reklama
A ja wracam codziennie z pracy i siedzę w pustym pokoju nie mam zadnych zajęć bo nic mi się nie chce nic maz jest zadko w domu bo duzo pracuje a ja siedze i juz do glowy dostaje mam dosc wszystkich naokolo tylko gadaja ze wszystko bedzie dobrze a jak nie bedzie to co wtedy. Masz core to znaczy ze możesz rodzic ja nie mam więc możliwe ze u mnie nic z tego nie bedzie
dżoł
Fanka BB :)
Ja juz po wizycie. Ginka dala skierowanie na kariotypy na nfz i do poradni genetycznej. Takze czekam do 22.10. Wizyta trwala z 5 min ale czego sie spodziewac po bezplatnej na nfz. Powiedziala ze dobrze ze sie zapisalam do immunologa i ze niestety nie sa refundowane ani wizyty ani badania i mam sie przygotowac na koszt 600-800 zl. I wg niej, patrzac po wynikach te moje 2 poronienia to mogl byc przypadek. Bo przeciez nk 20% jest w normie. [emoji27][emoji27]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
G
Gość
Gość
Tia...20% nk w normie....Ja juz po wizycie. Ginka dala skierowanie na kariotypy na nfz i do poradni genetycznej. Takze czekam do 22.10. Wizyta trwala z 5 min ale czego sie spodziewac po bezplatnej na nfz. Powiedziala ze dobrze ze sie zapisalam do immunologa i ze niestety nie sa refundowane ani wizyty ani badania i mam sie przygotowac na koszt 600-800 zl. I wg niej, patrzac po wynikach te moje 2 poronienia to mogl byc przypadek. Bo przeciez nk 20% jest w normie. [emoji27][emoji27]
Bez komentarza. Niech sie baba doksztalci[emoji1]
Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
dżoł
Tylko teraz bralam clo zeby zajsc. Mam 16 dc i jestem kompletnie w dupie bo nie wiem czy sie starac czy nie ️
Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
burczuś
Cześć Czajak.Ja juz po wizycie. Ginka dala skierowanie na kariotypy na nfz i do poradni genetycznej. Takze czekam do 22.10. Wizyta trwala z 5 min ale czego sie spodziewac po bezplatnej na nfz. Powiedziala ze dobrze ze sie zapisalam do immunologa i ze niestety nie sa refundowane ani wizyty ani badania i mam sie przygotowac na koszt 600-800 zl. I wg niej, patrzac po wynikach te moje 2 poronienia to mogl byc przypadek. Bo przeciez nk 20% jest w normie. [emoji27][emoji27]
po pierwsze:
powiedz mi Nk-20% czyli Nk czy aktywność komórek NK?
Ja na przykład mam poziom NK chyba 8,ale za to aktywność NK-35 czy nawet 36. i to na pewno jest mocno za wysoko.
po drugie:
Jeśli chodzi o mówienie kobiecie po 2 poronieniach,że to raczej przypadek-to jakieś idioctwo.
Nie wierz w to i rób badania.
Ja też wierzyłam jak mi tak mówiono...aż do 4 poronienia.
Do piątej ciąży podeszłam z encortonem, jeden raz intralipidem i heparyną-ale jak dziewczyny tu mi powiedziały-zbyt późno wszystko wzięłam by mogło to zadziałać.
a teraz po trzecie:
Mam córkę. Możesz powiedzieć co ja tam wiem,ale walczę dla tej córki o rodzeństwo. i o ile np. małżonkowie nasi rozumieją cała sytuację i milczą, to dziecko moje nie. i cyklicznie dostaję pytania, a kiedy będzie miała rodzeństwo, dlaczego my nie chcemy. i jest płacz.
Zapewne jest mi łatwiej żyć, bo mam tą córkę,ale mam nadzieję,że pisanie na tym forum daje Ci trochę siły do walki. Życzę Ci żebyś znalazła siłę jeszcze na jakieś zajęcia poza domem. bo inaczej się zadręczasz i zamęczasz.niepotrzebnie się linczujesz i wpędzasz do dołka. Zapisz się na jakieś frogjumpy,siłownię,flamenco lub coś innego żeby odciągnąć myśli od tego wszystkiego. Pozytywne myślenie też jest potrzebne. Przecież to wiesz.
p.s. ja zaczynam walkę o kolejną ciążę. jak narazie również nie mam odpowiedniego hamowania.
nosek do góry! walczymy razem
Dzięki jestem straszna pesymistka nie chce mi się nic robić wiem ze każda ma problem tylko wiecie jak to jest swój własny zawsze jest największy jakbym żyła w otoczeniu was które też mają problemy to było by łatwiej a ja idę do pracy słucham o dzieciach codziennie ktoś e ciazy albo rodzi potrącił kontakty ze znajomymi bo nie mam siły spędzać z nimi czas a znajomych bez dzieci nie mamy więc tak siedzimy w domu boja nie mam siły. Zazdroszczę wam tych dzieci wiem ze pewnie też bym tak walczyła o drugie tylko ja tak mysle ze macie się do kogo przytulic mam cudownego męża ale jakoś nie potrafię się ogarnąć
Sonoline B. Tętno wskazuje takie jak Twojego krasnala. Oj chyba jest bardzo ruchliwy - to po babciach, obie mają ADHD. Zresztą wczoraj było mnóstwo stresu, co też mogło wpłynąć. Dziś spróbuje jeszcze poszukać.Asia, moj maly tez zaraz uciekal jak tylko go zlapalam detektorem.
Ponoc dzieciaczki odbieraja usg i detektor jak halas i chyba sie tego boja. Tak gdzies czytalam.
Jaki masz detektor? Ten co polecalam?
Mi zawsze pokazywalo tetno od 128-146. Roznie bylo. Tetno dziecka nedzie w tych przedzialach. 150 chyba tez jego, moze jak jest bardzo ruchliwy[emoji6]
Czasem detektor lapie przeplywy ale jest wtedy taki szumiacy dzwiek i pokazuje nawet ponad 200.
Czasem lapie jakies Twoje tetno czy cos innego i jest kolo 80.
Dojdziesz do wprawy, im dzieciatko wieksze tym ladniej bedziesz slyszec bicie serduszka.
G
Gość
Gość
Nafoczka, Doris jak z tym wapnem. Wczoraj sie przerazilam jak czytalam o tej heparynie. Ja w zyciu nie mialam ani jednej kanalowki i teraz mam cykora.
Mozna to wapno czy nie? Bo podobno w ciazy moze powodowac skorcze macicy, tak powiedzial jeden lekarz dziewczynie.
No i teraz nie wiem czy tez mam brac czy nie[emoji53]
Mozna to wapno czy nie? Bo podobno w ciazy moze powodowac skorcze macicy, tak powiedzial jeden lekarz dziewczynie.
No i teraz nie wiem czy tez mam brac czy nie[emoji53]
reklama
Dużo pracuje i myślałam że to pomoże ale jest coraz gorzej. Wyniki juz kiedyś pisałam jadę juz do pracy i nie pamiętam wszystkich . Tylko tyle że po tych trzech szczepieniach nic się nie zmieniło. A mam napewno przeciw plemnikow przeciwlozyskowe i mąż przeciwplemnikowe w nasieniu. Oprócz tego mthfr ta lżejsza formę i za wysoko prolaktyny i coś tam jeszcze nie tak nie pamiętam teraz bo mi głowa spuchla od placzu
Podziel się: