reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
A teraz się denerwuję, bo mnie "coś" boli z prawej strony w dole brzucha, niby jajnik niby nie...boli i przestaje i tak ciągle.....no i masz ci babo placek....:hmm:
Gabiś to ja mam tak samo!!!!! co jakiś czas odczuwam pr jajnik/pachwinę .
Jesteśmy prawie tak samo ja we wtorek miałam 5 tc i 1 dzień .
Ja tu wszystko pisze ,a ty taki leniuszek jesteś:-pczemu nie napisałaś?
Kiedy masz wizytę?

Gabiś to ja mam tak samo!!!!! co jakiś czas odczuwam pr jajnik/pachwinę .
Jesteśmy prawie tak samo ja we wtorek miałam 5 tc i 1 dzień .
Ja tu wszystko pisze ,a ty taki leniuszek jesteś:-pczemu nie napisałaś?
Kiedy masz wizytę?
To wy razem będziecie się darly na porodowce :) ale czad :p A Paula?

Witam dziewczyny jestem po wizycie u Pani doktor genetyk Proszę was o pomoc potrzebuję podpowiedzie z waszej strony co dalej. Na początek napiszę wyniki badań.
Badanie mikromacierzy- Wykryto nieprawidłową liczbę kopii chromosomu 10 wskazującą na trisomię chromosomu 10.
Kariotyp mój i męża prawidłowy 46,XY.46,XX.
Wyniki badania w kierunku trombofili - Mutacja C677T w genie reduktory tetrahydrofolianowej - MTHFR -Heterozygota-obecna mutacja w jednym alleluja genu. Zmiana w genie PAI
TSH 3- generacja 0,989
Progresteron- 6,58
Toxoplazma - IgM - ujemny
IgG - 0,01

Pani doktor zaleca abym starała się dalej zajść w ciążę przy wsparciu lekami zażywala już teraz acard i kwas foliowy w zwiększonej dawce i jak zajdę w ciąże to sterydy. Nic nie wspomina o immunologii powiedziałam jej że brałam clexan i acard w trzeciej ciąży ,że mam przeciwciała i myślę nad wizytą u Malinowskiego i szczepieniach a ona na to że to strata czasu. Oczywiście mamy również do wyboru zapłodnienie pozaustrojowe lub in vitro. Proszę powiedzcie co dalej począć sama nie wiem w którą stronę pójść.

Witam :-) strawbelka wlasnie czytalam forum troche do tylu,i pisałaś ze jestes na diecie bezglutenowej,bo moja mlodsza corka ma potwierdzona celiakie,i jest na rygorystycznej diecie,chcialam zapytac czy dalej ja stosujesz?pozdrawiam wszystkie dziewczyny, a sory ze znowu pytam,ale nie bardzo wiem jak zamiwic te metyle,to cud ze tutaj pisze,na wielu zeczach sie nie znam ;-)

Bentula, no ja normalnie. wchodzisz na stronę i zamawiasz, zajrzyj parę stron wcześniej napisałam jakie i podałam linki. Tyle tylko, że strona po angielsku

reklama
Birczus mozesz napisac cos wiecej co Ci dolega?i czy ten doktor tez zajmuje sie immunologia,i ile bierze za wizyte,z gory dziekuje :-*

Do góry