reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

A u mnie też niezawesoło
poszłam dziś na dyżur do tej lekarki co robiła mi zabieg,no i mówię,że chyba coś nie tak jest,że tego okresu nie ma już 2 miesiące a ona robiąc usg mówi ot tak,że cykl się zablokował bo endo dalej cienkie i nie ma co się złuszczać..a k..wa do cholery czemu tak się dzieje??/?? nie umiała wytłumaczyć,dała jakieś tabletki na wzrost endo,hahaha napewno mi pomogą,jak teraz wiem na 100% że zabieg niedokladnie zrobiła,tak jak Ludwin to opisał na usg 3d,chyba już do niej nie pójdę,nie mam pojęcia co dalej mnie czeka
frown.gif
jeszcze naczytałam się o zrostach,że prowadzą do niepłodności
frown.gif

w poniedziałek Malina,przedstawię mu problem i zobaczę jaka reakcja będzie...
będzie po prostu komedia jak z immunologia wyjdę na prostą a tu inny problem będzie..,siąść i płakać po prostu
kurde sorry dziewczyny ale mam takiego doła że chyba tracę nadzieję w pozytywne zakończenie mojej historii :( jak jeszcze sobie pomyślę że być może czeka mnie powtórne łyżeczkowanie i to przez lekarkę to brak mi słów już..
życie jest jedno,musimy walczyć o szczęście,ja walczę cały czas ale nikt mi nie pomaga w tym a szczególnie lekarze:(
Arluska przykro mi kilka razy próbowałam Cię przywołać tu pisząc co nieco cholera nie masz tej miesiączki chyba powinnaś iść do innego lekarza skonsultować to albo zapytać Maline ile u Ciebie minęło od poronienia? chociaż powinnam Cię pocieszać ale u mnie ten humor tez nie najlepszy a ja mam od wczoraj plamienia z krwia myślałam że to miesiaczka chodź poprzednia była dokładnie 14 dni temu także ty cierpisz na brak miesiaczki a ja na nadmiar.
W poniedziałek tez jadę do Maliny muszę zmienić limit na koncie :-) :-) :-) na która masz?
Kochana glowa do góry musi być dobrze wierzę w to i modlę się bo to jedyna metoda na moje scharataną psychikę.

reklama
czyli mam is do endokrynologa do immunologa do genetyka i chyba juz psychiatra mnie nie ominie. o jakie badania po 4 poronieniach moge starac sie NFZ.
Idziesz do lekarza ogolnego ty i mąż partner prosicie o skierowanie na kariotypy i ty osobne skierowanie na trombofilie wrodzona to ci się należy na nfz.Reszta potrzebny dobry immunolog który was pokieruje ale badania nie są w większości refundowane także nie chce dołować potrzebny gruby portfel. Poczytaj trochę forum badań jest mnóstwo ale musisz mieć lekarza ktory ci je zinterpretuje i pokieruje co do leczenia przed i w trakcie ciąży.
Bardzo mi przykro z powodu twoich strat

czyli mam is do endokrynologa do immunologa do genetyka i chyba juz psychiatra mnie nie ominie. o jakie badania po 4 poronieniach moge starac sie NFZ.
Ja miałam badania genetyczne w ramach NFZ-ja i mąż. Czyli badanie prawidłowości chromosonów oraz wszelkie mutacje genów. Reszta robiłam przez ginekologa. Część na NFZ A część prywatnie.

Arluska przykro mi kilka razy próbowałam Cię przywołać tu pisząc co nieco cholera nie masz tej miesiączki chyba powinnaś iść do innego lekarza skonsultować to albo zapytać Maline ile u Ciebie minęło od poronienia? chociaż powinnam Cię pocieszać ale u mnie ten humor tez nie najlepszy a ja mam od wczoraj plamienia z krwia myślałam że to miesiaczka chodź poprzednia była dokładnie 14 dni temu także ty cierpisz na brak miesiaczki a ja na nadmiar.
W poniedziałek tez jadę do Maliny muszę zmienić limit na koncie :-) :-) :-) na która masz?
Kochana glowa do góry musi być dobrze wierzę w to i modlę się bo to jedyna metoda na moje scharataną psychikę.

Porzeczka ja od 2 miesięcy nie mam,nigdy tak nie było po zabiegach,wiem,że coś jest nie tak,byłam miesiąc temu u takiego jednego znawcy w Krakowie zajmującego się przede wszystkim wadami macicy i to on tylko powiedział,kto mi robił zabieg,bo w jednym z rogów jest niedoczyszczone...
bardzo żałuję że nie poszłam do niego po 2 tyg.,jak kazał ale myślałam że u mnie w mieście aż 3 lekarzy to się nie może mylić,że wszystko jest ok i trzeba czekać,nawet duphaston miałam na wywolanie i nic..dupa
a ten z Krakowa jest drogi jak cholera i dlatego zwlekalam a teraz jest na miesiecznym urlopie!

bardzo jestem ciekawa czy Malina podejmie jakieś działania w tym kierunku i czy mi pomoże również wtej kwestii...nawet w tym szpitalu bym u niego zostala byleby tylko mi pomógł dostać ten okres!
chyba jestem jedyna na tym forum co chce okresu..

Porzeczka ja mam na 13.30 ,napewno więc będziemy czekac obok siebie :)

reklama
Do góry