reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Coral dla Ciebie i innych
Kwas filiowy i witaminy z gr.B metylowe z iherb

Link do: Solgar, Folate As Metafolin, 800 mcg, 100 Tablets

Link do: Now Foods, Methyl B-12, 1,000 mcg, 100 Lozenges

Link do: Country Life, P-5-P (Pyridoxal 5' Phosphate), 50 mg, 100 Tablets

Sprawdzone wiekszosc dziewczyn z forum je zamawia.

Arluska powiedział ci ze 15mm przegrody a przy jakiej wielkości macicy ?? Ja miałam 3/4 nie w cm czy mm. Powiem Ci że może przeszkadzać przegroda a nie musi.Mój lekarz powiedział że wystarczy że jajeczko pójdzie na przegrodę lub druga stronę od ukrwienia i juz zarodeczek ma pod górkę i można ronic. Chcesz u ludwina usuwać?? To koszt 4tys. Tak mi mówił ja loszlam na NFZ do Rzeszowa.

Nafoczka dobrze że mamy forum nie?? I starsza doświadczona gwardię. ;-)

Coral witaj. Acard bierzemy cały czas w czasie okresu przestajemy choć niektóre nawet wtedy biorą.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Coral,
ja przeszłam 3 poronienia,w ostatniej brałam acard + clexan,teraz napewno będzie również encorton,bo mam złe wyniki w testach IMK i CBA jak również i trombofilię
Ponadto badania w "Diagnostyce" nie wychodzą miarodajnie,mi białko c i s nie wyszło tam a gdzie indziej był inny wynik.

Dziewczyny a teraz takie pytanko
byłam wczoraj na Sisie u Ludwina w Krakowie,powiedział,że nie muszę histero robić bo na tym badaniu wszystko widać ,chciałam się upewnić czy mam jakąś przegrodę,czy nie i czy są jakieś zrosty.
no i tak przegroda jest na 15mm,nieduza ale jest,on powiedział,że każda anomalia macicy też jest przyczyna poronień,tylko tak sobie myslę,czy na tym etapie-w moim przypadku jest to ok 9tyg.?,zrostów nie ma.
mogę usuwać we wtorek po 3 godz.wychodzę do domu,po 2 miesiącach mogę się starać.co o tym myślicie,bo już sama niewiem co robić,za dużo tego wszystkiego,jeszcze szczepienia na głowie..ale co do nich to też ok 2 miesięcy ok napewno mi zejdzie..
Część kochana ja bym ta przegrode usunęła a juz ci piszę dlaczego ponieważ jestem taką osobą która jak by tego nie zrobiła a znowu poronila to bym sobie wmawaiała ze wiedziałam o tej przegrodzie a nic nie zrobiłam z nią i to na pewno od tego także wiesz....
Ty musisz sama podjąć decyzję

Nie ma sprawy Foczka :D :) A mówił Ci pediatra,że na noc po szczepieniu podać dziecku paracetamol tak na wszelki wypadek ?
Nie nic mi nie mowili. W sumie to i tak z wyrzutem i laska zmienili mi program z 6w1 na 5w1 a dla mnie z pneumokokami to jeszcze jakieś 1500. Pierwsze mi pani mówiła ze urodzone przed 35tc, potem ze waga mniejsza niż 2,5 kg a na końcu ze to chyba się dopiero zmieniło ale ja już rozporządzenie miałam przeklepane :D a to "dopiero co", to bylo w 2014r.! Już drugi raz mi dużo pomogłas i uratowałas skore :*
Nafoczka dobrze że mamy forum nie?? I starsza doświadczona gwardię. ;-)
No ma się rozumiec :) ja ze stara gwardia bardzo zżyta jestem :) ale i z kojena tez, tylko nad nowa musze popracowac :p
PS tak sobie myślę że przy moim zamówieniu to cło 120zl to DHL mnie orznal choć przesłali wyliczenie! :/

ponieważ jestem taką osobą która jak by tego nie zrobiła a znowu poronila to bym sobie wmawaiała ze wiedziałam o tej przegrodzie a nic nie zrobiłam z nią i to na pewno od tego także wiesz....
Ty musisz sama podjąć decyzję
Tez tak mam!

