reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witam się, wywołana jakiś czas temu przez Nafoczkę. U mnie się wszystko sypie, znowu chory pęcherz :-( kolejny cykl poszedł na straty. Dostałam Monural Żyję więc tym czym obdarowało mnie życie. W tym cyklu owu w 12 dc a w poprzednim w 16 dc, potwierdzone przez monitoring, więc już nie wiem co z moim organizmem nie tak. Teoretycznie przytulanki były jeden i dwa dni przed owu, więc minimalna szansa jest, ale biorąc pod uwagę infekcje nie sądzę, żeby były owocne.
Trzymam więc kciuki za pozostałe staraczki, w szczególności Berthe i Bea25ta, małą czarną, fondie, Avite.
I nasze dzielne brzuchatki AgnieszkęP, Straw, Riri i Julię

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Proszę jeszcze o kciuki ja:Dmoże w tym cyklu się uda
Asia głowa do góry niestety mamy czasem pod górkę i trza to przeczekać ale szansa na bejbika jest więc spokojnie;)
Strawberka kiedy teraz masz wizytę? ja się czujesz ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Kwiatuszek ja nie umiem zamawiać z iherb ale jak ktoś zamawia to sie dołączam !!!!!!!!!!!!!!!!
Strawbelka a różnie daje. Niektórym od 20 dc niektórym o teście.jedna była u maliny i miała dawkę 30 ja mam 10. Nie wiem od czego zależy, nie wiem kiedy każe schodzic staj enyj np:)

Fondie i jak ze stymulacją bierzesz tylko lamettę?ja dziś zaczęłam trochę mam cykora ale zobaczymy lametta +clo:szok:

Kwiatuszek ja nie umiem zamawiać z iherb ale jak ktoś zamawia to sie dołączam !!!!!!!!!!!!!!!!
Strawbelka a różnie daje. Niektórym od 20 dc niektórym o teście.jedna była u maliny i miała dawkę 30 ja mam 10. Nie wiem od czego zależy, nie wiem kiedy każe schodzic staj enyj np:)
A nie wiesz co on mowi na temat encortonu w ciazy? Czy jest bezpieczny?
Chcialam poznac jego opinie i dlatego pytam.

Witam się, wywołana jakiś czas temu przez Nafoczkę. U mnie się wszystko sypie, znowu chory pęcherz :-( kolejny cykl poszedł na straty. Dostałam Monural Żyję więc tym czym obdarowało mnie życie. W tym cyklu owu w 12 dc a w poprzednim w 16 dc, potwierdzone przez monitoring, więc już nie wiem co z moim organizmem nie tak. Teoretycznie przytulanki były jeden i dwa dni przed owu, więc minimalna szansa jest, ale biorąc pod uwagę infekcje nie sądzę, żeby były owocne.
Trzymam więc kciuki za pozostałe staraczki, w szczególności Berthe i Bea25ta, małą czarną, fondie, Avite.
I nasze dzielne brzuchatki AgnieszkęP, Straw, Riri i Julię

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuje Asiunia, zawsze o mnie pamiętasz :*
U mnie tez gorszy okres. @ przyszła dzisiaj, dobrze ze nie jutro bo w nocy wyjeżdżamy na wakacje nad polskie morze! Trzymajcie kciuki za pogodę. Na wakacjach odpuszczam starania, mierzenie temp, liczenia (choc oczywiście juz sobie przeliczyłam kiedy będzie owu, to nie trudne... Dzisiaj+2tyg..). Ale nie bede planować przytulanek. Po urlopie idę do gina dopytać o inseminacje i moze spróbujemy w sierpniu. Moj M pytał czy oni przy inseminacji selekcjonują najlepszych pływaków? Ale chyba nie? Choc nam by sie przydało bo tych ruchliwych jest bardzo mało.
A jak inseminacja nic nie da to pomyślimy o invitro. Strawbelka, ty miałaś jeszcze z dofinansowaniem czy juz 100% sama płaciłas za wszystko? Kojarzę kwotę ok 16000? Dobrze pamietam?

Hej

Przyszlam sie pochwalic ze dzis znalazlam tetno mojej dzidzi i moglam sobie ja posluchac;)
Teraz ze spokojem do prenatalnych i by bylo tam wszystkl ok!
Super Julia! :) to musi byc piękny dźwięk :)

U mnie tez gorszy okres. @ przyszła dzisiaj, dobrze ze nie jutro bo w nocy wyjeżdżamy na wakacje nad polskie morze! Trzymajcie kciuki za pogodę. Na wakacjach odpuszczam starania, mierzenie temp, liczenia (choc oczywiście juz sobie przeliczyłam kiedy będzie owu, to nie trudne... Dzisiaj+2tyg..). Ale nie bede planować przytulanek. Po urlopie idę do gina dopytać o inseminacje i moze spróbujemy w sierpniu. Moj M pytał czy oni przy inseminacji selekcjonują najlepszych pływaków? Ale chyba nie? Choc nam by sie przydało bo tych ruchliwych jest bardzo mało.
A jak inseminacja nic nie da to pomyślimy o invitro. Strawbelka, ty miałaś jeszcze z dofinansowaniem czy juz 100% sama płaciłas za wszystko? Kojarzę kwotę ok 16000? Dobrze pamietam?

Bertha mnie in vitro z lekami wynioslo cos kolo 10 tys. Mam rachunki, moge Ci dokladnie wyslac na priva wszystko jak chcesz.
Jak bym chciala robic teraz, to 5 tys wiecej, bo leki juz bez refundacji i tu jest straszna roznica.
Ja mialam in vitro to drozsze IMSI gdzie wybieraja najlepsze plemniki i wstrzykuja je do komorki jajowej.
Niektore dziewczyny robia to zwykle ze do komorek wpuszczaja wszystkie plemniory i ten ktory sie dorwie pierszy ten zapladnia.
Robilam wszystko prywatnie, tylko leki mialam refundowane.
Bertha zalezy tez jakimi lekami bedziesz stymulowana, bo moje leki byly w miare tanie, w porownaniu do tych co niektore dziewczyny mialy.
Koszt in vitro masz w kazdej klinice, tylko wszystko jest rozlozone na etapy, zeby Cie to nie zmylilo. Osobno placisz za punkcje, za IMSI, za transfer, za mrozenie. Do tego dolicz leki. Koszty badan hormonalnych i wizyty w trakcie stymulacji mialam juz wliczone w koszt in vitro.

Proszę jeszcze o kciuki ja:Dmoże w tym cyklu się uda
Asia głowa do góry niestety mamy czasem pod górkę i trza to przeczekać ale szansa na bejbika jest więc spokojnie;)
Strawberka kiedy teraz masz wizytę? ja się czujesz ?
Paula, za Ciebie również kciukam!Niech te wakacje będą obfite w samej szczęśliwe ciąże!

Bertha podobno leki jeszcze sa refundowane, ale nie wiem jak dlugo beda.
Na stronie Gyn Centrum dziewczyny pisza ze beda jeszcze 2 lata refundowane. Ale nie wiem czy faktycznie tak bedzie.
In vitro juz jest bez refundacji.

Beatka, życzę udanego wypoczynku i jak najlepszego doładowania baterii ;)

reklama
Do góry