reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

strawbelka ale mi tez malina kazal i to i to.

asia a ktoy masz tc ze juz mas zprenatalne?
Fondie, ja tylko wyrazilam swoja opinie na ten temat, zrobisz jak uwazasz.
Ja osobiscie bym powiedziala lekarzowi jakie tam sa dawki i ile % dziennego zapotrzebowania w tych witaminach i upewnila sie czy napewno to nie zaszkodzi dziecku.

Lepiej sie dopytac niz potem plakac.
Chcialam Cie uczulic na to.

Po drugie jak ktos ma mutacje i przyswaja tylko metyle to po co brac zwykle formy?

ASIA, a usg prenatalnego nie robi sie czasem od 11 tygodnia ( najwczesniej)?
Dziwnie Ci kazala to zrobic, bo robiac to badanie liczy sie termin OM. Przynajmniej mi tak liczyli.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja już po wizycie u Maliny i jestem goła i wesoła!! ;) jest pęcherzyk ciążowy i pęcherzykiem zółtkowym:) :)
Poznałam dziś Maline juniora - ale nieśmiały chłopaczek;)
Na moje bóle brzucha mam brać i dupka i lutke 2x2 i ma być lepiej!
Następna wizyta u juniora ;) na USG 19.10 i szczepienie!!
Fondie ile razy doszczepiasz się w ciąży, mnie powiedział że 2x wystarczy!!
A dziś oprócz usg, szczepionki, zlecił mni powtórke niektórych badań - straszna kasa no i oczywiście prenatalne tylko u niego!!!!!!
Myśle o Toli cały czas.

Fondie, ja tylko wyrazilam swoja opinie na ten temat, zrobisz jak uwazasz.
Ja osobiscie bym powiedziala lekarzowi jakie tam sa dawki i ile % dziennego zapotrzebowania w tych witaminach i upewnila sie czy napewno to nie zaszkodzi dziecku.

Lepiej sie dopytac niz potem plakac.
Chcialam Cie uczulic na to.

Po drugie jak ktos ma mutacje i przyswaja tylko metyle to po co brac zwykle formy?

Podobno lekarze przypisują kwas foliowy w zwiększonej dawce jeśli się nie wchłania, bo wtedy jest większa szansa, że się wchłonie. Dla mnie osobiście nielogiczne.
Ale z drugiej strony skoro lekarze przypisują i witaminy z grupy B i femibion to nie widzą ryzyka przedawkowania. Nie wiem czy te witaminy można przedawkowac. Na pewno w ciąży lepiej unikać witaminy A, która dodawana jest do wielu produktów spożywczych.

Podobno lekarze przypisują kwas foliowy w zwiększonej dawce jeśli się nie wchłania, bo wtedy jest większa szansa, że się wchłonie. Dla mnie osobiście nielogiczne.
Ale z drugiej strony skoro lekarze przypisują i witaminy z grupy B i femibion to nie widzą ryzyka przedawkowania. Nie wiem czy te witaminy można przedawkowac. Na pewno w ciąży lepiej unikać witaminy A, która dodawana jest do wielu produktów spożywczych.
Link do: Nadmiar kwasu foliowego i witaminy B12 powoduje autyzm?

Juz mi dzisiaj troszkę lepiej dzięki za wczoraj wszystkim za wsparcie:)) ale macie zamieszanie z tymi lekami może doradźcie co brać przy szczepieniach bo narazie to kwas 5mg. I vigatolette 1000 zażywam jutro mam mieć colostrum i inofem. Ale Malina kazał mi tylko kwas brac ze to wystarczy.Mam juz dzisiaj nadzieje ze po tej drugiej serii szczepień coś się ruszy tylko niech ten czas szybko mija:)

A ja już po wizycie poloznej :) zmierzyla ciśnienie, tetno dziecka. Spisalysmy umowę, ma pezyjezdAx co tydzień a po 32tc dwa razy w tygodniu. Bardzo mila i pogadana babka. Patrzyła na moje piersi bo chce kp a z Oliwia mi się nie udało. I powiedziała ze tragedii nie ma. Pokarm mi już leci i ona łatwo nie odpusci :) i po porodzie będzie u nas min 6 razy :) jestem pozytywnie zaskoczona.

A o co chodzi z tymi wizytami położnej? To jakis standard czy to ekstra usługa? Umowa? Czyli chyba prywatnie tak?
Ja sie nie znam zupełnie na tym.

avita powiedz mi ty jakie dawki metylownaych bieresz? a femibion tez bierzesz?

dobra janarazie biore tylko femibion skoncze go i ide na pregne i raz w tygodniu witaminy z grupy b i dzikeuje. i tak skonczylam juz prawie encorton.

Slyszlam idenatyczna teorie ze sie wydali kwas foliowy.

avita powtarzasz te drogie badania teraz i w 20tc.

nafoczka czyli bralas metyle i pregne? a jakied awki
starwbelka a ty jakie dawki bralas?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny moze po prostu brać w ciąży co drugi dzień np b12 i b6 . b12 ja mam taki co 75% dziennego zapotrzebowania a b6 30 i biorę tylko 1tabletkę kwas mam 1mg to dużo + fembion.
Cholera ale temat sie rozkrecil zresztą mi się zdarza zapomnieć brać czasem witaminy.
Mogę sie dalej szczepic mimo zabiegu jestem heppy
Ktora miala z was tylko od dawcy bo ja wymusiłam teraz we środę bo nie możemy rano pojechać

reklama
Do góry