reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Coral dla Ciebie i innych
Kwas filiowy i witaminy z gr.B metylowe z iherb

Link do: Solgar, Folate As Metafolin, 800 mcg, 100 Tablets

Link do: Now Foods, Methyl B-12, 1,000 mcg, 100 Lozenges

Link do: Country Life, P-5-P (Pyridoxal 5' Phosphate), 50 mg, 100 Tablets

Sprawdzone wiekszosc dziewczyn z forum je zamawia.

Arluska powiedział ci ze 15mm przegrody a przy jakiej wielkości macicy ?? Ja miałam 3/4 nie w cm czy mm. Powiem Ci że może przeszkadzać przegroda a nie musi.Mój lekarz powiedział że wystarczy że jajeczko pójdzie na przegrodę lub druga stronę od ukrwienia i juz zarodeczek ma pod górkę i można ronic. Chcesz u ludwina usuwać?? To koszt 4tys. Tak mi mówił ja loszlam na NFZ do Rzeszowa.

Nafoczka dobrze że mamy forum nie?? I starsza doświadczona gwardię. ;-)

Coral witaj. Acard bierzemy cały czas w czasie okresu przestajemy choć niektóre nawet wtedy biorą.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Coral,
ja przeszłam 3 poronienia,w ostatniej brałam acard + clexan,teraz napewno będzie również encorton,bo mam złe wyniki w testach IMK i CBA jak również i trombofilię
Ponadto badania w "Diagnostyce" nie wychodzą miarodajnie,mi białko c i s nie wyszło tam a gdzie indziej był inny wynik.

Dziewczyny a teraz takie pytanko
byłam wczoraj na Sisie u Ludwina w Krakowie,powiedział,że nie muszę histero robić bo na tym badaniu wszystko widać ,chciałam się upewnić czy mam jakąś przegrodę,czy nie i czy są jakieś zrosty.
no i tak przegroda jest na 15mm,nieduza ale jest,on powiedział,że każda anomalia macicy też jest przyczyna poronień,tylko tak sobie myslę,czy na tym etapie-w moim przypadku jest to ok 9tyg.?,zrostów nie ma.
mogę usuwać we wtorek po 3 godz.wychodzę do domu,po 2 miesiącach mogę się starać.co o tym myślicie,bo już sama niewiem co robić,za dużo tego wszystkiego,jeszcze szczepienia na głowie..ale co do nich to też ok 2 miesięcy ok napewno mi zejdzie..
Część kochana ja bym ta przegrode usunęła a juz ci piszę dlaczego ponieważ jestem taką osobą która jak by tego nie zrobiła a znowu poronila to bym sobie wmawaiała ze wiedziałam o tej przegrodzie a nic nie zrobiłam z nią i to na pewno od tego także wiesz....
Ty musisz sama podjąć decyzję

Nie ma sprawy Foczka :D :) A mówił Ci pediatra,że na noc po szczepieniu podać dziecku paracetamol tak na wszelki wypadek ?
Nie nic mi nie mowili. W sumie to i tak z wyrzutem i laska zmienili mi program z 6w1 na 5w1 a dla mnie z pneumokokami to jeszcze jakieś 1500. Pierwsze mi pani mówiła ze urodzone przed 35tc, potem ze waga mniejsza niż 2,5 kg a na końcu ze to chyba się dopiero zmieniło ale ja już rozporządzenie miałam przeklepane :D a to "dopiero co", to bylo w 2014r.! Już drugi raz mi dużo pomogłas i uratowałas skore :*
Nafoczka dobrze że mamy forum nie?? I starsza doświadczona gwardię. ;-)
No ma się rozumiec :) ja ze stara gwardia bardzo zżyta jestem :) ale i z kojena tez, tylko nad nowa musze popracowac :p
PS tak sobie myślę że przy moim zamówieniu to cło 120zl to DHL mnie orznal choć przesłali wyliczenie! :/

ponieważ jestem taką osobą która jak by tego nie zrobiła a znowu poronila to bym sobie wmawaiała ze wiedziałam o tej przegrodzie a nic nie zrobiłam z nią i to na pewno od tego także wiesz....
Ty musisz sama podjąć decyzję
Tez tak mam!

