reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny Ci już odpowiedziały ,ale możesz dać odpowiedz lub +cytat i na koniec jak chcesz już odpowiedzieć to będzie Ci cytować wszystkie wypowiedzi na które chcesz coś skrobnąć.

Nafoczka doszłam Ty zbreźnico :p .Pytanie tylko czy zaszłam ;)

Czarna ja już ogóry zakiszone teraz pora na najważniejszego ogóra heh.

Odwołując się do wypowiedzi na temat dupka i lutki to może zamiast tak pakować najpierw sprawdzcie jaki macie poziom progesteronu? Jeśli np przy wyniku pozytywnym progesteron jest na wysokości 20 to trzeba go sobie dołożyć bo może się pojawić plamienie.
W moich ostatnich dwóch poronieniach nie miałam ani clexa ani progesteronów nic po prostu czysta karta a i tak coś się pochrzaniło samo od sie.

A co do progesteronu - czy on też powinien być badany w jakiś określonych dniach cyklu?

reklama
Gabis - ale Ty prolaktyne masz w normie to czym sie martwisz? Ja bym na Twoim miejscu zrobila tak jak radzi Bea, najpierw zbadala jak zobaczysz II kreski i pozniej ewentualnie brala.
Ja mialam progesteton niziutki. Poza tym w dwoch poprzednich ciazach bylo tak ze beta ok pozniej plamienie i koniec. A chodzilsm do endokrynol-ginekologa i stwierdzila ze to cud ze zaszlam przy wysokiej prolaktynie ale ze bez szans na utrzymanie i tak i kazala mi czekac i liczyc na cud - poronilam w 8tyg w pracy[emoji20] w koncu trafilam na gina ktory od razu powiedzial ze to dziwne ze udaje mi sie zajsc przy prl 70-80 bo przy takiej czesto kobieta miesiaczki zanikaja a ja nie dosc ze mam regularne to jeszcze plodna jestem. I stwierdzil ze mam farta ale ze szczesciu trzeba troche pomoc lekami. I ze jak zajde to mam od razu przyjsc do niego. Zaszlam w nastepnym cyklu. Poszlam do niego po 1.5 tyg od spoznionej @ bo tak akurat byl dostepny. Juz plamilam. Bylo za pozno. Na usg juz widzial @ byla to ciaza biochemiczna. Wypisal recepte na dupka i kazal wykupic i miec w domu i jak zrobie bete i bedzie rosla to od razu dupka brac i od razu do niego dzwonic swiatek piatek czy niedziela. Ze jak nie bedzie w gabinecie to najwyzej podjade do szpitala do niego. Zaszlam po prawie 2 latach ale fakt ze odpuscilismy i nie staralismy sie. Mialam juz corke i nie mialam takiego cisnienia. I zaliczylismy wpadke[emoji2] w dzien @ robilam juz bete, za 48godz druga i od razu tel do gina. W pierwszym trym chodzilam na wizyty co tydz a i tak mimo dupka ciaza na poczatku wolno rosla byla do tylu i plamilam. Ale gin mnie za kazdym razem podbudowywal psychicznie i obiecywal ze za 9 mcy urodze tlusciutkiego bobaska. No i dotrzymal slowa[emoji3] choc nerwow w ciaxy mialam co nie miara

Kitki - mi głównie chodzi właśnie o progesteron. Prolaktyną się nie martwię. Nie chciałabym w razie II kresek brać luteiny czy dupka, bo mi się wydaje, że nie będzie potrzebny, tym bardziej jeśli mam zespół. I jak pisałaś - Bea radzi dobrze, w razie pozytywnego testu zbadam poziom pogesteronu i wtedy ewentualnie będe z lekarzem decydować.

Gabiś
Progesteron bada się w mniej więcej 21 dc potem zaraz po pozytywnej becie .
Ja w 21 dc miałam zawsze niziutki bo ok 10 ale na samym początku ciąży rósł do ok .40 .Więc ok

Gabiś
Progesteron bada się w mniej więcej 21 dc potem zaraz po pozytywnej becie .
Ja w 21 dc miałam zawsze niziutki bo ok 10 ale na samym początku ciąży rósł do ok .40 .Więc ok

Kurcze, a ja zbadałam dzień przed owu :wściekła/y:
No nic, teraz to już nie będę wydawać kasy, jak mi się kiedys uda zajść to zbadam wtedy.

Hej dziewczyny burczus nie złość się na mnie przepraszam Cię :( ale staram się wspierać Cię wiem tamte słowa były głupie ale nie można się poddawać...
Ja tez walczę dokonca próbuje juz wszystkiego by się doczekać zdrowej żywej fasolki czasem psycha siada ale trzeba się pozbierać by walczyć!
Życzę wam miłego dnia..

Witam się, wywołana jakiś czas temu przez Nafoczkę. U mnie się wszystko sypie, znowu chory pęcherz :-( kolejny cykl poszedł na straty. Dostałam Monural Żyję więc tym czym obdarowało mnie życie. W tym cyklu owu w 12 dc a w poprzednim w 16 dc, potwierdzone przez monitoring, więc już nie wiem co z moim organizmem nie tak. Teoretycznie przytulanki były jeden i dwa dni przed owu, więc minimalna szansa jest, ale biorąc pod uwagę infekcje nie sądzę, żeby były owocne.
Trzymam więc kciuki za pozostałe staraczki, w szczególności Berthe i Bea25ta, małą czarną, fondie, Avite.
I nasze dzielne brzuchatki AgnieszkęP, Straw, Riri i Julię

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Hej moje kochane ;) dziękuję za kciuki napewno się przydadzą ;) narazie walczę z infekcja ale biorę luteine więc raz biorę dopochwowo raz pod język jak daje rade i nie mam odruchu... Muszę zbadać cytologie a tam luteina tony luteiny ;) kobiety mam pytanie bo wiem że cytologie materiał pobiera lekarz... A tu zonk bo mój prywatny nie robi tego.... I co dalej iść do jakiegoś lux medu, czy diagnostyki, a jak mi tam pobiora za głęboko żeby czegoś nie uszkodzić... Jestem przewrazliwiona.. I nigdy cytologi nie robiłam prywatnie zawsze NFZ....

reklama
Fondie, jak Malina daje encorton?
Zawsze 10? Czy wiecej tez?
Od ktorego tygodnia kaze schodzic z dawki, od 12?
Czy kaze tez brac dluzej, np. do konca drugiego trymestru, albo do konca?

Do góry