reklama
U
użytkownik m
Gość
Marzycielka odnośnie wady Twojego maleństwa idziesz gdzieś lub byłaś na konsultacji?Ja mialam stwierdzona trisomie 22 podczas badan. W moim przypadku to wlasnie koniecznosc badania kariotypow. Bo moze to byc wada dziedziczona ale nie musi. Co nie zmienia faktu, ze Ana 1 i 2 mam dodatnie. Tak jak napisala Paula maciez nie wykrywa translokacji.
Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom
marzycielka81
Fanka BB :)
Paula czekamy na wyniki kariotypow, v leiden i trombofilii. Bylismy u genetyka i nic nie chce przesadzac.
Dzol ja dostałam taka kartkę od lekarza nie jest to żadna recepta nic raczej informacyjna karta i już Ci pisze co tam jest
Oboje z mężem zgłaszacie się na badania
Miano PC blokujacuch allo MLR,test cytotoksyczny
Pracownia typowania tkankowego - Zakład Immunologi klinicznej, instytut Pediatrii Prokocim 12 658 20 11 wew 1406 godz 7.30-8 wtorek,środa, czwartek
Wynik prawidłowy: procent hamowania >=44 czas oczekiwania na wynik ok 2 tyg
Jeśli wynik nieprawidłowy % hamowania <45 to żona
Ana1, ana 2 - badanie można wykonać :
6 tyg po jakimkolwiek zabiegu ( wyrwanie zęba, wycięcie znamiona) w tym przypadku po lyzeczkowaniu również
-3 tyg po zakończeniu infekcji
Nie wykonywać w trakcie infekcji
W przypadku gdy ana 2 dodatnio /słabo dodatnie / graniczne wykonać ana 3 zachowując identyczny odstęp przed badaniem
I tak pierwsze wynik wyszło 0,0% tam będą kontrolę takie napisane różne rzeczy ważne jest procent hamowania
Wynik testu ja miałam
100% martwych, 3% martwych - kontrola negatywna, surowica badana 3 %, mąż może hyc dawca
Że względu na 0 % zrobiłam ana 2 q tam wychodzi
Różne przeciwciała ujemne, dodatnie słabo ujemne, ja miałam przeciwciała przeciw okładzinom żołądka słabo dodatnie miano 1:100,typ ziarnisty wyszło słabo dodatnie więc zrobiłam Ana3
A tam już czarna magia ale wszędzie klasa 0 więc ujemne i z tym poszłam do Sachy i szczepionki, tyle mogę Ci pomóc, rozumiem cie ze masz kłopot bo ja miałam to samo.. Nie mogłam się w tym połapać poczytaj forum od początku, i na bocianie też są istotne info,...
Magda boli tak środek podbrzusza, aż promieniuje do ud... Ale jak Leżałam dziś cały dzień to puścilo.. Zobaczymy wieczorem dziękuję Wam za odpowiedź trochę się martwię... ;(
Oboje z mężem zgłaszacie się na badania
Miano PC blokujacuch allo MLR,test cytotoksyczny
Pracownia typowania tkankowego - Zakład Immunologi klinicznej, instytut Pediatrii Prokocim 12 658 20 11 wew 1406 godz 7.30-8 wtorek,środa, czwartek
Wynik prawidłowy: procent hamowania >=44 czas oczekiwania na wynik ok 2 tyg
Jeśli wynik nieprawidłowy % hamowania <45 to żona
Ana1, ana 2 - badanie można wykonać :
6 tyg po jakimkolwiek zabiegu ( wyrwanie zęba, wycięcie znamiona) w tym przypadku po lyzeczkowaniu również
-3 tyg po zakończeniu infekcji
Nie wykonywać w trakcie infekcji
W przypadku gdy ana 2 dodatnio /słabo dodatnie / graniczne wykonać ana 3 zachowując identyczny odstęp przed badaniem
I tak pierwsze wynik wyszło 0,0% tam będą kontrolę takie napisane różne rzeczy ważne jest procent hamowania
Wynik testu ja miałam
100% martwych, 3% martwych - kontrola negatywna, surowica badana 3 %, mąż może hyc dawca
Że względu na 0 % zrobiłam ana 2 q tam wychodzi
Różne przeciwciała ujemne, dodatnie słabo ujemne, ja miałam przeciwciała przeciw okładzinom żołądka słabo dodatnie miano 1:100,typ ziarnisty wyszło słabo dodatnie więc zrobiłam Ana3
A tam już czarna magia ale wszędzie klasa 0 więc ujemne i z tym poszłam do Sachy i szczepionki, tyle mogę Ci pomóc, rozumiem cie ze masz kłopot bo ja miałam to samo.. Nie mogłam się w tym połapać poczytaj forum od początku, i na bocianie też są istotne info,...
Magda boli tak środek podbrzusza, aż promieniuje do ud... Ale jak Leżałam dziś cały dzień to puścilo.. Zobaczymy wieczorem dziękuję Wam za odpowiedź trochę się martwię... ;(
dżoł
dzoł ja dostałam miesiączki 25 dni po zakończeniu krwawienia po poronieniu. Ale trudno ocenić u ciebie, bo nie mierzysz temp. prawda?
Nie, nie mierze. Kazal odczekac jeden okres wiec grzecznie czekam. Moze dzis zrobie owulacyjny to cos pokaze.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
dżoł
Riri dziekuje za info. W badaniach nie moge sie ogarnac a co dopiero w wynikach [emoji33][emoji45]
magda1208
Dziewczyny umówiłam się dzisiaj na wizytę do Malinowskiego na 26.09. może któraś z was wie jaki pakiet badań wchodzi w kwotę 6500 zł bo taką sumę podała mi Pani z informacji. Pytam bo jestem ciekawa czy w pakiecie tym są badania kariotypu, MRL bo ja tych badań nigdy nie robiłam. Pisałam wam wcześniej , że nie wiem też czy wszystko w porządku z naszymi genami . Boje się że wydam 6500 na badania i 300 na wizytę a nie będziemy mieli wiedzy na temat naszych genów.
magda ale niemartw sie bo na nfz masz jak cos po cow ydawac u maliny na kariotypy? jak mozes zmiec za darmo kiedys byly wklejane juz te badania ja jak nie zasne dzis wieczorem bo pogoda poduszkowa t ci wkleje te badaniaDziewczyny umówiłam się dzisiaj na wizytę do Malinowskiego na 26.09. może któraś z was wie jaki pakiet badań wchodzi w kwotę 6500 zł bo taką sumę podała mi Pani z informacji. Pytam bo jestem ciekawa czy w pakiecie tym są badania kariotypu, MRL bo ja tych badań nigdy nie robiłam. Pisałam wam wcześniej , że nie wiem też czy wszystko w porządku z naszymi genami . Boje się że wydam 6500 na badania i 300 na wizytę a nie będziemy mieli wiedzy na temat naszych genów.
reklama
Nie, nie mierze. Kazal odczekac jeden okres wiec grzecznie czekam. Moze dzis zrobie owulacyjny to cos pokaze.
Ja miarzę cały czas, bo stosujemy metodę objawowo-termiczną jako naturalne planowanie. Ale powiem ci, że ten pierwszy cykl był dziwny. Po zakończeniu śluzu płodnego, temperatura 6 dni nie mogła podskoczyć (zwykle 2 dni). Myślałam już, że będzie bezowulacyjny. Ten cykl już normalny.
Podziel się: