reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Przepraszam za post pod postem
Ale chcę jeszcze dodać że jeśli ana 1 wyjdzie dodatni to ana 2 i wtedy wyjdzie typ świecenia i ilość, potem ana 3 i ana 3 może wyjść ujemne czyli że można się szczepić
Tk jak ja ana dodatnie, ana dwa 1:100 wynik watpliwy, ana3 ujemne, i mogłam się szczepić.... Test mąż może być dawca.. Najpierw robią szczepionki z krwi męża...

reklama
ja dwa razy probowalam na zestawie nawet raz mialam intralipid z zerowym mrl ale niestety dwa razy poronilam. Ja mam ana ujemne. ale nie sugeruj sie moim przypadkiem bo niektorym sie udaje ale lekarz wie najlepiej.

Hello,
myślałam że Was nie doczytam ile postów ale ogarnęłam wkońcu:p
Pytacie o Sache- ja czekałam u niego na wizytę około 2 miesiące ale NIE MA SENSU iść bez wyniku mlr, testu cytoks, i ana tak jak pisała wcześniej RIRI;)
Magda niema sensu abyś czekała na wynik z Genesis- bo on tez wiele nie wniesie- tzn powie czy maleństwo miało wadę czy nie, jeśli tak to określi ew rodzaj trisomii, tu coś wywnioskować można, bo nie chce pomylić ale któraś z dziewczyn tu z forum miała trisomie 22 chromosomu co oznacza zespół kociego oka to może chyba być wada przekazywana genetycznie, ale tak jak u mnie trisomia 16 chrom, to czysty przypadek żle się podzieliły komórki przy 1 podziale mejotycznym, z tego co czytałam to nawet jesli dostaniesz wynik że maleństwo nie miało wady to chyba też nie oznacza do końca prawdę bo bodajże aneuplidii mikromacierz nie wykrywa ale lepiej zapytaj jak będziesz dzwonić, a im wcześniej się umówisz do lekarza to tym lepiej, mi się wydaje że malina tez nie podchodzi do każdego przypadku tak samo bo skoro dziewczyny mają steryd niektóre po teście dodatnim,niektóre przy staraniach to chyba nie ot ttak , ale to już moje przemyślenia
dziewczyny teraz i ja proszę o pomoc wypowiedzcie się dr Przybycień powiedział mi że steryd mi nie jest potrzebny:baffled::baffled::baffled:czy przy ANA3 dodatnich brałybyście bez wyrzutów(Madzia pomocy)drąże temat encortonu bo obawiam się jak zażywać a lekarze mi nie chcą przepisać a u mnie z ANA jest myślę nie dobrze skoro ANA3 nawet mam dodatnie:errr:

odnosnie maliny dodam ze jedna dziolszka miala 60mg sterydu a moja znajoma do in vitro dostala oprocz tego standardu co ja mam equoral + intralipid i steryd od poczatku. wiec chyba jednak nie do kazdego tak samo. Jak to uslyszlam ze mam takie male dawki lekow to sie wkurzylam ze mnie olal ale potem pomyslalam, że pewnie wiecej nie potrzebuje.

ps. minimalnie mnie zemdlilo:)

edit. wiecie co pomyslam o kurde jak jej jest co idzie do bioenergoterapeuty przepraszam, że zapomnialam twojego niku ale jakos miz glowy wypad. na moje oko po rozmowach z dziewczynami u maliny to takie dlugotrwale odrzucenie na poznym etapie to dwa razy okazalo sie ze to przeciwlozyskowe a na to tylko szczepienia sa. ALe oczywiscie nie mozna sie sugerowac kogos wynikami bo mielismy podobnie, ja po prostu uwazam, że malina bada wszystko!

Fondie o tym energoterapeucie pisała Motylek :)
wow w końcu masz swoje objawy :D
Kas jak masz 5 % hamowanie do idź do Sachy. Na mnie wywarł bardzo dobrze wrażenie i wszystko mi wytłumaczył co i jak. Jednak ja nie kwalifikuję się do szczepień, a poza tym hamowanie mam 24,9% więc nie jest źle.

Dziękuje dziewczyny za wiedzę i porady dzięki wam mam jaśniejszy obraz sytuacji dzisiaj dzwonię do Maliny i się umawiam .Ps. Proszę tylko powiedzcie ile trzeba odczekać po poronieniu aby można było odbyć wizytę.

Edit Kas a dzwoniłas do Rzeszowa? Ja też tu robiłam a potem pani genetyk poszerzyła badania o CATCH22 - tj w kierunku ZD, tez robiliśmy oboje. No i gen. Tez kazała brać metylowe formy b6, B12 i b9

Hello,
myślałam że Was nie doczytam ile postów ale ogarnęłam wkońcu:p
Pytacie o Sache- ja czekałam u niego na wizytę około 2 miesiące ale NIE MA SENSU iść bez wyniku mlr, testu cytoks, i ana tak jak pisała wcześniej RIRI;)
Magda niema sensu abyś czekała na wynik z Genesis- bo on tez wiele nie wniesie- tzn powie czy maleństwo miało wadę czy nie, jeśli tak to określi ew rodzaj trisomii, tu coś wywnioskować można, bo nie chce pomylić ale któraś z dziewczyn tu z forum miała trisomie 22 chromosomu co oznacza zespół kociego oka to może chyba być wada przekazywana genetycznie, ale tak jak u mnie trisomia 16 chrom, to czysty przypadek żle się podzieliły komórki przy 1 podziale mejotycznym, z tego co czytałam to nawet jesli dostaniesz wynik że maleństwo nie miało wady to chyba też nie oznacza do końca prawdę bo bodajże aneuplidii mikromacierz nie wykrywa ale lepiej zapytaj jak będziesz dzwonić, a im wcześniej się umówisz do lekarza to tym lepiej, mi się wydaje że malina tez nie podchodzi do każdego przypadku tak samo bo skoro dziewczyny mają steryd niektóre po teście dodatnim,niektóre przy staraniach to chyba nie ot ttak , ale to już moje przemyślenia
dziewczyny teraz i ja proszę o pomoc wypowiedzcie się dr Przybycień powiedział mi że steryd mi nie jest potrzebny:baffled::baffled::baffled:czy przy ANA3 dodatnich brałybyście bez wyrzutów(Madzia pomocy)drąże temat encortonu bo obawiam się jak zażywać a lekarze mi nie chcą przepisać a u mnie z ANA jest myślę nie dobrze skoro ANA3 nawet mam dodatnie:errr:
Paula on generalnie jest przeciwnikiem! Ja bym na Twoim miejscu brała. Ja nie mialaam żadnych przeciwcial a i tak po cichu bralam :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry