reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej
Nie pisze ostatnio ale czytam na bieżąco. Witam nowe koleżanki, przykro mi że na takim wątku się poznajemy. Nie piszę, bo ja tak jak Nafoczka już nie jestem na etapie starań i diagnozowania. Oczywiście jakbyście chciały coś wiedzieć odnośnie moich starań, leków, ciąży to na pewno odpowiem (chodzi mi głównie o nowe koleżanki, bo te "stare" to wszystko wiedzą :-)
U mnie nic nowego, wróciłam z wczasowania nad jeziorem na jakiś czas do domu ale wracam tam niebawem. Oli rośnie, je, siusia, kupka, czasem ma kolki, zasypia ok. godz. 24, wstaje ok. 10 rano oczywiście śpi z przerwami na cycolenie.
Wczoraj byłam na kontrolnej wizycie u gina, jutro mija 6 tyg.od porodu i wróciłam z tej wizyty strasznie zdołowana, tęskniąca za brzuszkiem i ciążą (tak, tak pomimo ciągłego stresu w ciąży).
Widok gabinetu, usg i ciężarnych siedzących obok był wczoraj dla mnie straszny. Ale mój Mały skarb czekał na mnie z babcią w domu więc smutki mi przeszły.
Jestem całkowicie wyjałowiona z pałeczek kwasu mlekowego i całkowicie "sucha". To podobno przez spadek hormonów i prolaktynę w dużych ilościach, która się wytwarza jak karmię. Mam brać kapsułki z pałeczkami kwasu mlekowego, unikać seksu póki co i czekać na wynik wymazu. Za jakiś czas wszystko podobno wróci do normy.

A teraz kilka słów do Was.
Susana. Tak mocno chciałabym abyś mogła nam się znów pochwalić dodatnią betą, a przede wszystkich gotowością do dalszej walki!!!

Riri, Agnieszka, Strawbelka, Julia, Fondie, Tola...proszę pogłaskać brzuszki od cioci Doris!

Nowe koleżanki, za Was trzymam kciuki, życzę abyście szybko porobiły badania i brały leki i witaminy bardzo pomocne przy starankach i w ciąży, Każdej z was się uda!!! tak jak ostatnio mi i Nafoczce. Tak jak napisała Destino poczytajcie ten wątek od początku. Jest tam wiele cennych rad, wskazówek iw ogóle warto przeczytać!!!

Fondie, marudź, jęcz, jak chcesz możesz na priv do mnie, ja nie mamco rbić jak Oli cycoli więc chętnie poczytam.

MałaCzarna, Asia669, Arda, Lila, Lumia, Bea25ta, Avita, Destino, Liluli, Bertha i RESZTA
trochę młodszych forumowych "staruszek" TERAZ WASZA KOLEJ na ciąże!!!!

Riri, jak coś Cię niepokoi to leć na IP. Ja bym tak zrobiła, ale ja z tych panikujących bardzo w ciąży jestem i latałam nie raz. Wczoraj własnie z ginem wspominaliśmy te moje stresy i pobyty w szpitalu. A o ilu mój gin nie wie, hi hi , bo jeździłam do innego szpitala i na inne usg :-)

Pozdrawia całą STARĄ GWARDIĘ, a przede wszystkim Enyę założycielkę!

Fondie, przeliczyłaś już metkę? Masz jakieś tabsy dla mnie??? A może jeszcze któraś z Was ma???

Nafoczka, coś tez byś wiecej napisała na forum :-). Np wspomnienia pierwszego trymestu :-)

Oczywiście buziaki dla wszystkich niewymienionych Girlsów!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Doris zrobione. Kazdy dzidziol wyglaskany z osobna ;)
Dorisku Ty masz juz swoj cud po drugiej str brzuszka. Ja tez chce znow tego doczekac. Modle sie oby moje towarzystwo siedzialo tam jak najdluzej. Okres ciazy piekny jest, to fakt :) Nikomu sie nie dziwie ze swiruje w ciazy, bo niestety po naszej przeszlosci to mozgu sie nie da wylaczyc na zle mysli. A tym starajacym ze maja chwile zwatpienia, zalamania, placza i nie moga patrzec nawet na ciezarne to przeciez wszystkie te stany doskonale znam... Trudne to czasy, ale ostatkiem sil trzeba wierzyc ze wkoncu bedzie nam dane tulic zywe dzieciatko i walczc, walczyc i jeszcze raz walczyc!

Doris jeszcze ja biore jak skoncze to zobacze ale to bedzie przy okazji wszystkich lekow kilka bede miec na oddanie roznych na pewno.encorton itp.

Teraz tak czyli mete odstawiala tylko kwiatuszek i dzis odstawiam ja...nieh sie dzieje wola boska....

W niedziele mam.odstawic bromka...kto go bral kiedy i jak.odstawil. Obydwoje giny twierdza ze jak biore tylko polowke mam.odstawic z dnia na dzien ale.moze sobie pocwiartkuje jeszcze co ? Enjiaaaaa pewnie nie przeczytasz teraz tego ale jak go odstawilas ? I inne dziewczyny ktore go braly?

