reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witam się, wywołana jakiś czas temu przez Nafoczkę. U mnie się wszystko sypie, znowu chory pęcherz :-( kolejny cykl poszedł na straty. Dostałam Monural Żyję więc tym czym obdarowało mnie życie. W tym cyklu owu w 12 dc a w poprzednim w 16 dc, potwierdzone przez monitoring, więc już nie wiem co z moim organizmem nie tak. Teoretycznie przytulanki były jeden i dwa dni przed owu, więc minimalna szansa jest, ale biorąc pod uwagę infekcje nie sądzę, żeby były owocne.
Trzymam więc kciuki za pozostałe staraczki, w szczególności Berthe i Bea25ta, małą czarną, fondie, Avite.
I nasze dzielne brzuchatki AgnieszkęP, Straw, Riri i Julię

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Proszę jeszcze o kciuki ja:Dmoże w tym cyklu się uda
Asia głowa do góry niestety mamy czasem pod górkę i trza to przeczekać ale szansa na bejbika jest więc spokojnie;)
Strawberka kiedy teraz masz wizytę? ja się czujesz ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Kwiatuszek ja nie umiem zamawiać z iherb ale jak ktoś zamawia to sie dołączam !!!!!!!!!!!!!!!!
Strawbelka a różnie daje. Niektórym od 20 dc niektórym o teście.jedna była u maliny i miała dawkę 30 ja mam 10. Nie wiem od czego zależy, nie wiem kiedy każe schodzic staj enyj np:)

Fondie i jak ze stymulacją bierzesz tylko lamettę?ja dziś zaczęłam trochę mam cykora ale zobaczymy lametta +clo:szok:

Kwiatuszek ja nie umiem zamawiać z iherb ale jak ktoś zamawia to sie dołączam !!!!!!!!!!!!!!!!
Strawbelka a różnie daje. Niektórym od 20 dc niektórym o teście.jedna była u maliny i miała dawkę 30 ja mam 10. Nie wiem od czego zależy, nie wiem kiedy każe schodzic staj enyj np:)
A nie wiesz co on mowi na temat encortonu w ciazy? Czy jest bezpieczny?
Chcialam poznac jego opinie i dlatego pytam.

Witam się, wywołana jakiś czas temu przez Nafoczkę. U mnie się wszystko sypie, znowu chory pęcherz :-( kolejny cykl poszedł na straty. Dostałam Monural Żyję więc tym czym obdarowało mnie życie. W tym cyklu owu w 12 dc a w poprzednim w 16 dc, potwierdzone przez monitoring, więc już nie wiem co z moim organizmem nie tak. Teoretycznie przytulanki były jeden i dwa dni przed owu, więc minimalna szansa jest, ale biorąc pod uwagę infekcje nie sądzę, żeby były owocne.
Trzymam więc kciuki za pozostałe staraczki, w szczególności Berthe i Bea25ta, małą czarną, fondie, Avite.
I nasze dzielne brzuchatki AgnieszkęP, Straw, Riri i Julię

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuje Asiunia, zawsze o mnie pamiętasz :*
U mnie tez gorszy okres. @ przyszła dzisiaj, dobrze ze nie jutro bo w nocy wyjeżdżamy na wakacje nad polskie morze! Trzymajcie kciuki za pogodę. Na wakacjach odpuszczam starania, mierzenie temp, liczenia (choc oczywiście juz sobie przeliczyłam kiedy będzie owu, to nie trudne... Dzisiaj+2tyg..). Ale nie bede planować przytulanek. Po urlopie idę do gina dopytać o inseminacje i moze spróbujemy w sierpniu. Moj M pytał czy oni przy inseminacji selekcjonują najlepszych pływaków? Ale chyba nie? Choc nam by sie przydało bo tych ruchliwych jest bardzo mało.
A jak inseminacja nic nie da to pomyślimy o invitro. Strawbelka, ty miałaś jeszcze z dofinansowaniem czy juz 100% sama płaciłas za wszystko? Kojarzę kwotę ok 16000? Dobrze pamietam?

Hej

Przyszlam sie pochwalic ze dzis znalazlam tetno mojej dzidzi i moglam sobie ja posluchac;)
Teraz ze spokojem do prenatalnych i by bylo tam wszystkl ok!
Super Julia! :) to musi byc piękny dźwięk :)

U mnie tez gorszy okres. @ przyszła dzisiaj, dobrze ze nie jutro bo w nocy wyjeżdżamy na wakacje nad polskie morze! Trzymajcie kciuki za pogodę. Na wakacjach odpuszczam starania, mierzenie temp, liczenia (choc oczywiście juz sobie przeliczyłam kiedy będzie owu, to nie trudne... Dzisiaj+2tyg..). Ale nie bede planować przytulanek. Po urlopie idę do gina dopytać o inseminacje i moze spróbujemy w sierpniu. Moj M pytał czy oni przy inseminacji selekcjonują najlepszych pływaków? Ale chyba nie? Choc nam by sie przydało bo tych ruchliwych jest bardzo mało.
A jak inseminacja nic nie da to pomyślimy o invitro. Strawbelka, ty miałaś jeszcze z dofinansowaniem czy juz 100% sama płaciłas za wszystko? Kojarzę kwotę ok 16000? Dobrze pamietam?

Bertha mnie in vitro z lekami wynioslo cos kolo 10 tys. Mam rachunki, moge Ci dokladnie wyslac na priva wszystko jak chcesz.
Jak bym chciala robic teraz, to 5 tys wiecej, bo leki juz bez refundacji i tu jest straszna roznica.
Ja mialam in vitro to drozsze IMSI gdzie wybieraja najlepsze plemniki i wstrzykuja je do komorki jajowej.
Niektore dziewczyny robia to zwykle ze do komorek wpuszczaja wszystkie plemniory i ten ktory sie dorwie pierszy ten zapladnia.
Robilam wszystko prywatnie, tylko leki mialam refundowane.
Bertha zalezy tez jakimi lekami bedziesz stymulowana, bo moje leki byly w miare tanie, w porownaniu do tych co niektore dziewczyny mialy.
Koszt in vitro masz w kazdej klinice, tylko wszystko jest rozlozone na etapy, zeby Cie to nie zmylilo. Osobno placisz za punkcje, za IMSI, za transfer, za mrozenie. Do tego dolicz leki. Koszty badan hormonalnych i wizyty w trakcie stymulacji mialam juz wliczone w koszt in vitro.

Proszę jeszcze o kciuki ja:Dmoże w tym cyklu się uda
Asia głowa do góry niestety mamy czasem pod górkę i trza to przeczekać ale szansa na bejbika jest więc spokojnie;)
Strawberka kiedy teraz masz wizytę? ja się czujesz ?
Paula, za Ciebie również kciukam!Niech te wakacje będą obfite w samej szczęśliwe ciąże!

Bertha podobno leki jeszcze sa refundowane, ale nie wiem jak dlugo beda.
Na stronie Gyn Centrum dziewczyny pisza ze beda jeszcze 2 lata refundowane. Ale nie wiem czy faktycznie tak bedzie.
In vitro juz jest bez refundacji.

Beatka, życzę udanego wypoczynku i jak najlepszego doładowania baterii ;)

reklama
Do góry