Nie będę nalega, uszanuję, a o z zdjęcia poproszę ewentualnie Doris lub Nafoczkę :)
Nafoczka a jak malutki po szczepieniu się czuje?
Tęczowa a masz FB to ci tam podeślę focie.
A Mały "spiewa" wieczorem jak zawsze tak z 1-2 godzin. To bardziej meczy niż cała reszta dnia. Cóż. .. jest i tak pięknie :D

Nie nic mi nie mowili. W sumie to i tak z wyrzutem i laska zmienili mi program z 6w1 na 5w1 a dla mnie z pneumokokami to jeszcze jakieś 1500. Pierwsze mi pani mówiła ze urodzone przed 35tc, potem ze waga mniejsza niż 2,5 kg a na końcu ze to chyba się dopiero zmieniło ale ja już rozporządzenie miałam przeklepane :D a to "dopiero co", to bylo w 2014r.! Już drugi raz mi dużo pomogłas i uratowałas skore :*

No ma się rozumiec :) ja ze stara gwardia bardzo zżyta jestem :) ale i z kojena tez, tylko nad nowa musze popracowac :p
PS tak sobie myślę że przy moim zamówieniu to cło 120zl to DHL mnie orznal choć przesłali wyliczenie! :/

Tez tak mam!

A Mały "spiewa" wieczorem jak zawsze tak z 1-2 godzin. To bardziej meczy niż cała reszta dnia. Cóż. .. jest i tak pięknie :D
Nafoczka krótki priv ;)

Nafoczka, a ja mysle ze wtedy to clo bylo takie duze, bo zamawialas duzo sztuk i oni to traktuja jakbys to chciala sprzedawac, a nie na uzytek wlasny. Wtedy o tym czytalam i jak sie zamawia wiecej, to oni tam cos doliczaja. To tak jak z paczkami z za granicy. Jak jest mala waga, to nizsza oplata bo np to prezent, jak juz przekroczy sie wage to placi sie duzo wiecej.
No ale kto to mogl wiedziec.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Tez tak mam!

Nafoczko a co ty zamawialas bo ja witaminy razy 3 sztuki 1 kwasy omega bo były za 10 zl 100 szt , 2 balsamy 200ml tonik i krem przeciwzmarszczkowy haha i takie clo 10 zł.

Kochane mam pytanie do tych co szczepiły się u maliny ktora po pierwszej serii miała mlr 40 i czy to w ogóle się zdarza ? I od jakiego startowałyście ?

Dziękuję za info

Dziś koleżanka z pracy przyszła z niemowlakiem tak mi się przykro zrobiło.
A za 3 dni rocznica śmierci 1 córeczki Boże daj siły juz nie mulę.

Dżoł to badanie MTHFR zleca m.in. genetyk.
Robiłaś może allo-mlr? Ja tez mam poronienia w 6 tygodniu i lekarka mówiła, że pewnie w tym badaniu coś wyjdzie i wyszło.

Teczowa jest akcja, jest i reakcja :*

Dżoł to badanie MTHFR zleca m.in. genetyk.
Robiłaś może allo-mlr? Ja tez mam poronienia w 6 tygodniu i lekarka mówiła, że pewnie w tym badaniu coś wyjdzie i wyszło.
Kas ja robiłam obydwa te badania. 4 poronienia w okolo 8tc.

Nafoczko a co ty zamawialas bo ja witaminy razy 3 sztuki 1 kwasy omega bo były za 10 zl 100 szt , 2 balsamy 200ml tonik i krem przeciwzmarszczkowy haha i takie clo 10 zł..
Porzeczka ja miałam troszkę większe zamówienie bo pomogłam kilku "ciociom". Miało być taniej a wyszło jak wyszło. Przesali mi uzasadnienie z DHL wiec nie będę się "kopać z koniem" ale pewnie bylo tak jak Strawbelka pisze bo sama sobie jak zamawialam to bylo mniejsze.

reklama
Kas ja mam własną działalność i nadal pracuję, sama sobie przecież ustalasz jak duzo, jak miałam więcej leżej to pracowałam mniej a teraz juz nie muszę to pracuję więcej choć jest mi cięzko ale jest tyle wydatków...

Do góry