reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Balalajka
Mutację mthfr każda z nas tu ma na forum ....
Nie słyszałam żeby któraś jej nie miała a prawie wszystkie ze starych forumowiczek brałyśmy encorton
Kto ci tak powiedział że nie można sterydu ???
Zbadaj homocysteinę i bierz metyle .
Na forum jestem od niedawna wiec nie wiem jeszcze kto na co tu choruje..
znalazlam na innym forum cos takiego:
"Unikaj leków blokujących wchłanianie kwasu foliowego takich jak: hormonalne środki antykoncepcyjne, methotrexate (stosowany przy chorobach autoimmunologicznych i nowotworowych)".
Gin kt prowadzil moja 3 ciaze wlasnie zapisal mi metypred kt zawieral ten skladnik, moze encorton go nie zawiera..
Moja homocysteina wynosi 8,24, wiec niby w normie.

reklama
Dajesz nadzieję wczoraj pisałas o colostrum mam ale nie przykladalam się do brania często zapomniałam ile dziennie brać biorę jedną to dobra dawka czy zwiększyć
Porzeczko ja nie bralam nic w czasie szczepień ale wiem że właśnie colostrum brały dziewczyny.mysle żebyś brała jak zaleca lekarz.

Na forum jestem od niedawna wiec nie wiem jeszcze kto na co tu choruje..
znalazlam na innym forum cos takiego:
"Unikaj leków blokujących wchłanianie kwasu foliowego takich jak: hormonalne środki antykoncepcyjne, methotrexate (stosowany przy chorobach autoimmunologicznych i nowotworowych)".
Gin kt prowadzil moja 3 ciaze wlasnie zapisal mi metypred kt zawieral ten skladnik, moze encorton go nie zawiera..
Moja homocysteina wynosi 8,24, wiec niby w normie.
Susana dobrze pisze, wiekszisc tu ma mutacje i bierze steryd.
Bierz steryd, a do tego witaminy metylowane: b6 b12 i kwas foliowy.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dodzwoniłam się w koncu do tej poradni genetycznej w Krk i nie za wiele się dowiedziałam. tylko tyle, że termin pobrania materiałów do badań ustala lekarz. Z mężem postanowilismy, ze do wizyty poczekamy, a jak okaże się, że jest kolejna długa kolejka na badania genetyczne, to zrobimy juz prywatnie. Długio się czeka na termin do dr Sachy? Co ile robi się szczepienia?

Kas nie wiem czy sacha nie robi tylko badan immunologicznych. A nie robi reszty. Nie wiem ale milewicz dal mi liste badan i tam bylo mrl i wiem ze jakby wtey wyszlo zle to by wyslal do sachy na szczepienia. Ale zapytaj dziewczyn co sie u niego szczepily bo nie chce cie w blad wprowadzic.

Kas nie wiem czy sacha nie robi tylko badan immunologicznych. A nie robi reszty. Nie wiem ale milewicz dal mi liste badan i tam bylo mrl i wiem ze jakby wtey wyszlo zle to by wyslal do sachy na szczepienia. Ale zapytaj dziewczyn co sie u niego szczepily bo nie chce cie w blad wprowadzic.

Tak, badania zleca mi moja Pani dr. Mam u niej wizyte koncem sierpnia i zobaczymy co powie na temat szczepien. Jezeli wybiorę sie do Sachy, to tylko na szczepienia. A Wy przy moim mlr 5,5% robiłybyscie szczepienia, czy na lekach próbowały?

Ostatnia edycja:
reklama
Sacha patrzy na. Ana i test cytotoksyczny,
Ode mnie tego oczekiwał, ale ja byłam że skierowaniem od mojego gina ale myślę że bez mlr i testu cytotoksycznego nie ma co iść...i ana czy nie ma przeciwwskazań do szczepien,
Ja czekałam długo bo wtedy czekał na jakąś zgodę, w sensie na szczepienia a wizytę czy ja wiem tydz, dwa?jakoś tak... Szczepienia co dwa tyg.

Do góry