reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Bentula jesteś urocza :-D . na priv wchodzisz w prawym gornym rogu ekranu kolo swojego nicka-bentula. Tam masz wieś adomosci dane oceny itp.kliknij sobie w swoja bazę i będzie ci pisało np.sygnatura to jest ten opisik co jak np.u mnie co przeszłam i jakie leki biorę. A avatar to obrazek u mnie tulipany to możesz pobrać lub użyć z kompa taki obrazek ;-)

reklama
Dzien dobry [emoji274]
Dziewczyny jestem w drodze do labo. Zrobie czas trombinowy, poziom b12, homocysteine albo mthfr. jedno z dwoch ostatnich niestety musze zrobic po wyplacie. I teraz pytanie do Was. Ktore jest "wazniejsze" przed zajsciem w ciaze,zeby wdrozyc ew.leczenie? No chyba,ze obydwa sa b.wazne to wtedy bede losowac [emoji22] Milego dnia [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się czwartkowo :)
Dzien dobry [emoji274]
Dziewczyny jestem w drodze do labo. Zrobie czas trombinowy, poziom b12, homocysteine albo mthfr. jedno z dwoch ostatnich niestety musze zrobic po wyplacie. I teraz pytanie do Was. Ktore jest "wazniejsze" przed zajsciem w ciaze,zeby wdrozyc ew.leczenie? No chyba,ze obydwa sa b.wazne to wtedy bede losowac [emoji22] Milego dnia [emoji6]

Ja bym zrobiła MTHFR :)

kwiatuszku kciuki za połówkowe :)
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

Dzien dobry [emoji274]

MTHFR więcej informacji Ci wskaże (czy występuje mutacja i jakie leczenie wdrożyć) ale homocysteina jest dużo tańszym badaniem. W drugiej kolejności V- Laiden i Protrombine. One też mogą wpływać znaczenie na poronienia.

Kciuki za badanie Kwiatuszka, może dzidzia wreszcie zdradzi czy jest chłopcem czy dziewczynką. Czekamy na informacje :-)

MTHFR więcej informacji Ci wskaże (czy występuje mutacja i jakie leczenie wdrożyć) ale homocysteina jest dużo tańszym badaniem. W drugiej kolejności V- Laiden i Protrombine. One też mogą wpływać znaczenie na poronienia.

Kciuki za badanie Kwiatuszka, może dzidzia wreszcie zdradzi czy jest chłopcem czy dziewczynką. Czekamy na informacje :-)

Dziekuje. U mnie mthfr 160zl, homoc. 67. Czyli w tej kolejkosci: mthfr, leiden, protrombina,homocysteina?

Dżoł też bym zrobiła MTHFR.
Foczusiu kochana, ty będziesz wiedziała. Wiesz, że prowadzę wykresiki. Czy normalne jest, że w tym cyklu mam dni płodne kilka dni wcześniej niż zwykle (z reguły jeśli już, to mam opóźnienia)? Nigdy nie miałam śluzu płodnego tak wcześnie (od 9 dnia cyklu), no i dość mocno czuję inne objawy (obrzmiałość sromu, dużo śluzu płodnego, otwierająca się szyjka i niska tempka). Czy myslisz, że wszystko ok? Co mogło spowodować takie przyspieszenie (stres raczej opóźnia)? Dodam, że cykle nigdy nie są identyczne, wahają się w granicach 27-32 dni.

Ostatnia edycja:
Dżoł też bym zrobiła MTHFR.
Foczusiu kochana, ty będziesz wiedziała. Wiesz, że prowadzę wykresiki. Czy normalne jest, że w tym cyklu mam dni płodne kilka dni wcześniej niż zwykle (z reguły jeśli już, to mam opóźnienia)? Nigdy nie miałam śluzu płodnego tak wcześnie (od 9 dnia cyklu), no i dość mocno czuję inne objawy (obrzmiałość sromu, dużo śluzu płodnego, otwierająca się szyjka i niska tempka). Czy myslisz, że wszystko ok? Co mogło spowodować takie przyspieszenie (stres raczej opóźnia)? Dodam, że cykle nigdy nie są identyczne, wahają się w granicach 27-32 dni.
Kas kochana prześle ci moje wykresik i może co mądrego napisze tylko potem bo dostałam przepustkę na fryzjera wiec lecę :D

Fondie, tak nic po ok 10tc juz nie miałam

Kwiatuszku ♡

Nafoczka, to dodam jeszcze kilka info: Ostatnio jedyne co zmieniło się u mnie, to to, że zaczęłam przyjmować wit. D3 i baaardzo dużo stresu w ostatnich 2 tygodniach miałam. Oprócz D3 i foliku na razie nie przyjmuję żadnych leków, grzybica już dawno wyleczona. Poroniłam w czerwcu, 1 cykl po poronieniu -32 dni (szczyt śluzu -18 dc), 2 cykl -31 dni (szczyt śluzu -17 dc), 3 cykl -30 dni (szczyt śluzu-16 dc). No i teraz jest 10 dzień cyklu i 2 dzień śluzu płodnego. Przed poronieniem szczyt śluzu w 13 lub 14 dniu, nigdy wczesniej(cykle ok 28 dni). Dodam, ze lekarka mówiła, że cykle w granicach 25-35 dni są w normie.

reklama
Do góry