reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Strawberka jak się czujecie Ty i Twój synek;)? pamiętam jak czytałam forum i pisałaś o podejściu do in vitro jak ten czas leci...możesz mi napisać u kogo się diagnozowałaś i za którym razem się udało bo z moją pamięcią jest jak jest...sorry za post pod postem
Mniam mniam:p
Paula, chodze caly czas do tego samego gina z Provity ( dr. Tomanka) ale on nie jest immunologiem, tylko ginem miedzy innymi od nieplodnosci.
Z immunologii robilam praktycznie tylko immunofenotyp i limfocyty Treg. Potem gin skietowal mnie z wynikiem do dr. Janosz, ktora zajmuje sie tymi nk.
Zlecila miedzy innymi intralipid.

Do in vitro podchodzilam dlatego, ze zapchal mi sie drugi jajowod i juz nie chcialam kolejnego laparo, bo nie wiem czy by udriznili i czy znow by sie za chwile nie zapchal. Szkoda mi bylo juz czasu. Maz tez juz chcial zeby sie wszystko poukladalo i zebysmy juz zyli normalnie.

Do in vitro wszystkie leki tez mi ustawial dr. Tomanek.

A in vitro udalo sie za pierwszym razem.
Mialam podane 2 zarodki, jeden tylko zostal ze mna.

Wczesniej zachodzilam normalnie i szybko.
Pierwsza ciaza zaraz po laparo. Druga 3 miesiace po poronieniu.
No ale szybko je stracilam. Wtedy bylam bez zadnych lekow.
Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny aż wstyd mi się przyznać do tego że w porównaniu do was posiadam tak mały zasób wiedzy na ten temat. Zawsze zdawałam się na doświadczenie mojego ginekologa i wiarę w cud że tym razem będzie dobrze że to co mam i wiem wystarczy .:(:(

To prywatnie powinnaś zdążyć :) Magda, ja tak samo, słabo jeszcze ogarniam temat i też bardzo się boję genetyki, tym bardziej, że brat męża urodził się z rozszczepem kręgosłupa i nie wiem czy to może miec jakiś związek. Bardzo się boję.

kas 90 Tylko ,że ja mam za sobą już 3 poronienia w tym ciąża bliźniacza może zbyt mało zrobiłam do tej pory w tej kwestii ufając i zdając się na osoby trzecie . Dziewczyny z forum już po drugim poronieniu robiły szereg badań. Ja też się bardzo boję rozważam już nawet adopcję.

masz racje ja dzis odstawiam siofor wiec musze dbac o dobre slodycze zrobie szarlotke zaraz mama moja przychodzi to w 3 popieczemy zimno dzis jak w jaskini jakies.

Dziewczyny aż wstyd mi się przyznać do tego że w porównaniu do was posiadam tak mały zasób wiedzy na ten temat. Zawsze zdawałam się na doświadczenie mojego ginekologa i wiarę w cud że tym razem będzie dobrze że to co mam i wiem wystarczy .:(:(
Magda ja tez mało wiem ale staram się czytać i analizować co tylko mogę, szczerze ja po 1 poronieniu wiedziałam że coś jest nie tak i szukałam i węszyłam ale nie patrzyłam na wiedzę gina bo szczerze oni niemają pojęcia już w tych cięższych przypadkach i wtedy zostaje górna półka z lekarzy ja wybrałam Przybycienia ale mam wrażenie że przez to że "tylko" 2 razy poroniłam i powiedziałam mu że 2 ciąża była z wadą to trochę mnie potraktował z przymróżeniem oka jeśli chodzi o zalecenia co do leków, nie wiem może się mylę ale takie odnoszę wrażenie,
strawberka ten immunofenotyp gdzie można wykonać kraków?

reklama
30paula30 Teraz to wiem, że mój ginekolog nie jest w stanie mi pomóc mam do siebie ogromny żal ,że ślepo zawierzyłam mu po drugim poronieniu jak skierował mnie na badania Ana 1, Ana 2 i Leiden sądziłam że to wystarczy, że jak coś wyszło i mam leki to w trzeciej ciąży będzie dobrze nawet nikt mi nie powiedział po drugim poronieniu że mogę zrobić badania macierzy . To na forum dowiaduję się najwięcej od was pytam czytam i analizuję. Czy tak powinna wyglądać opieka nad kobietami które poroniły , że same muszą dociekać szukać pytać za wszystko płacimy pieniądze.

Do góry