reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dzoł tak jak piszą nasze koleżanki jeśli ana 1 wychodzi ujemne to dalej nie robisz natomiast jeśli dodatnie robisz kolejne ana 2 jeśli też jest dodatnie to ana 3 ;)
wiecie co tak myślę i myślę że może to jakieś przeznaczenie, że teraz nie udawało mi się zajść bo chciałam się zastosować do zaleceń Przybycienia aby nie brać sterydu ale teraz tak myślę że skoro u mnie ewidentnie jest problem z autoimmunologią to się bez sterydu nie obejdzie:oo:i wezmę go tylko napiszcie jak bierzecie od starań ? ile mg? zaczynac od 10 mg później po pozytywnym teście zwiekszyć na 15mg?

reklama
Dzoł tak jak piszą nasze koleżanki jeśli ana 1 wychodzi ujemne to dalej nie robisz natomiast jeśli dodatnie robisz kolejne ana 2 jeśli też jest dodatnie to ana 3 ;)
wiecie co tak myślę i myślę że może to jakieś przeznaczenie, że teraz nie udawało mi się zajść bo chciałam się zastosować do zaleceń Przybycienia aby nie brać sterydu ale teraz tak myślę że skoro u mnie ewidentnie jest problem z autoimmunologią to się bez sterydu nie obejdzie:oo:i wezmę go tylko napiszcie jak bierzecie od starań ? ile mg? zaczynac od 10 mg później po po
wiecie co tak myślę i myślę że może to jakieś przeznaczenie, że teraz nie udawało mi się zajść bo chciałam się zastosować do zaleceń Przybycienia aby nie brać sterydu ale teraz tak myślę że skoro u mnie ewidentnie jest problem z autoimmunologią to się bez sterydu nie obejdzie:oo:i wezmę go tylko napiszcie jak bierzecie od starań ? ile mg? zaczynac od 10 mg później po pozytywnym teście zwiekszyć na 15mg?
Tak jak piszesz
10 potem 15 po pozytywie

Fondie Dziękuje za szybką odpowiedź . Dzisiaj do niego dzwonię , mam jeszcze jedno zapytanie czy z badań które on zleci zrobić też uzyskamy informacje czy pod względem genetycznym jest wszystko w porządku czy badania ograniczają się tylko do immunologii.?
z genetyki masz tylko leidenena i mutacje. ale on troche uwaza, że jak jest zla immunologia to wplywa ona troszke na genetyke ale nei wiem ile wtym prawdy. Kariotypow chyba nie bada ja je mialam ze soba

Fondie Ja mam tylko leidena zrobionego kariotypu brak skąd w takim razie mam wiedzieć czy z genami wszystko w porządku. Czy to tylko sama immunologia ...?

Ja robiłam mlr i test cytotoksyczny też na zlecienie mojej dr. Chyba mąż może być dawcą przy wynikach: kontrola pozytywna 100% kom. martwych, kontrola negatywna 2% kom. martwych, surowica badana 2% komórek martwych?

Edit Kas a dzwoniłas do Rzeszowa? Ja też tu robiłam a potem pani genetyk poszerzyła badania o CATCH22 - tj w kierunku ZD, tez robiliśmy oboje. No i gen. Tez kazała brać metylowe formy b6, B12 i b9
Nie, nie dzwoniłam. Bo i tak już tutaj do Krk skierowanie wysłałam jakiś czas temu. Także, do 14 września poczekamy na wizytę, a potem zobaczymy gdzie dalej.

Ostatnia edycja:
Ja mialam stwierdzona trisomie 22 podczas badan. W moim przypadku to wlasnie koniecznosc badania kariotypow. Bo moze to byc wada dziedziczona ale nie musi. Co nie zmienia faktu, ze Ana 1 i 2 mam dodatnie. Tak jak napisala Paula maciez nie wykrywa translokacji.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
dziewczyny bralam siofor 850mg raz dzinnie i nie odstawilam jeszcze bo boje sie naraz 3 dzien biore polowke czyli 425mg. i chyba czas odstawic myslicie, że jutro po prostu moge przestac brac?
nie chce sama sobie dawkowac i boje sie znow ze za bardzo cuduje z tym zmiejszaniem o polowe. bo moze jutro cwiartke wziac i dopiero odstawic czy od razu ale chyba od razu bedzie lepiej nie?wszystkie dziewczyny mialy po cala odstawic

Ostatnia edycja:
Do góry