reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej
Lamia gratulacje! Czekamy na wynik bety. Zdjęcie jak chcesz wkleić to masz napis dodaj plik i wklajasz.
Fajnie, że kolejna para ciażówek będzie.

AgnirszkaP ja robiłam zastrzyki w boczki bo mi lekarz mówił ze tak lepiej niż w warstwę tłuszczu. I jakoś dałam radę w te boczki do końca.

Fondie, ja na samym początku brałam bardzo duże dawki progesteronu, już teraz dokładnie nie pamiętam ale jakoś 3x2 duphaston i 3x1 luteine ale nie jestem pewna czy tej luteiny tez nie brałam po dwie. Nie mam tego nigdzie zapisanego. Potem schodzilam z dawek, od luteiny miałam jakieś uczulenie i wieczne swędzenia wiec zostałam przy dupku i brałam go dluuugo, na pewno po 30 tc jeszcze go brałam raz dziennie albo dwa [emoji111]

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

reklama
lamia jak masz trombofilie moze wez wieksza dawke clexane co? ja mam jeden fragim na zbyciu 7500 trzymalam bo moze sie przyda ale widze ze nie. ale to duza dawka chyba tego fragminu ja nie wiem gdzie femibion wcisnac..a bralam metyle?
Ja żadnych metyli nie brałam. Ile dpo robiłaś pierwszą betę i ile było? Mi dziś wychodzi 3 tydz i 3 dzień
Cały czas odświeżam stronę labo i cisza...

Lamia
Gratulacje .!!!!!!!!!!
Ale super!!!!.

Widzę że ciąże chodzą parami .
Lamia, Fondie
Trzymam kciuki z całych sił żeby wam się udało .
Ja się pakuję bo od dzisiaj
zasłużony urlop !!!!!!!!
Wyjeżdżamy z dzieciakami podbijać Wiedeń, potem do Gródka nad jezioro Rożnowskie .

Foczka daj spokój. Sprzatalas przed chrzcinami i po chrzcinach?? Nie wiesz ,ze sprzata sie tylko po gosciach :p Szkoda ze blizej nie mieszkasz bo wpadlabym na przytulaski od chlopakow (tych mniejszych) i placucha mniam mniam. Sama robilas czy kupowalas?
Beatka to nie taki zły pomysł. Jutro po pracy przyjedzie do mnie koleżanka z Rz. to może Ci pokazać drogę a jak nie to sama z Filipkiem przyjedz, to wcale nie tak daleko.
Jedzenia zostało mi bardzo dużo (placków tez). Mieliśmy catering z Krosna, rewelacja i polecam na każdą okoliczność :)

Sus udanego urlopu, pogody i humorku :* odpocznij i wróć kochana z nowymi siłami ♡

Witajcie dziewczyny
Cześć Dziewczyny,
leczę się u dr Paśnika. Wierzę, że tym razem się uda, ale chcę pomóc temu szczęściu ;-)
Mam pytanie: czy któraś brała encorton dłużej niż podczas stymulacji i po transferze? Skończyłam własnie antybiotykoterapię na helicobacter pyroli, za tydzień zaczynam leczenie immunosupresyjne (eqoral, metyprel, azotigryna, ranigast) przez tydzień, a później szczepienia.
U mnie zdecydowana dominacja th1, organizm zabija zarodki. Zastanawiam się jednak czy jeśli będę brała encorton (5mg) dziennie to nie zaszkodzi? A może pomoże? Szukam sposobu, żeby wspomóc to wszystko, bo za mną 2 poronienia, 3 pełne procedury ivf i dwa ostatanie eskimoski.
Biorę już sporo antyoksydantów (wit c, wit e, q10, ekstrakt z zieloej herbaty i z pestek winogron, komplex wit b, omega 3, wit d) i zastanawiam się jak jeszcze mogę uspokoić organizm....

Witaj na forum :)
Czy dr Paśnik zapisał Ci equoral?
Ja brałam 20 mg ecortonu 3 tygodnie przed transferem i po transferze ze względu na wysokie NK.

Fondie -
beta wypaśna :szok: gratuluję :)

Lamia - Tobie też gratuluję :)

Wyspałam się po przyjeździe a teraz leżę i spać nie mogę:growl::frown:
No dziewczynki po 12 godz. podróży dotarłam do Dziwnowa! Ta jazda to koszmar - korki, gorąco a w tym aucie myślałam że się pogryziemy:growl:
Ale to wszystko nic!!!!!!Wjeżdżamy na podwõrko :szok::szok::szok: a tu auto z rejestracją z mojej mieściny i moja koleżanka z pracy z rodziną!! Szok! nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać!!:laugh2::sad::-D:frown:
Bo to taka trochę dziwna koleżanka. Będą mieć niezły ubaw ze mnie w pracy:yes: tym bardziej że ktoś powiedział - macie urlop w tym samym czasie, jeszcze
gdzieś razem wylądujecie!! no i proszę!!!!
Ona to straszna pesymistak i pierdułka!! :(
Już dziś mi powiedziała że nareszcie się nagadamy!!! Ma dzieci prawie w tym samym wieku co mój synuś i często mi mówi że się musimy spotkać i na tym się kończyło, no to teraz mam!!! Ale nastawie się na odbiór. Szykuje się zaj.....ty urlop!!!!

O matulu, co za zbieg okoliczności :szok: nie wiadomo czy Ci gratulować czy wręcz przeciwnie :szok: Może nie będzie tak źle ;)

Powiedz mi, czemu nie brać encortonu przy szczepieniach?

Encorton obniża mlr, a szczepienia są na podwyższenie mlr. Jedno wyklucza drugie, ale ja i tak muszę brać sterydy na obniżenie NK.

Widzę, że brzuszek od nafoczki i Doris został już przejęty ;)

Ostatnia edycja:
Tak jak obiecałam

Załączniki

• 13918433_1131281166942214_1424169015_o.jpg
    13918433_1131281166942214_1424169015_o.jpg
    90,8 KB · Wyświetleń: 108
to moj progesteron 33,43 a widelki
Zdrowe kobiety ciężarne:

I trymestr: 11,0 - 44,3 ng/ml
II trymetr: 25,4 - 83,3 ng/ml
III trymestr: 58,7 - 214 ng/ml
Badanie wykonano testem firmy Roche, metodą elektrochemiluminescencji, na aparacie Cobas.
Uwaga! Zmiana zakresów referencyjnych związana z wprowadzeniem oznaczeń na nowej III generacji
odczynnika.
to jest wynik podczas 3x2 lutki wiec chyba tak zostawie do srody nie?

reklama
to moj progesteron 33,43 a widelki
Zdrowe kobiety ciężarne:

I trymestr: 11,0 - 44,3 ng/ml
II trymetr: 25,4 - 83,3 ng/ml
III trymestr: 58,7 - 214 ng/ml
Badanie wykonano testem firmy Roche, metodą elektrochemiluminescencji, na aparacie Cobas.
Uwaga! Zmiana zakresów referencyjnych związana z wprowadzeniem oznaczeń na nowej III generacji
odczynnika.
to jest wynik podczas 3x2 lutki wiec chyba tak zostawie do srody nie?
Fondie, a progesteron z Luteiny wychodzi w badaniach?
Wiem ze progesteron z duphastonu nie wychodzi.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry