reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Witajcie. Wlasnie jade na bete zeby sprawdzic czy dalej spada. Zastanawiam sie czy zrobic tez toxo. Jak myslicie? Nigdy tego nie badalam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie dziewczyny

Strawbelka - ;-) ;)

Avita - kciukam, żeby torbiele szybko odeszły w zapomnienie :)

nafoczka - Wikuś pięknie rośnie :)

dżoł - witaj na forum. Znajdziesz to dużo wsparcia. Trzymam kciuki, żeby jeden maluszek z Tobą został

Aniołkowa mama - witam. Przykra ta Twoja historia :(

Pozdrawiam wszystkie girlsy :D

Cześć Dziewczyny,
jestem po 2 poronieniach w przeciągu ostatniego pół roku. Drugiego Aniołka - Zosię straciłam 15 czerwca. Oba były na początku ciąży 7 - 9 tydzień. Przy drugim Aniołku zdecydowaliśmy się na badania genetyczne kosmówki. Wczoraj przyszły wyniki i trisomia 21. Czuję się jakbym poroniła 3 raz. Czy któraś z Was tak miała? Co dalej? Czy jest jakaś szansa na kolejną szczęśliwą ciążę? Do tej pory nie robiliśmy żadnych badań, a mam już niestety 37 wiosen.
Witam nowe dziewczyny,
Aniołkowa mamo w mojej 2 ciązy tez wyszła wada genetyczna, co prawda trisomia 16 chromosomu, ale wada letalna, myślę że u nas wszystkich u których występuje jakaś mutacja dzieciątka mają wady genetyczne:( napewno byłoby dobrze kompleksowo zrobić badania żebyś mogła podjąć kolejną próbę z przekonaniem że znasz przyczynę, napewno mutacje!!!a jeśli wyjdzie to przyjmujesz witaminki i będzie ok,

Avita torbielką nie martw się wchłonie szybciutko ja też miałam i poszłam na wizytę kontrolną i ani śladu już po niej nie było,

Burczuś co u Ciebie? jak się czujesz ?

u mnie jajca popękały :cool2:endometrium ładne także proszę o kciuki
Nafoczka, Doris buziaki dla waszych facecików
Pozdrawiam

Kwiatuszek jest w ciazy. Pisalam Wam niedawno, ze przeczytalam na innym forum[emoji6]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Strawbelka wiem Kochana chodzilo mi o to jak sie czuje czy u niej w porzadku [emoji6]
Liluli u kwiatuszka wszystko oki. Poza tym ze ma ciqgle pelne gacie ze strachu i wazy przez to ciut wiecej. Z maluszkiem wszystko ok.Oby tak dalej. :-D.

U mnie jak widzicie glupawka spowodowana stresem ;-) Jutro jade do doktora na podglad czypekly jajca ,ale cos mi sie na moich pomiarach nie podoba.Nie mam skoku temp.po zastrzyku w wyliczonym dniu przez lekarza. Oj ciekawe czy pekly.od wczoraj mam zawalone gardlo i lody nie pomagaja sol tez nie.
Oj waga niewazna [emoji6] najwazniejsze ze wszystko dobrze i oby tak do 9 m-ca [emoji5]
no coz kazdej z nas jak sie uda to bedziemy mialy pelne gatki

Dzol kciuki zacisniete [emoji110][emoji110]

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

Dzol, ja bym pewnie robiła każde możliwe badanie zeby sie dowiedzieć co jest nie tak.

Aniołkowa mama, witaj, przykro mi.. Ja jestem po tylko jednej straconej ciąży i nie było wady genetycznej takze nie pomogę.
Ale mogę wkleić listę badan ktore możesz zrobić zeby sprawdzić gdzie tkwi problem:
Antytrombina III (AT)
Antykoagulant toczniowy (LA)
Białko C
Białko S wolne
Przeciwciała antykardiolipinowe (ACA)
Przeciwciała przeciw beta 2-glikoproteinie (B2GPT)
Przeciwciała przeciwłożyskowe (APA)
Przeciwciała przeciwplemnikowe (ASA)
Przeciwciała przeciw antygenom jajnika (AOA) (=przeciwjajnikowe)
Przeciwciała przeciwjądrowe (ANA1)
TSH
FT3
FT4
anty-TPO
anty-TG

Mutacja genu protrombiny (20210 G-A)
Czynnik V Leiden
MTHFR C i MTHFR A
Kariotypy twoje i partnera

Te w dalszej kolejności:
Subpopulacje limfocytów (NK)
Allo-Mlr (z partnerem)

Witaj dzoł i Aniołkowa mamo.
Skąd jesteście? Znajdujcie szybko lekarza, który Was poprowadzi, szykujcie kasę na badania i do dzieła. Nie ma co zwlekać zwłaszcza po 35 r. życia. Ja jestem po 5 poronieniach i jak widać po suwaczku może być dobrze.

Najbliżej mam do Warszawy, Lublina. Teraz ciężko kogoś dobrego znaleźć, bo sezon urlopowy. Zapisałam się na środę do dr Kurczak - Powolny, ginekolog, genetyk. A Wy kogo polecacie w moich okolicach?

reklama
Witaj Dzol. Przykro mi. Tez uwazam, ze badania to podstawa.

Avita tule mocno. Ja jak mialam torbiele to mnie bolalo podbrzusze. Mialam 2 razem 8 cm. Moj gin caly czas to kontrolowal. Jak bardzo boli to ponoc moze dosc do skrecenia i pekniecia torbieli. Lepiej wtedy skontrolowac.

Witaj Aniolkowa mamo. Dalej badania kariotypow. Po 2 poronieniach powinnas dostac skierowanie Ty i partner do genetyka.

Do góry