reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

strawbelka ale mi tez malina kazal i to i to.

asia a ktoy masz tc ze juz mas zprenatalne?
Fondie, ja tylko wyrazilam swoja opinie na ten temat, zrobisz jak uwazasz.
Ja osobiscie bym powiedziala lekarzowi jakie tam sa dawki i ile % dziennego zapotrzebowania w tych witaminach i upewnila sie czy napewno to nie zaszkodzi dziecku.

Lepiej sie dopytac niz potem plakac.
Chcialam Cie uczulic na to.

Po drugie jak ktos ma mutacje i przyswaja tylko metyle to po co brac zwykle formy?

ASIA, a usg prenatalnego nie robi sie czasem od 11 tygodnia ( najwczesniej)?
Dziwnie Ci kazala to zrobic, bo robiac to badanie liczy sie termin OM. Przynajmniej mi tak liczyli.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja już po wizycie u Maliny i jestem goła i wesoła!! ;) jest pęcherzyk ciążowy i pęcherzykiem zółtkowym:) :)
Poznałam dziś Maline juniora - ale nieśmiały chłopaczek;)
Na moje bóle brzucha mam brać i dupka i lutke 2x2 i ma być lepiej!
Następna wizyta u juniora ;) na USG 19.10 i szczepienie!!
Fondie ile razy doszczepiasz się w ciąży, mnie powiedział że 2x wystarczy!!
A dziś oprócz usg, szczepionki, zlecił mni powtórke niektórych badań - straszna kasa no i oczywiście prenatalne tylko u niego!!!!!!
Myśle o Toli cały czas.

Fondie, ja tylko wyrazilam swoja opinie na ten temat, zrobisz jak uwazasz.
Ja osobiscie bym powiedziala lekarzowi jakie tam sa dawki i ile % dziennego zapotrzebowania w tych witaminach i upewnila sie czy napewno to nie zaszkodzi dziecku.

Lepiej sie dopytac niz potem plakac.
Chcialam Cie uczulic na to.

Po drugie jak ktos ma mutacje i przyswaja tylko metyle to po co brac zwykle formy?

Podobno lekarze przypisują kwas foliowy w zwiększonej dawce jeśli się nie wchłania, bo wtedy jest większa szansa, że się wchłonie. Dla mnie osobiście nielogiczne.
Ale z drugiej strony skoro lekarze przypisują i witaminy z grupy B i femibion to nie widzą ryzyka przedawkowania. Nie wiem czy te witaminy można przedawkowac. Na pewno w ciąży lepiej unikać witaminy A, która dodawana jest do wielu produktów spożywczych.

Podobno lekarze przypisują kwas foliowy w zwiększonej dawce jeśli się nie wchłania, bo wtedy jest większa szansa, że się wchłonie. Dla mnie osobiście nielogiczne.
Ale z drugiej strony skoro lekarze przypisują i witaminy z grupy B i femibion to nie widzą ryzyka przedawkowania. Nie wiem czy te witaminy można przedawkowac. Na pewno w ciąży lepiej unikać witaminy A, która dodawana jest do wielu produktów spożywczych.
Link do: Nadmiar kwasu foliowego i witaminy B12 powoduje autyzm?

Juz mi dzisiaj troszkę lepiej dzięki za wczoraj wszystkim za wsparcie:)) ale macie zamieszanie z tymi lekami może doradźcie co brać przy szczepieniach bo narazie to kwas 5mg. I vigatolette 1000 zażywam jutro mam mieć colostrum i inofem. Ale Malina kazał mi tylko kwas brac ze to wystarczy.Mam juz dzisiaj nadzieje ze po tej drugiej serii szczepień coś się ruszy tylko niech ten czas szybko mija:)

A ja już po wizycie poloznej :) zmierzyla ciśnienie, tetno dziecka. Spisalysmy umowę, ma pezyjezdAx co tydzień a po 32tc dwa razy w tygodniu. Bardzo mila i pogadana babka. Patrzyła na moje piersi bo chce kp a z Oliwia mi się nie udało. I powiedziała ze tragedii nie ma. Pokarm mi już leci i ona łatwo nie odpusci :) i po porodzie będzie u nas min 6 razy :) jestem pozytywnie zaskoczona.

A o co chodzi z tymi wizytami położnej? To jakis standard czy to ekstra usługa? Umowa? Czyli chyba prywatnie tak?
Ja sie nie znam zupełnie na tym.

avita powiedz mi ty jakie dawki metylownaych bieresz? a femibion tez bierzesz?

dobra janarazie biore tylko femibion skoncze go i ide na pregne i raz w tygodniu witaminy z grupy b i dzikeuje. i tak skonczylam juz prawie encorton.

Slyszlam idenatyczna teorie ze sie wydali kwas foliowy.

avita powtarzasz te drogie badania teraz i w 20tc.

nafoczka czyli bralas metyle i pregne? a jakied awki
starwbelka a ty jakie dawki bralas?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny moze po prostu brać w ciąży co drugi dzień np b12 i b6 . b12 ja mam taki co 75% dziennego zapotrzebowania a b6 30 i biorę tylko 1tabletkę kwas mam 1mg to dużo + fembion.
Cholera ale temat sie rozkrecil zresztą mi się zdarza zapomnieć brać czasem witaminy.
Mogę sie dalej szczepic mimo zabiegu jestem heppy
Ktora miala z was tylko od dawcy bo ja wymusiłam teraz we środę bo nie możemy rano pojechać

reklama
Do góry