reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

avita powiedz mi ty jakie dawki metylownaych bieresz? a femibion tez bierzesz?

dobra janarazie biore tylko femibion skoncze go i ide na pregne i raz w tygodniu witaminy z grupy b i dzikeuje. i tak skonczylam juz prawie encorton.

Slyszlam idenatyczna teorie ze sie wydali kwas foliowy.

avita powtarzasz te drogie badania teraz i w 20tc.

nafoczka czyli bralas metyle i pregne? a jakied awki
starwbelka a ty jakie dawki bralas?
Na początku tak, ok połowy ciąży skończyłam metylowe b6 i b12 to brałam femibion.

reklama
no to koncze femibion i raz wtygodniu walne b6 i b12 skocnze femibio wlacze metyle i dodam pregne .
No dobra co 3 dni wezme b12 i b6, asia strasznie duze dawki b6 masz ja mam 20mg 1xdziennie a ty masz az 3x 50mg szok. asia pierwszy raz slysze zeby tak wczesnie prenatalne bylo.

no to koncze femibion i raz wtygodniu walne b6 i b12 skocnze femibio wlacze metyle i dodam pregne .
No dobra co 3 dni wezme b12 i b6, asia strasznie duze dawki b6 masz ja mam 20mg 1xdziennie a ty masz az 3x 50mg szok.
Jeśli macie p-5-p to dokładnie przeczytajcie skład ile w tym jest b6 bo moja tabletka 50 miała 34b6 :)

moja b6 ma 20 mg napisane jest w tablce ja mam ze swansona.

czy ktoras z was miala w ciazy gynazol?jednorazowa masc do aplikacji mam nadzieje ze wie co robi gin

A o co chodzi z tymi wizytami położnej? To jakis standard czy to ekstra usługa? Umowa? Czyli chyba prywatnie tak?
Ja sie nie znam zupełnie na tym.
Teraz w ramach NFZ każdej ciężarnej po 21tc przysługuje polozna. I 6 tyg po porodzie. Wszystko jest na NFZ a umowę podpisywalam bo ona ja musi wysłać właśnie dni NFZ zżeby jej za mnie zapłacili. Na takiej wizycie jest cos jak szkoła rodzenia. Będzie mi różne rzeczy pokazywać itp itd. Dla mnie najważniejsze jest kp. Bo do tej pory nie mogę sobie darowac ze odpuscilam kp przy Oliwii. Mleka miałam dużo ale już nie mogłam na ten laktatir patrzeć :(

No dobra co 3 dni wezme b12 i b6, asia strasznie duze dawki b6 masz ja mam 20mg 1xdziennie a ty masz az 3x 50mg szok. asia pierwszy raz slysze zeby tak wczesnie prenatalne bylo.
Fondie, Ty masz mutacje? Jak tak to bierz codziennie b6 i b12 metylowane i kwas foliowy metylowany bo to Ci potrzebne. Dokup sobie pregne. A ten femibion zostaw sobie awaryjnie, wykorzystasz potem np przy karmieniu, jesli mozna, albo jak Ci braknie witamin to bedziesz miala awaryjnie.

Oczywiscie ja pisze jak bym zrobila, nie musze miec racji i nie musisz mnie sluchac. Zawsze mozesz pogadac z Malina o dawkach i o suplementacji. Albo poradzic sie kogos innego.

Ja bralam:
B6×1
B12×1
Kwas foliowy 800
Wszystko metyle z iherb nie mamietam dawek ale bralam to co Nafoczka.
Do tego przez kilka dni femibion natal, ale jak zobaczylam sklad to zmienilam na Pregne Plus.
Jak mi braklo pregny to awaryjnie lykalam femibion ale tylko np jeden dzien bo na drugi juz kupilam pregne.
Teraz biore modulator homocysteiny ×1
I do tego pregne plus. Ale modulator biore teraz co drugi dzien, bo na tym etapie to mi juz chyba nie potrzebne takie dawki.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

nie mam kasy na pregne niestety a femibion kupilam dwa dni temu wiec musze pocekac niestety malina wyplkuje kase jak leci za miesiac moja wizyta wyniesie kolo 4000 a w grudnu swieta rece opadaja. Ile ta pregan plus kosztuje? ja mam kilak tabletek jej od lekarza mojego ale tylko kilka ze 3.
aha tak wogole nie mialam przeplywow zylnych maluszka mialam tylko lozyskowe i pepowinowe i sa ok i 24 zrobi mi przeplywy

Kwiatuszek to co ta położna ma Ci cy en przygotowaćjuz teraz zżebylLO porodzie mleko z nich leciało jak juz leci czy jak bo nie kumam.:-p
Mi tak sikalo ze młodyppuściłcchcą sciaglam nakładkęi po oczach mu tryskalo hehehe masakra .Jakbym zzaszłarazem z Toba to bym ci ooddawała w razie wu ale teraz to po ptakach.

Tola słoneczko dla Was. Pamietalam o modlitwie :-* Jeśli potrzebujesz jakiejś pomocy...Wal jak w dym

reklama
nie mam kasy na pregne niestety a femibion kupilam dwa dni temu wiec musze pocekac niestety malina wyplkuje kase jak leci za miesiac moja wizyta wyniesie kolo 4000 a w grudnu swieta rece opadaja. Ile ta pregan plus kosztuje? ja mam kilak tabletek jej od lekarza mojego ale tylko kilka ze 3.
aha tak wogole nie mialam przeplywow zylnych maluszka mialam tylko lozyskowe i pepowinowe i sa ok i 24 zrobi mi przeplywy
Fondi co ty sie tak nakrecilaś ta pregna. Zjedz normalnie ten fembion i jak skończysz kup pregne. Mnie genetyk wyraźnie napisala fembion + witaminy b metylowe takze chyba sie na tym zna w końcu to lekarz nie przecież wiedzialaby czy moge przedawkowac. Jesli sie boisz to bierz fembion co drugi dzień a metyle codziennie

Do góry