reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Burczuś Dziękuje za informację. Właśnie oto chodzi ,że do tej pory ufałam lekarzom i co trzy straty , kolejnej nie zniosę więc chcę zrobić wszystko co możliwe, tylko ,że mam taki mętlik w głowie że nie wiem co dalej począć. Szczepić się czy nie .
Jedź na konsultacje.Sama nic nie postanowisz:) Nie licz na szczęście. Także na spokojnie wybierz immunologa,zapisz się i zacznij szukać "wroga" :)
Nie wiem ile dajesz sobie na to czasu,ale mnie czas mocno goni. Ostatni dzwonek jak dla mnie.

reklama
Burczuś Dziękuje za odpowiedź . Mnie również czas goni skończę w tym roku 37 lat nie mam dzidziusia. Jestem umówiona do Malinowskiego na 26 września tylko , że po wizycie u Pani Genetyk dostałam wątpliwości co robić dalej. Powiedzcie co to za badanie NK i MRL bo już nie wiem czy to mam zrobione czy nie.

Kwiatyszek 23 co to jest kir, allo mlr i ten test czemu mają służyć te badania przepraszam ale jestem zielona w kwestii badań aż mi wstyd , ale brakuje mi czasu na oczytanie się z terminologią w zakresie poronień.

Mlr plus test pokazuje czy masz ochronę zarodka a sam test pokazuje czy M może być dawca do szczepień w razie czego. Na temat kir-u poczyta sobie na necie bo nie potrafię obrazowo tego wytłumaczyć.

Burczuś Dziękuje za odpowiedź . Mnie również czas goni skończę w tym roku 37 lat nie mam dzidziusia. Jestem umówiona do Malinowskiego na 26 września tylko , że po wizycie u Pani Genetyk dostałam wątpliwości co robić dalej. Powiedzcie co to za badanie NK i MRL bo już nie wiem czy to mam zrobione czy nie.
NK to natural killers. Czyli coś co zabija zarodek. Dobry poziom do zachodzenia w ciążę to 5? MLR+test to wytłumaczę Ci tak jak dziewczyny kiedyś mi: kobieta ZDROWA jak zachodzi w ciążę to organizm się robi "chory" i atakuje zarodek,ale organizm ZDROWEJ kobiety ochrania, tworzy osłonę i zarodek ma szansę się prawidłowo zagnieździć i rozwijać. a jeśli to badanie MLR (hamowanie) jest 0% to czyli organizm nie ochrania tego zarodka. Ja mam hamowanie 23,9%. Czyli nie najgorzej,ale wcale nie dobrze. Im większy % tym lepiej. no a ten test cytocoś tam to właśnie w związku z tym kto może być dawcą-tzn czy partner może być dawcą. Jsak coś przekręciłam-poprawcie.

Moja ciąża niestety też już się nie rozwija, nawet serduszko nie dało rady zaistnieć, pomimo tego że pęcherzyk rósł książkowo, a beta mówiła swoje...

reklama
Witajcie dziewczyny

Asia - gratuluje serduszka, to musi być coś usłyszeć taki piękny dźwięk :)

Gabiś - gratuluję pęcherzyka, czekamy na serduszko :)

mickey - jak to :confused: Z tego co kojarzę to Twoja beta ładnie rosła...

Do góry