reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
na jakiej podstwie uwazasz strawbeka ze powinnas miec wiecej heparyny?
moje aptt to 0,27 (0,26-0,31)
moje ddimer niecale 1 (0-500)
ja dopiero mam cyrki a biore fraxi 0.6
ja mysle ze jak ci kaze odstawic toodstaw acard ja slucham lekarza zwlaszcza ze nadal nie wlczylam acardu od ostaniego plamienia i co chwile go odstawiam i nci sienie dzieje.

i jeszcze mowil o przpelywach..przecie zjakby byly zle nigdy by mi nikt nie zlecil wyzszej dawki heparyny gdyz zaczela bym krwawic chyba zewszad:)

na jakiej podstwie uwazasz strawbeka ze powinnas miec wiecej heparyny?
moje aptt to 0,27 (0,26-0,31)
moje ddimer niecale 1 (0-500)
ja dopiero mam cyrki a biore fraxi 0.6
ja mysle ze jak ci kaze odstawic toodstaw acard ja slucham lekarza zwlaszcza ze nadal nie wlczylam acardu od ostaniego plamienia i co chwile go odstawiam i nci sienie dzieje
Fondie, nie wiem czy powinnam. Pytalam Was czy ktos sie zna. Jutro jade do gina.

Mam aptt ponizej normy, a fibrynogen duzo powyzej mimo ze biore acard i heparyne. Dr google pisze ze to moze byc objaw zakrzepicy albo chorob serca, no jeszcze mi tego "brakuje" do kolekcji.
Ale od jakiegos czasu mnie cos boli w klatce. Lapie tak jakby kolka, jakby mi sie tam cos zatkalo, taki scisk i nie moge sie ruszyc przez kilka minut.
Ostatnio zrobilam sie zielona ze strachu i mialam juz po meza dzwonic bo balam sie ze jeszcze jakis zawal bede miec albo co. Nerwobole to nie sa bo ja sie nie denerwuje wcale.
Przed ciaza tak mialam, jak zaczelam brac acard i heparyne to ustalo i jakis miesiac temu znow wrocilo.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Fondie, nie wiem czy powinnam. Pytalam Was czy ktos sie zna. Jutro jade do gina.

Mam aptt ponizej normy, a fibrynogen duzo powyzej mimo ze biore acard i heparyne. Dr google pisze ze to moze byc objaw zakrzepicy albo chorob serca, no jeszcze mi tego "brakuje" do kolekcji.
Ale od jakiegos czasu mnie cos boli w klatce. Lapie tak jakby kolka, jakby mi sie tam cos zatkalo, taki scisk i nie moge sie ruszyc przez kilka minut.
Ostatnio zrobilam sie zielona ze strachu i mialam juz po meza dzwonic bo balam sie ze jeszcze jakis zawal bede miec albo co. Nerwobole to nie sa bo ja sie nie denerwuje wcale.
Przed ciaza tak mialam, jak zaczelam brac acard i heparyne to ustalo i jakis miesiac temu znow wrocilo.

Strawbelko ja też fibrynogen i ddimery miałam w szpialu ok 32tc powyżej normy. Odstawilam acard a dostałam 0.6 acard

Doris, dzięki :)

uuu to faktycznie duzo ale moze przy koncowce moze bezpiecznej odstawic. Mnie zaraz soadnie ponizej 0 i bede krwawic zewszad:) ogolnie juzmi dziasla krwawia a nigdy tak nie mialam jak myje zeby ciagle mam czerowne na szczoteczce i mam ciagle takie tracenie oddechu jak duzo ciagiem mowie.

Strawbelka - ja mialam jak Doris. Niskie aptt i niski czas krzepniecia. Duzo ponizej normy. Powtorzylam w szpitalnym labolatorium bo tak kazal gin i bylo w normie. Przy granicy ale w normie. Mialam tak ok 30 tyg ciazy albo i pozniej nie pamietam juz

reklama
Strawbelka - ja mialam jak Doris. Niskie aptt i niski czas krzepniecia. Duzo ponizej normy. Powtorzylam w szpitalnym labolatorium bo tak kazal gin i bylo w normie. Przy granicy ale w normie. Mialam tak ok 30 tyg ciazy albo i pozniej nie pamietam juz
Kitki, ja wszystkie badania robie w labie przy szpitalu. W ciagu godziny zrobili badanie.

Do góry