reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Intralipid biore od wrzesnia.
Encorton od 1dc bralam 10, potem zwiekszylam do 15 , jakos chyba 2 dni po transferze, czyli 16dc.
15 encortonu bralam do konca jakos12-13tc, potem bardzo wolno schodzilam z dawki o 2,5.
Szybciej schodzilam z dawek wyzszych.
Jak bylam na dawce 5 i 2,5 to schodzilam z nich duzo wolniej.
Nie pamietam w ktorych tygodniach na jakiej bylam dawce.
Sugerowalam sie AgnieszkaP, ona mi przeslala swoje dawkowanie. Tylko ona skonczyla chyba brac kolo 18 tc, a ja teraz dopiero bede odstawiac encorton a jutro koncze 24tc.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Strawbelko, a czy jest możliwość abyś wysłała mi na priv to dawkowanie Agnieszki?

reklama
a wogóle ten Intralipid jest refundowany,prawda?
Ja miałam raz podawany już w trakcie ciąży(nieudanej) i Pani Doktor mi powiedziała,że to jest nieodpłatnie:)
Z tego co wiem, to w Polsce nie jest refundowany, bo to jest leczenie eksperymentalne.

Moze jest refundowany dla chorych po chemioterapii, bo on od dawna jest stosowany do odzywienia ludzi wlasnie po chemioterapiach i chyba tez noworodkow.

Jesli chodzi o leczenie bezplodnosci, to jest to jeszcze leczenie eksperymentalne i napewno nie jest refundowany.
Ja place za jeden wlew 400zl

To powiem Ci ze nie wiem czemu[emoji53]
Ale to tylko sie cieszyc ze nie bedziesz musiala placic.
A teraz tez to bierzesz, czy masz to brac tam jak zajdziesz w ciaze? Na co dokladnie Ci to zlecila? Na nk?

Tak, na NK. nie pamiętam już ile miałam,ale na pewno mocno za wysoki poziom.
Będę dziś się umawiać do doc.Paśnika w Łodzi w APC. Skierowała mnie do niego moja miejscowa doktor, która zna się na immunologii,ale nie aż tak. Kazała moje wyniki skonsultować z immunologiem. Wiedząc jakie mam podejście do szczepień(nie chodzi o brak wiary w nie) skierowała mnie do tańszego lekarza niż Malinowski-bo wiadomo jaki jest koszt pierwszej wizyty plus badania. A ja chcę się dowiedzieć,czy bez szczepień mamy szansę na szczęśliwą ciążę(na podstawie badań, które mamy porobione w APC).
Edit. Już się umówiłam.30-09-2016...oby ta wizyta coś wniosła w nasze życie...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry