reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Nafoczka już nie wiszę, bo po owulacji, wg moich informacji :D ( śluz sobie poszedł dzisiaj, wczoraj miałam jeszcze płodny i pojawiła się nitka krwi, czego wcześniej nigdy nie zauważyłam, test owulacyjny pozytywny we wtorek przed południem, a w środę już negatywny ;) ) teraz znów czekam.
Mam divigel, to samo co ten który mi polecałaś i nie wiem czy użyć. Mam trochę cykora czy sobie coś nie narobię :/ co myślisz?

Strawbelka to tylko się cieszyć, że tak dobrze znosisz narkozę, niektórzy mają jazdy konkretne :/
Ja co prawda miałam raz, tylko przy histeroskopii i też było super :)

Nafoczka już nie wiszę, bo po owulacji, wg moich informacji :D ( śluz sobie poszedł dzisiaj, wczoraj miałam jeszcze płodny i pojawiła się nitka krwi, czego wcześniej nigdy nie zauważyłam, test owulacyjny pozytywny we wtorek przed południem, a w środę już negatywny ;) ) teraz znów czekam.
Mam divigel, to samo co ten który mi polecałaś i nie wiem czy użyć. Mam trochę cykora czy sobie coś nie narobię :/ co myślisz?

Strawbelka to tylko się cieszyć, że tak dobrze znosisz narkozę, niektórzy mają jazdy konkretne :/
Ja co prawda miałam raz, tylko przy histeroskopii i też było super :)
JA myślę że nie ma w czym zaszkodzić :) a jakie miałaś endo jak bylas na jakiejś wizycie?

jak byłam u doktorka naszego to miałam 22 dc i miałam 18,9 , to było przed histeroskopią jeszcze. Znów jak tutaj byłam w szpitalu na usg chyba w 11 dc to miałam 9 mm

PROSZĘ O POMOC!
Przyszły mi wyniki mutacji:
upload_2016-10-20_18-57-50.png

I teraz, po zapoznaniu się z waszymi wpisami i dawkowaniem przez Was witamin, mam kilka ważnych dla mnie pytań uzupełniających:

1) Czy przysługuje mi teraz ryczałt na heparynę? Czy prywatny genetyk może mi wypisać takie zaświadczenie? Czy ma ono jakoś konkretnie wyglądać?

2) Czy jak kupię metylowany kwas - 800 mg, metylowaną b6-20 mg; metylowaną b12- 500MCG, to będzie ok? (Chyba,że genetyk coś mi zmieni, ale wizytę nie wiem na kiedy uda mi się umówić). A chcę brać jak najszybciej.
Czy te poniższe są na pewno metylowe wszystkie?
kwas: Link do: FOLIANY KWAS FOLIOWY 800 FOLIAN METAFOLINA SWANSON
b6: Link do: WITAMINA B6 20MG 60KP KOENZYMATYCZNA P-5-P SWANSON
b12: Link do: WITAMINA B12 500MCG 100KAPS NERWY ANEMIA SWANSON

3) Czy wystarczy miesiąc przed staraniami suplementacja tymi metylowanymi formami? Czy lepiej w listopadzie się nie starać jeszcze?

Z góry dziękuję Wam za odpowiedź!:*

Załączniki

• upload_2016-10-20_18-57-50.png
    upload_2016-10-20_18-57-50.png
    301,8 KB · Wyświetleń: 383
reklama
PROSZĘ O POMOC!
Przyszły mi wyniki mutacji:
Zobacz załącznik 779274

I teraz, po zapoznaniu się z waszymi wpisami i dawkowaniem przez Was witamin, mam kilka ważnych dla mnie pytań uzupełniających:

1) Czy przysługuje mi teraz ryczałt na heparynę? Czy prywatny genetyk może mi wypisać takie zaświadczenie? Czy ma ono jakoś konkretnie wyglądać?

2) Czy jak kupię metylowany kwas - 800 mg, metylowaną b6-20 mg; metylowaną b12- 500MCG, to będzie ok? (Chyba,że genetyk coś mi zmieni, ale wizytę nie wiem na kiedy uda mi się umówić). A chcę brać jak najszybciej.
Czy te poniższe są na pewno metylowe wszystkie?
kwas: Link do: FOLIANY KWAS FOLIOWY 800 FOLIAN METAFOLINA SWANSON
b6: Link do: WITAMINA B6 20MG 60KP KOENZYMATYCZNA P-5-P SWANSON
b12: Link do: WITAMINA B12 500MCG 100KAPS NERWY ANEMIA SWANSON

3) Czy wystarczy miesiąc przed staraniami suplementacja tymi metylowanymi formami? Czy lepiej w listopadzie się nie starać jeszcze?

Z góry dziękuję Wam za odpowiedź!:*
Ad. 1 Kas co do lekarza to w 100% zależy od lekarza. Tearetycznie tak ale jak nie będzie lekarz chciał to nie da - mi nie dał na to.
Ad.2 Leki metylowe są ok tylko B12 miałam w innej dawce 1,000mcg i B6x3 Co do swansona nie wypowiem się bo nie kupowałam
Ad.3 Ja suplementwalam 3 mce wcześniej żeby nie mieć nic sobie do zarzucenia a ty masz obie

Do góry