Rzecz trzecia colostrum tez mam odstawic ale wiem ze to.zadnej.wady nigdy nie spowoduje wiec sobie zostawie i teraz tak agnieszka p do 12tc brala juz wiem:) a reszta? Ja biore jedna:) a jak u was bylo ??

Prosze odpiszcie na to !!!!!strawbelka ty wiem w 6tyg cie odrzucilo-zwolniona z odpowiedzi

Doris jeszcze ja biore jak skoncze to zobacze ale to bedzie przy okazji wszystkich lekow kilka bede miec na oddanie roznych na pewno.encorton itp.

Teraz tak czyli mete odstawiala tylko kwiatuszek i dzis odstawiam ja...nieh sie dzieje wola boska....

W niedziele mam.odstawic bromka...kto go bral kiedy i jak.odstawil. Obydwoje giny twierdza ze jak biore tylko polowke mam.odstawic z dnia na dzien ale.moze sobie pocwiartkuje jeszcze co ? Enjiaaaaa pewnie nie przeczytasz teraz tego ale jak go odstawilas ? I inne dziewczyny ktore go braly?

Rzecz trzecia colostrum tez mam odstawic ale wiem ze to.zadnej.wady nigdy nie spowoduje wiec sobie zostawie i teraz tak agnieszka p do 12tc brala juz wiem:) a reszta? Ja biore jedna:) a jak u was bylo ??

Prosze odpiszcie na to !!!!!strawbelka ty wiem w 6tyg cie odrzucilo-zwolniona z odpowiedzi
Fondie ja też colostrum brałam po jednej do ok 12tc

Dorisku wiesz jak ciężko pisać jak i tak biega się slalomem między karmieniem, noszeniem a gotowaniem. Na pewno napize dziewczynom opowiadanko a póki co wyciskam z siebie tylko bieżące informacje :*

Beatka, Sus, Czarna, Asia, Beri,Burczus,Avita,Ardusia,LUMIA i Lilunia teraz wasza kolej bo jesteście w kolejnym "pokoleniu" gwardii i czas na was czego z całego serca Wam zycze ♡

A diagnozujacym tak jak Doris, wiary w to że się uda bo my wszystkie w ciemno trochę postepowalysmy ale dzieki intuicji mamy WIELKIE ZWYCIĘSTWO ♡

Cześć dziewczyny!
Wczoraj wróciłam już z nadmorskich wojaży!! Jeszcze urlopik do końca tyg. i koniec wolnego!!! :(
Z tą moją koleżanką było całkiem spoko!! Ona ma 4-letnią córeczkę, śliczna jest!!!tak się kiedyś na nią zapatrzyłam że aż m tej mojej koleżanki powiedział że "chyba córka by mi się przydała a ja się leni zamiast działać".Gdyby on znał prawde....

Rozumiem Cie doskonale, też bardzo przeżywam takie sytuacje. Wszyscy myślą, że jak jestem młoda, to mogę, tylko jeszcze nie chcę. Dlatego w bliższym gronie staramy się nie ukrywać prawdy. Poza tym pierwszą ciążą od razu pochwaliliśmy się rodzinie i znajomym (nie przeszło mi wtedy nawet przez myśl, że mogę poronić...)Na szczęście potem mąż się wszystkim zajął i nie musiałam z nikim gadać i się tłumaczyć

Witam się przy kawie i o zgrozo przy białym chlebie( bo mąż mi zjadł mój :D)
Pomimo, że wiele się tutaj nie udzielam, ale cały czas czytam jestem z wami związana tymi samymi doświadczeniami i problemami. Chciałam Wam dzisiaj napisać, że chociaż nie poznałam odpowiedzi co się działo dotychczas, dlaczego roniłam to zrobienie tych wszystkich badań, przejście zabiegu i wiadomość o lekarza, że będzie dobrze i się uda tylko muszę mieć więcej leków dało mi ogromny spokój psychiczny i pewnego rodzaju luz. Tego Wam życzę dziewczyny I trzymam kciuki za nasze brzuchatki. WIERZĘ, ŻE ZARAZ KTÓRAŚ Z NAS BĘDZIE MIEĆ KOLEJNY BRZUSZEK I BAĆ SIĘ O SWOJE MALEŃSTWO, ALE WYTRWAMY! BO CEL JEST NAJWAŻNIEJSZY!

Kochana Nafoczko powiedz mi czy przerabiałas taka stymulacje : od 3 dnia cyklu estrofem 2 mg x 1 dopochwo do podania ovitrelle , 3 ,5,7 dzień cyklu fostimon 75 i po ovitrelle estrofem co co drugi dzień z lutka dopochwo.
Agnieszka masz najlepsza technikę Clexane. Praktycznie zero siniaków i żadnego powietrza nie wypuszczam. Super że udało Ci sie zajść z cienkim endo. Najważniejsze żeby urosło do dnia implantacji czyli ok 7 dni po owulacji. W następnym cyklu zrobię sobie USG w tych dniach i zobaczymy czy nowe leki pomogły.

Pogody ducha i słoneczka na cały dzień;)8-)

aga i dopiero teraz piszesz ze nie wypuszczasz:p?ja ma siniaki i uczulenie ;/chociaz od tej dawki nie jest ono tak intensywne mysle, że malina wiedzial co robi dajac taka dawke

reklama
Do góry