reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
IMG_20160803_155744.jpg Państwu juz dziękujemy :-p

Załączniki

• IMG_20160803_155744.jpg
    IMG_20160803_155744.jpg
    583,6 KB · Wyświetleń: 111
Witam!jestem nu nowa,ale czuję się jakbym znała Was od dawna.bardzo przeżyłam stratę Suzany,Burczus,Asi,ja stracilam potrójną ciążę 4 miesiace temu,trzy zarodki,ale jedno bijace serduszko,ale i Ono umarło,a wraz z nim moje serce,mam przeciwciala ana dodatnie,1,2,3 te ostatnie przeciwko centromerom b,twardzina ukladowa ograniczona,bez objawów klinicznych,lekarze w ciąży zbagatelizowali :-(pozdrawiam wszystkie dziewczyny :-D

Bentula, witaj. Napisz coś więcej o sobie. Miałaś ciążę trojaczą po clo czy naturalnie? Jakie brałaś leki? co badasz w tej chwili? W którym tygodniu?

Kwiatuszek - ja mialam lozysko brzeznie przodujace. Tez kazali lezec jak najwiecej. Mi sie podnioslo. Lekarz mowil ze lozysko ma czas by sie podniesc do 20-21tyg ciazy. Mi w 18/19 tyg jak bylam w szpitalu zaslanialo czesciowo ujscie szyjki. W 22 tyg bylo juz wysoko i bylo ok. Do konca ciazy bylam aktywna

Lamia 3t5d a 13dpo to w którym dniu masz owu ? Przyrost jest to najważniejsze, musisz go kontrolować.
Doris nie mam wymiarów pęcherzyka dostałam info ze pęcherzyk w macicy potwierdzający ciążę. Mam zdjęcie wkleić ? Ale to sam pęcherzyk
Wiec tak ponieważ uważam ze obydwoje panowie są kompetentni do,prowadzenia ciąż dlatego będę nazywać pan z łodzi i pan z Krk.
Pan z łodzi nie zgodzil się na zwiększenie Fraxiparyne na 0,8 -tak zasugerował pan z Krk odnośnie mojej wagi.
Podważyl ilość progesteronu jaka biorę i zamiast 3x2 lutkimam brać 2x1 lutce i 2x1dupek doustnie a jak będą plamienia to dupek zwiększyć 3x1 i odstawić acard na czas plamienia. Zbadał szyjkę i mówi że ciążowa i ok.
Odnośnie grzyba zmienił Natamycyne zlecone od pana z Krk na nystatyne i tez przez 20 dni.
Mam odstawić jednoglosnie : siofor, bromka, colostrum.
Zostawić metyle dodać femibion natal zostawić Wit d. I resztę wiadomo jak wcześniej. Szczerze to nie wiem co robic z tym odstawianiem. Kolejne szczepienie za 2 tyg ale dzień wcześniej usg czy wszystko ok.
Odnośnie uczulenia powiedział ze nie szkodzi dziecku jest małe są i gorsze. A wogole to go już nie mam więc nie wiem o co chodzi.
Pobierali mi krew i z jednej reki nie chciała leciec bo mało piłam ale Fraxiparyne nie zmieniam. Nie wiem co z resztą i odstawianiem
Doris musze zobaczyć ile mam sioforu

reklama
Kwiatuszek - Plamilam ale wczesniej. W I trymestrze. Zwiekszylam dupka i przeszlo. Mnie brzuch nisko bolal i w prawej pachwinie. Mdlilo mnie i wymiotowalam i w koncu pojechalam na ip na ginekologie. Zbadali mbie i stwierdzili ze wyrostek i skierowali na chirurgie na wyciecie przy okazji straszac ze to 19 tydz ze moga mi oecherz przebic ze dziecko bez szans. Jak uslyszeli ze biore acard i clexane to jeszcze dr stwierdzil zebym sie modlila zeby wyrostek nie pekl bo sie wykrwawie przez te leki[emoji47] wyszlam ze szpitala i z nerwow obrzygalam im podjazd dla karetek[emoji14] pojechalismy na chirurgie do innego szpitala bo w tamtym nie bylo. Na szczescie wykluczyli wyrostek badaniami z krwi moczu i usg brzucha. Jednoczesnie wysmiali teorie tamtego gina ze dziecko bez szans ze nie takie operacje robia, a juz to ze sie wykrwawie...no chirurg az sie zaksztusil jak to uslyszal i spisal sobie nawzisko tego bajkopisarza. Zadzwonili na ginekologie ze wysylaja im pacjentke. Przyjeli mnie poza kolejnoscia. Jeszcze raz badanie i usg przez brzuch i dopochwowe i wyszlo ze mam lozysko ktore zakrywa ujscie. Ale pocieszyli ze sie podniesie. I sie podnioslo

Do góry