reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Strawberka jak się czujecie Ty i Twój synek;)? pamiętam jak czytałam forum i pisałaś o podejściu do in vitro jak ten czas leci...możesz mi napisać u kogo się diagnozowałaś i za którym razem się udało bo z moją pamięcią jest jak jest...sorry za post pod postem
Mniam mniam:p
Paula, chodze caly czas do tego samego gina z Provity ( dr. Tomanka) ale on nie jest immunologiem, tylko ginem miedzy innymi od nieplodnosci.
Z immunologii robilam praktycznie tylko immunofenotyp i limfocyty Treg. Potem gin skietowal mnie z wynikiem do dr. Janosz, ktora zajmuje sie tymi nk.
Zlecila miedzy innymi intralipid.

Do in vitro podchodzilam dlatego, ze zapchal mi sie drugi jajowod i juz nie chcialam kolejnego laparo, bo nie wiem czy by udriznili i czy znow by sie za chwile nie zapchal. Szkoda mi bylo juz czasu. Maz tez juz chcial zeby sie wszystko poukladalo i zebysmy juz zyli normalnie.

Do in vitro wszystkie leki tez mi ustawial dr. Tomanek.

A in vitro udalo sie za pierwszym razem.
Mialam podane 2 zarodki, jeden tylko zostal ze mna.

Wczesniej zachodzilam normalnie i szybko.
Pierwsza ciaza zaraz po laparo. Druga 3 miesiace po poronieniu.
No ale szybko je stracilam. Wtedy bylam bez zadnych lekow.
Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny aż wstyd mi się przyznać do tego że w porównaniu do was posiadam tak mały zasób wiedzy na ten temat. Zawsze zdawałam się na doświadczenie mojego ginekologa i wiarę w cud że tym razem będzie dobrze że to co mam i wiem wystarczy .:(:(

To prywatnie powinnaś zdążyć :) Magda, ja tak samo, słabo jeszcze ogarniam temat i też bardzo się boję genetyki, tym bardziej, że brat męża urodził się z rozszczepem kręgosłupa i nie wiem czy to może miec jakiś związek. Bardzo się boję.

kas 90 Tylko ,że ja mam za sobą już 3 poronienia w tym ciąża bliźniacza może zbyt mało zrobiłam do tej pory w tej kwestii ufając i zdając się na osoby trzecie . Dziewczyny z forum już po drugim poronieniu robiły szereg badań. Ja też się bardzo boję rozważam już nawet adopcję.

masz racje ja dzis odstawiam siofor wiec musze dbac o dobre slodycze zrobie szarlotke zaraz mama moja przychodzi to w 3 popieczemy zimno dzis jak w jaskini jakies.

Dziewczyny aż wstyd mi się przyznać do tego że w porównaniu do was posiadam tak mały zasób wiedzy na ten temat. Zawsze zdawałam się na doświadczenie mojego ginekologa i wiarę w cud że tym razem będzie dobrze że to co mam i wiem wystarczy .:(:(
Magda ja tez mało wiem ale staram się czytać i analizować co tylko mogę, szczerze ja po 1 poronieniu wiedziałam że coś jest nie tak i szukałam i węszyłam ale nie patrzyłam na wiedzę gina bo szczerze oni niemają pojęcia już w tych cięższych przypadkach i wtedy zostaje górna półka z lekarzy ja wybrałam Przybycienia ale mam wrażenie że przez to że "tylko" 2 razy poroniłam i powiedziałam mu że 2 ciąża była z wadą to trochę mnie potraktował z przymróżeniem oka jeśli chodzi o zalecenia co do leków, nie wiem może się mylę ale takie odnoszę wrażenie,
strawberka ten immunofenotyp gdzie można wykonać kraków?

reklama
30paula30 Teraz to wiem, że mój ginekolog nie jest w stanie mi pomóc mam do siebie ogromny żal ,że ślepo zawierzyłam mu po drugim poronieniu jak skierował mnie na badania Ana 1, Ana 2 i Leiden sądziłam że to wystarczy, że jak coś wyszło i mam leki to w trzeciej ciąży będzie dobrze nawet nikt mi nie powiedział po drugim poronieniu że mogę zrobić badania macierzy . To na forum dowiaduję się najwięcej od was pytam czytam i analizuję. Czy tak powinna wyglądać opieka nad kobietami które poroniły , że same muszą dociekać szukać pytać za wszystko płacimy pieniądze.

Do góry