reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Bentula jesteś urocza :-D . na priv wchodzisz w prawym gornym rogu ekranu kolo swojego nicka-bentula. Tam masz wieś adomosci dane oceny itp.kliknij sobie w swoja bazę i będzie ci pisało np.sygnatura to jest ten opisik co jak np.u mnie co przeszłam i jakie leki biorę. A avatar to obrazek u mnie tulipany to możesz pobrać lub użyć z kompa taki obrazek ;-)

reklama
Dzien dobry [emoji274]
Dziewczyny jestem w drodze do labo. Zrobie czas trombinowy, poziom b12, homocysteine albo mthfr. jedno z dwoch ostatnich niestety musze zrobic po wyplacie. I teraz pytanie do Was. Ktore jest "wazniejsze" przed zajsciem w ciaze,zeby wdrozyc ew.leczenie? No chyba,ze obydwa sa b.wazne to wtedy bede losowac [emoji22] Milego dnia [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się czwartkowo :)
Dzien dobry [emoji274]
Dziewczyny jestem w drodze do labo. Zrobie czas trombinowy, poziom b12, homocysteine albo mthfr. jedno z dwoch ostatnich niestety musze zrobic po wyplacie. I teraz pytanie do Was. Ktore jest "wazniejsze" przed zajsciem w ciaze,zeby wdrozyc ew.leczenie? No chyba,ze obydwa sa b.wazne to wtedy bede losowac [emoji22] Milego dnia [emoji6]

Ja bym zrobiła MTHFR :)

kwiatuszku kciuki za połówkowe :)
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

Dzien dobry [emoji274]

MTHFR więcej informacji Ci wskaże (czy występuje mutacja i jakie leczenie wdrożyć) ale homocysteina jest dużo tańszym badaniem. W drugiej kolejności V- Laiden i Protrombine. One też mogą wpływać znaczenie na poronienia.

Kciuki za badanie Kwiatuszka, może dzidzia wreszcie zdradzi czy jest chłopcem czy dziewczynką. Czekamy na informacje :-)

MTHFR więcej informacji Ci wskaże (czy występuje mutacja i jakie leczenie wdrożyć) ale homocysteina jest dużo tańszym badaniem. W drugiej kolejności V- Laiden i Protrombine. One też mogą wpływać znaczenie na poronienia.

Kciuki za badanie Kwiatuszka, może dzidzia wreszcie zdradzi czy jest chłopcem czy dziewczynką. Czekamy na informacje :-)

Dziekuje. U mnie mthfr 160zl, homoc. 67. Czyli w tej kolejkosci: mthfr, leiden, protrombina,homocysteina?

Dżoł też bym zrobiła MTHFR.
Foczusiu kochana, ty będziesz wiedziała. Wiesz, że prowadzę wykresiki. Czy normalne jest, że w tym cyklu mam dni płodne kilka dni wcześniej niż zwykle (z reguły jeśli już, to mam opóźnienia)? Nigdy nie miałam śluzu płodnego tak wcześnie (od 9 dnia cyklu), no i dość mocno czuję inne objawy (obrzmiałość sromu, dużo śluzu płodnego, otwierająca się szyjka i niska tempka). Czy myslisz, że wszystko ok? Co mogło spowodować takie przyspieszenie (stres raczej opóźnia)? Dodam, że cykle nigdy nie są identyczne, wahają się w granicach 27-32 dni.

Ostatnia edycja:
Dżoł też bym zrobiła MTHFR.
Foczusiu kochana, ty będziesz wiedziała. Wiesz, że prowadzę wykresiki. Czy normalne jest, że w tym cyklu mam dni płodne kilka dni wcześniej niż zwykle (z reguły jeśli już, to mam opóźnienia)? Nigdy nie miałam śluzu płodnego tak wcześnie (od 9 dnia cyklu), no i dość mocno czuję inne objawy (obrzmiałość sromu, dużo śluzu płodnego, otwierająca się szyjka i niska tempka). Czy myslisz, że wszystko ok? Co mogło spowodować takie przyspieszenie (stres raczej opóźnia)? Dodam, że cykle nigdy nie są identyczne, wahają się w granicach 27-32 dni.
Kas kochana prześle ci moje wykresik i może co mądrego napisze tylko potem bo dostałam przepustkę na fryzjera wiec lecę :D

Fondie, tak nic po ok 10tc juz nie miałam

Kwiatuszku ♡

Nafoczka, to dodam jeszcze kilka info: Ostatnio jedyne co zmieniło się u mnie, to to, że zaczęłam przyjmować wit. D3 i baaardzo dużo stresu w ostatnich 2 tygodniach miałam. Oprócz D3 i foliku na razie nie przyjmuję żadnych leków, grzybica już dawno wyleczona. Poroniłam w czerwcu, 1 cykl po poronieniu -32 dni (szczyt śluzu -18 dc), 2 cykl -31 dni (szczyt śluzu -17 dc), 3 cykl -30 dni (szczyt śluzu-16 dc). No i teraz jest 10 dzień cyklu i 2 dzień śluzu płodnego. Przed poronieniem szczyt śluzu w 13 lub 14 dniu, nigdy wczesniej(cykle ok 28 dni). Dodam, ze lekarka mówiła, że cykle w granicach 25-35 dni są w normie.

reklama
Do góry