i uzupełnij pregna :)

Avita jeśli masz jeszcze matyle ile masz i zejdź spokojnie na femibion.

Marzycielka życzę powrotu do zdrowia

Sus, Bea, Teczowa, Czarna :*

[*] za wszystkie nasze kochane Aniołki [*]

Dziewczyny glownie w ciazy. Skonczyly mi sie femibion i teraz bede kupowac pregne plus i mam pytanie z tych lekow metyloeanych biore:
B12-1mg jeden raz dziennie
B6 - p5p-20mg jeden raz dziennie
Metafolina 800uq - jede raz dziennie
Lykne wszystko na raz hehe i hak myslicie wystarcza takie dawki moze za duze ? Ja ze swansowa je jem.
A wy jakie.macie dawki ? Chyba ze walne oprocz pregny regilator homocysteiny wyjdzie mi tak na prawde taniej...wiem strawbelka zamienia na formy metylowane ale nie wiem czy to wciazy mozna
Fondie w ciazy mozna, bo nawet w tym linku co Ci wyslalam opis do tego modulatora bylo napisane ze sie stosuje przy poronieniach z powodu zbyt wysokiej homocysteiny.
Ja bym brala i metyle i pregne, albo pregne i modulator homocysteiny. To juz wszystko jedno[emoji6]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

ja wam powiem tak moja homocysteina wcale super nie spadla bo nadla jest wgranicach 6,7.
Malina daje witaminy z grupy b i kwas foliowy 5mg ale jak mu pokazalam co mi zlecila genetyczka powiedzial, że prosze tak brac + nppregne cyz femibion ogolnie olal temat:)
najprosciej byloby regulator homocyteiny chyba + pregne plus tak sadze najtaniej i najlepiej co sadzisz asia? ale nie wiem czy mozna w ciazy tak brac w sumie strawbelka bierze.
Nie mam info do ktoreo tgodnia mam co brac od genetyczki.
Avita ja bym an twoim miejscu jeszcz epobrala metyle bo w sumie teraz najwanziejszy rozwoj dzieciaczka masz:)
ja mam miec peser ale niestety moj gin twierdzi ze woli badac syzjke niz go zakladac bo mam dluga zamknieta i niewidzi wskazan narazie jestem przygotowana juz wymaz mam i inne badaia do pesera wizyte mam 21. 11 i wtedy dokladnie postanwoimy kiedy o bedzie ale ogolnie uwaza zenie ma sensu u mnie. ale zbaczymy penwie zalozy po 20 tc .

Link do: “Po co witamina B 12 u osób z cechami autyzmu?” ~ Zespół Downa co artykul to inne info.

asia czy wystarczy modulator i nie brac juz metylownaych?
Ja osobiście wolę metyle. To Twoja decyzja co będziesz brać albo to albo to. Może rzeczywiście skoro masz już 2 trymestr zacząć brać ten modulator homocysteiny. Solgar jest dobrą firmą farmaceutyczną, więc wydaje mi się, że można jej zaufać [emoji6]

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
mysle ż emoj problem si erozwiazal bo mam ta witamine b12(zamawiam w patece gemini) Link do: Witamina B12 Methylcobalamin 1000µg x 100 kaps. Aliness - witaminy, suplementy diety i jej jest 40000% zapotrzebowania dziennego i zostalo mi ich z 50 :) wiec jednak musze dokupic reszte.
b6 mam tylko 7 tabletek i mam ta Link do: Witamina B6 P-5-P 25mg, SWANSON, 60 kapsułek - Bez recepty | AptekaGemini.pl i znow 1429 dzinnego zapotrzebowania:(
i oczywiscie metafolin co mi sie skoncyzl i musze zamowic wiec kupie pregne, domowie b6 i metafolin i wsio nie mam wyjscia. Mam dosc juz myslenia o tych tabeltkach ale czy znow to nie za duze dawki tych witamin?

Do góry