Nie będę nalega, uszanuję, a o z zdjęcia poproszę ewentualnie Doris lub Nafoczkę :)
Nafoczka a jak malutki po szczepieniu się czuje?
Tęczowa a masz FB to ci tam podeślę focie.
A Mały "spiewa" wieczorem jak zawsze tak z 1-2 godzin. To bardziej meczy niż cała reszta dnia. Cóż. .. jest i tak pięknie :D

Nie nic mi nie mowili. W sumie to i tak z wyrzutem i laska zmienili mi program z 6w1 na 5w1 a dla mnie z pneumokokami to jeszcze jakieś 1500. Pierwsze mi pani mówiła ze urodzone przed 35tc, potem ze waga mniejsza niż 2,5 kg a na końcu ze to chyba się dopiero zmieniło ale ja już rozporządzenie miałam przeklepane :D a to "dopiero co", to bylo w 2014r.! Już drugi raz mi dużo pomogłas i uratowałas skore :*

No ma się rozumiec :) ja ze stara gwardia bardzo zżyta jestem :) ale i z kojena tez, tylko nad nowa musze popracowac :p
PS tak sobie myślę że przy moim zamówieniu to cło 120zl to DHL mnie orznal choć przesłali wyliczenie! :/

Tez tak mam!

A Mały "spiewa" wieczorem jak zawsze tak z 1-2 godzin. To bardziej meczy niż cała reszta dnia. Cóż. .. jest i tak pięknie :D
Nafoczka krótki priv ;)

Nafoczka, a ja mysle ze wtedy to clo bylo takie duze, bo zamawialas duzo sztuk i oni to traktuja jakbys to chciala sprzedawac, a nie na uzytek wlasny. Wtedy o tym czytalam i jak sie zamawia wiecej, to oni tam cos doliczaja. To tak jak z paczkami z za granicy. Jak jest mala waga, to nizsza oplata bo np to prezent, jak juz przekroczy sie wage to placi sie duzo wiecej.
No ale kto to mogl wiedziec.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Tez tak mam!

Nafoczko a co ty zamawialas bo ja witaminy razy 3 sztuki 1 kwasy omega bo były za 10 zl 100 szt , 2 balsamy 200ml tonik i krem przeciwzmarszczkowy haha i takie clo 10 zł.

Kochane mam pytanie do tych co szczepiły się u maliny ktora po pierwszej serii miała mlr 40 i czy to w ogóle się zdarza ? I od jakiego startowałyście ?

Dziękuję za info

Dziś koleżanka z pracy przyszła z niemowlakiem tak mi się przykro zrobiło.
A za 3 dni rocznica śmierci 1 córeczki Boże daj siły juz nie mulę.

Dżoł to badanie MTHFR zleca m.in. genetyk.
Robiłaś może allo-mlr? Ja tez mam poronienia w 6 tygodniu i lekarka mówiła, że pewnie w tym badaniu coś wyjdzie i wyszło.

Teczowa jest akcja, jest i reakcja :*

Dżoł to badanie MTHFR zleca m.in. genetyk.
Robiłaś może allo-mlr? Ja tez mam poronienia w 6 tygodniu i lekarka mówiła, że pewnie w tym badaniu coś wyjdzie i wyszło.
Kas ja robiłam obydwa te badania. 4 poronienia w okolo 8tc.

Nafoczko a co ty zamawialas bo ja witaminy razy 3 sztuki 1 kwasy omega bo były za 10 zl 100 szt , 2 balsamy 200ml tonik i krem przeciwzmarszczkowy haha i takie clo 10 zł..
Porzeczka ja miałam troszkę większe zamówienie bo pomogłam kilku "ciociom". Miało być taniej a wyszło jak wyszło. Przesali mi uzasadnienie z DHL wiec nie będę się "kopać z koniem" ale pewnie bylo tak jak Strawbelka pisze bo sama sobie jak zamawialam to bylo mniejsze.

reklama
Kas ja mam własną działalność i nadal pracuję, sama sobie przecież ustalasz jak duzo, jak miałam więcej leżej to pracowałam mniej a teraz juz nie muszę to pracuję więcej choć jest mi cięzko ale jest tyle wydatków...

Do góry