reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ta b6 ze swansona nie jest metylowa chyba. Pomoże mi ktoś znaleźć na allegro metyl b6?
Asiu, a możesz zerknąć jakiej dokładnie firmy masz b6?
Mi sie wydaje ze jest metylowana, przeciez jest napisane p5p

Cytat......
Fosforan pirydoksalu (5-P-5) jest organicznym związkiem chemicznym będącym aktywną formą Witaminy B6.
W organizmie pełni rolę koenzymu niezbędnego do działania enzymów odpowiedzialnych za metabolizm aminokwasów. 5-P-5 różni się od tradycyjnych witamin B6 (pirydoksyna) tym, że forma ta nie musi najpierw zostać przemieniona w P-5-P w wątrobie jak konwencjonalna witamina B6.
Komórki mogą bezpośrednio poprzez przepływ krwi korzystać z aktywnej formy

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dziękuję kochane, ostatnie podsumowanie i już nie dręczę: póki co kupuję to co jest, mianowicie:
1. Link do: SOLGAR FOLIAN METAFOLIN 400 mcg 50 tabletek
(nie ma na allegro 800 mg) - brać jedną czy dwie 400mg?
2. http://allegro.pl/now-foods-witamina-methyl-b12-b-12-1000mcg-100tab-i6387801875.html- tę łykać po jednej?
3. Link do: WITAMINA B6 20MG 60KP KOENZYMATYCZNA P-5-P SWANSON - a b6 jedną, czy tak jak wy 3x? w jakiej dawce miałyście?

P.S Zapiskiem, że w ciąży niewskazane, mam się nie sugerować?

Dziękuję kochane, ostatnie podsumowanie i już nie dręczę: póki co kupuję to co jest, mianowicie:
1. Link do: SOLGAR FOLIAN METAFOLIN 400 mcg 50 tabletek
(nie ma na allegro 800 mg) - brać jedną czy dwie 400mg?
2. http://allegro.pl/now-foods-witamina-methyl-b12-b-12-1000mcg-100tab-i6387801875.html- tę łykać po jednej?
3. Link do: WITAMINA B6 20MG 60KP KOENZYMATYCZNA P-5-P SWANSON - a b6 jedną, czy tak jak wy 3x? w jakiej dawce miałyście?

P.S Zapiskiem, że w ciąży niewskazane, mam się nie sugerować?
Porownaj sobie dawki Modulatora homocysteiny z Solgara i tej b6 i b12 ze swansona. Mysle ze Solgar bedzie lepszy jakosciowo.
Modulator ma 60 tabletek i lyka sie 2 dziennie.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Kas zapiskiem nie sugerować się :-)
Ja mam większe dawki ale b6 biorę jedna dziennie.
Ja mam clexan na ryczałt ale szczerze trafiłam na genetyka który ma mthfr i nie musiałam prosić po prostu wypisała bo powiedziała mi ze mi się należy. Mimo tego jeden ginekolog nie chciał mi wypisywać na ryczałt drugi powiedział ze sliwo genetyka jest dla niego wiążące.

Bertha kochana trzymam za Ciebie kciuki mnie tez zawsze tak welflon wbija ze boli a siniaki na pół reki ale mnie nawet po szczepieniach u Maliny siniaki wychodzą.

Pozdrawiam was wszystkie

marzycielka- przykro mi, to ciężki dzień! ściskam!!

A ja dziewczyny chyba mam depresje,boję się, ręce mi się trzęsą,chyba jestem tak skrzywiona, że nie uwierzę że może przytrafić Nam się coś dobrego, czuję jak zamykam się w skorupie, grubej przez którą nikt się nie przebije....

marzycielka- przykro mi, to ciężki dzień! ściskam!!

A ja dziewczyny chyba mam depresje,boję się, ręce mi się trzęsą,chyba jestem tak skrzywiona, że nie uwierzę że może przytrafić Nam się coś dobrego, czuję jak zamykam się w skorupie, grubej przez którą nikt się nie przebije....

Daktyl ściskam Cię strach już z nami pozostaje.
Kochana ja mam date porodu na 22 listopad i juz się stresuje. Przeżywam dwie daty śmierci córki i data porodu
Ja chodziłam do psychiatry nie umiał mi nikt pomóc oprócz jego o dziwo nie myślałaś o tym

reklama
Do góry