reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej orientujecie się może czy zażywanie antybiotyku ma jakiś wpływ na szczepienia limfocytami partnera. Wizyte u Malinowskiego mam dopiero na październik a zaczęłam 5-dniowa kuracje na trądzik bo coś mi się rozsialo na twarzy

reklama
Teczowa dzieki :-) patrzylysmy z córka,a ona mowi ze nie wie,jutro przychodzi kolezanka ktora zamawiala mi inne witaminy,to mam nadzieje ze sobie poradzi, ;-) taka jestem zacofana:-) ha ha

Bentula wchodzisz na stronę iherb. Select destination: Poland, Select your currency:zL, wyszukujesz witaminy i żeby je dodać do koszyka klikasz : add to cart. Potem kiedy już masz gotowe dodane produkty klikasz na koszyk w prawym górnym rogu. Pojawia się kominikat sign in i new guest? nie masz konta więc jesteś new guest . Musisz podać mail, hasło, potem jeszcze raz hasło i klikasz create account. Potem Cię przenosi do płatności, ale tego już nie opiszę, bo fizycznie tego nie widzę przed sobą, zresztą w Irlandii mamy inne karty

Birczus mozesz napisac cos wiecej co Ci dolega?i czy ten doktor tez zajmuje sie immunologia,i ile bierze za wizyte,z gory dziekuje :-*
Bentula w mojej stopce jest wszystko co mi dolega;) w lipcu poroniłam 5 ciążę a byłam na fraxiparynie i encortonie. Tylko dziewczyny z forum sugerowały ze za późno zaczęłam brać te leki. I że intralipid na obniżenie nk też dostałam za późno. Stąd moje wcześniejsze stwierdzenie że moja gin zna się na immunologii ale nie do końca. Zresztą ona sama mnie skierowała na konsultacje do łodzi. Doc.Paśnik pracuje w w APC Tam gdzie dr Malinowski ale nie zleca tylu badań co on. Czy jest dobry to napiszè po wizycie.
Koszt wizyty 150 zł.

Ostatnia edycja:
Czajak zadzwoń i zapytaj najlepiej. Wiem, że podczas szczepień nie wolno brak antybiotyku, ale to twoja chyba teraz ostatnia szansa na branie go. Musisz zapytać.
Burczus mnie też tak sugerowali i sprobowalam nawet na encortonie 20mg i intralipidzie i ciaze straciłam .
Teraz mam tylko encorton 10mg po szczepieniach i jestem w 11tyg. Ale wiem, że ty jesteś przeciwna szczepieniom i ja cię nie mam zamiaru namawiać ale znajdź porządnie wroga.

Dziewczyny powielam prośbę o pomoc, podpowiedź.

Witam dziewczyny jestem po wizycie u Pani doktor genetyk Proszę was o pomoc potrzebuję podpowiedzie z waszej strony co dalej. Na początek napiszę wyniki badań.
Badanie mikromacierzy- Wykryto nieprawidłową liczbę kopii chromosomu 10 wskazującą na trisomię chromosomu 10.
Kariotyp mój i męża prawidłowy 46,XY.46,XX.
Wyniki badania w kierunku trombofili - Mutacja C677T w genie reduktory tetrahydrofolianowej - MTHFR -Heterozygota-obecna mutacja w jednym alleluja genu. Zmiana w genie PAI
TSH 3- generacja 0,989
Progresteron- 6,58
Toxoplazma - IgM - ujemny
IgG - 0,01

Pani doktor zaleca abym starała się dalej zajść w ciążę przy wsparciu lekami zażywala już teraz acard i kwas foliowy w zwiększonej dawce i jak zajdę w ciąże to sterydy. Nic nie wspomina o immunologii powiedziałam jej że brałam clexan i acard w trzeciej ciąży ,że mam przeciwciała i myślę nad wizytą u Malinowskiego i szczepieniach a ona na to że to strata czasu. Oczywiście mamy również do wyboru zapłodnienie pozaustrojowe lub in vitro. Proszę powiedzcie co dalej począć sama nie wiem w którą stronę pójść.

reklama
Czajak zadzwoń i zapytaj najlepiej. Wiem, że podczas szczepień nie wolno brak antybiotyku, ale to twoja chyba teraz ostatnia szansa na branie go. Musisz zapytać.
Burczus mnie też tak sugerowali i sprobowalam nawet na encortonie 20mg i intralipidzie i ciaze straciłam .
Teraz mam tylko encorton 10mg po szczepieniach i jestem w 11tyg. Ale wiem, że ty jesteś przeciwna szczepieniom i ja cię nie mam zamiaru namawiać ale znajdź porządnie wroga.
Dzieki:) pozdrawiam

Do góry