reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

nie mam kasy na pregne niestety a femibion kupilam dwa dni temu wiec musze pocekac niestety malina wyplkuje kase jak leci za miesiac moja wizyta wyniesie kolo 4000 a w grudnu swieta rece opadaja. Ile ta pregan plus kosztuje? ja mam kilak tabletek jej od lekarza mojego ale tylko kilka ze 3.
aha tak wogole nie mialam przeplywow zylnych maluszka mialam tylko lozyskowe i pepowinowe i sa ok i 24 zrobi mi przeplywy
Fondie, ale metyli nie odstawiaj bo przy mutacji Ci potrzebne. Juz nie wiem co Ci doradzic jak nie masz kasy na pregne. Bo te witaminy tez musisz jakies brac bo w nich jest jod, a Ty przy tarczycy musisz go brac.
Pregna kosztuje od 30-50 zl, zalezy gdzie kupisz.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Fondi co ty sie tak nakrecilaś ta pregna. Zjedz normalnie ten fembion i jak skończysz kup pregne. Mnie genetyk wyraźnie napisala fembion + witaminy b metylowe takze chyba sie na tym zna w końcu to lekarz nie przecież wiedzialaby czy moge przedawkowac. Jesli sie boisz to bierz fembion co drugi dzień a metyle codziennie
ja juz mam 2 opaowanie femibion natal 2 od 13tc juz jedno zjadłam

Kochana na odwrót zrób metyle codziennie fembion co 3 albo 2 dni.
Jeśli przyniesie ci ulge ta pregna napisz do.mnie priv z nr konta przesle ci kase na nia badz kupie i podasz adres gdzie dostarczyć
Porzeczka, Fondie ma chyba niedoczynnosc tarczycy i musi brac jod codziennie dla dzieciatka. Wiec witaminy jakies musi brac.

Fondie, ale Ci teraz namieszalam, moze moglam sie nie odzywac z tymi witaminami[emoji53]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Oczywiście zgadzam się z Tobą Strawberka ze jod trzeba brać ale ja tez mam problemy z tarczyca ostatni mi wyszlo :-) tylko myślę sobie ze jak weźmie to opakowanie do końca to nic się nie stanie a następne kupi pregne i nie ma co się nakrecać niepotrzebnie
A z tym jodem to nie do końca tak jest bo z tego co się orientuję trzeba zrobic badanie na ewentualnie niedobor jodu.
Zresztą ja nie bede się upierac mi genetyk kazala brac ten zestaw od wizyty czyli 5 m-c temu do 15 -16 tygodnia i nigdy nie miałam tak dobrej homocysteiny palce nie puchna takze slucham lekarza a malina przyklepal i kazal dalej brac bo mam to na takim zaświadczeniu od genetyka

Jest tu ktoś kto nie ma dzieci czy tylko ja

Czajak, ja nie mam dzieci, ale wierzę z całego serca, że będę mamą :)

Strawbelka, dobrze,że piszesz, umawiam się do dentysty przed staraniami. Powiedzcie mi, a co jeśli w ciąży będzie jakiś ząb do robienia kanałowo, co ze znieczuleniem?

Tola, niech Bóg ma waszą rodzinkę w opiece!
Porzeczka, musi być teraz tylko dobrze.

Ostatnia edycja:
Witam się wieczorową porą [emoji257]

Foczuś myślałam dziś o Tobie, bo dziś środa [emoji23]

Tolusia mocno wierzę w Twoje Maluszki [emoji173]

Magda82 przeczytałam Twoją historię na wątku Foczusi i widzę duże podobieństwo w moich i Twoich wcześniejszych niepowodzeniach, w związku z tym czy mogę mieć kilka pytań do Ciebie na priva?

Pozdrawiam Was wszystkie, i te świętujące z płcią przeciwną środę, jak i te dla których środa jest po prostu środą [emoji16] [emoji8]

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

Fondie ja biorę p-5-p w którym jest b6 34 mg, b12 1 mg i kwas 800 - 1x1! Pije inofem 1x1 w którym też jest kwas. Femibionu nie biore. Na tarczyce mam euthyrox 50.
Malina mi znowu dziś przepisał kilka opakowań zwykłego kwasu ale jego też nie biore. A na moje TSH 2,47 powiedział że najlepiej jak jest do 2,5 więc dobre!!myślałam że ma być niższe!!!
Fondie to w 20 tyg. znowu każe powtórzyć badania!? Pewnie jeszcze więcej jak wyliczyłaś 4 tysie!?!Masakra z tą kasą u niego!!!
A usg genetyczne po 35 rż i po poronieniach jest na nfz a u niego słono trzeba płacić!?!

reklama
Avitka tego b6 bierzesz tylko raz?bo inne dziewczyny mowia ze 3 razy dziennie :-) a inofem tez mam,ale zawiera zwykly kwas foliowy,nie ma przeszkód?

Do góry