reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Burczus no co trzeba żyć dalej i mieć nadzieję że będzie dobrze głową do góry wiem ze nie jest łatwo pochowalam 2 córki każda z nas ma tutaj swoje przejścia i jakoś się nie poddaje walczy!
Motylku ja walczę. Idę do przodu. Diagnozuję. Podejmuję trudne decyzje. itd. Ale rada- nie przejmuj się tak-to rada z dupy. Nie da się nie przejmować. Sama przecież wiesz. Masz za sobą straszną historię. i żal pewnie nie przeszedł Ci po dwóch dniach. O to mi chodziło. Mi nie przejdzie tak szybko, choć myślałam,że będzie inaczej. Ale wydarzyły się takie rzeczy, z którymi wcześniej nie miałam do czynienia. Siedzi mi to w głowie. Też wolałabym by było inaczej...

hej dziewczyny co powinnam zrobic musze poczytac i pewnie czesc zrobic na wlasna reke chodz czesc mam juz zrobione. Pierwsza ciaza w 2003 roku puste jajo plodowe po 2 latach staran ciezko bylo brak owu syn ktory ma teraz 11 lat zdrowy. po nim dwa poronienia potem problem z zajsciem teraz lekarz wlonczyl mi clo glucophage i po tym glucophage zaskoczylam. tylko co ztego jak ciaza sie nie rozwinela i kazali mi odstawic luteine i clexane.
musze napewno isc do immunloga i nie wiem jeszcze gdzie opadaja mi rece i juz teraz mam strach. badania ktore mam porobione to

Hormon Anty Mullerian 3,68 N 078-5,28 > 1,2 ng/ml prawidłowa płosnosc
Insulina 11,6 N 2,6-24,9
TSH 0,66 N 0,27-4,20
FT 4 1,29N 0,93-1,70
Toxoplazmoza awidnosc 45,60
niska <40
wysoka >40
Toxo IgG 64,3 <1,0 w góre
Toxi IgM 3,1 <0,8 w góre

Mam pytanie 11 lat robila przeciwciala antyfosfolipidowe i kardiolipidowe czy te warosci moga sie zmienic czy one sa zawsze takie same

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny co powinnam zrobic musze poczytac i pewnie czesc zrobic na wlasna reke chodz czesc mam juz zrobione. Pierwsza ciaza w 2003 roku puste jajo plodowe po 2 latach staran ciezko bylo brak owu syn ktory ma teraz 11 lat zdrowy. po nim dwa poronienia potem problem z zajsciem teraz lekarz wlonczyl mi clo glucophage i po tym glucophage zaskoczylam. tylko co ztego jak ciaza sie nie rozwinela i kazali mi odstawic luteine i clexane.
musze napewno isc do immunloga i nie wiem jeszcze gdzie opadaja mi rece i juz teraz mam strach. badania ktore mam porobione to

Hormon Anty Mullerian 3,68 N 078-5,28 > 1,2 ng/ml prawidłowa płosnosc
Insulina 11,6 N 2,6-24,9
TSH 0,66 N 0,27-4,20
FT 4 1,29N 0,93-1,70
Toxoplazmoza awidnosc 45,60
niska <40
wysoka >40
Toxo IgG 64,3 <1,0 w góre
Toxi IgM 3,1 <0,8 w góre

Mam pytanie 11 lat robila przeciwciala antyfosfolipidowe i kardiolipidowe czy te warosci moga sie zmienic czy one sa zawsze takie same
Oj musisz powtarzać. Zresztą masz zrobione same podstawy. poszukaj dobrego gina od poronień w Twojej okolicy. I pocztaj to forum.kopalnia wiedzy. Nawet lekarze takiej nie mają:)
No i przykro mi z powodu braku rozwoju obecnej ciąży. Właśnie to samo przechodzę.

A u mnie też niezawesoło
poszłam dziś na dyżur do tej lekarki co robiła mi zabieg,no i mówię,że chyba coś nie tak jest,że tego okresu nie ma już 2 miesiące a ona robiąc usg mówi ot tak,że cykl się zablokował bo endo dalej cienkie i nie ma co się złuszczać..a k..wa do cholery czemu tak się dzieje??/?? nie umiała wytłumaczyć,dała jakieś tabletki na wzrost endo,hahaha napewno mi pomogą,jak teraz wiem na 100% że zabieg niedokladnie zrobiła,tak jak Ludwin to opisał na usg 3d,chyba już do niej nie pójdę,nie mam pojęcia co dalej mnie czeka
frown.gif
jeszcze naczytałam się o zrostach,że prowadzą do niepłodności
frown.gif

w poniedziałek Malina,przedstawię mu problem i zobaczę jaka reakcja będzie...
będzie po prostu komedia jak z immunologia wyjdę na prostą a tu inny problem będzie..,siąść i płakać po prostu
kurde sorry dziewczyny ale mam takiego doła że chyba tracę nadzieję w pozytywne zakończenie mojej historii :( jak jeszcze sobie pomyślę że być może czeka mnie powtórne łyżeczkowanie i to przez lekarkę to brak mi słów już..
życie jest jedno,musimy walczyć o szczęście,ja walczę cały czas ale nikt mi nie pomaga w tym a szczególnie lekarze:(

Oj musisz powtarzać. Zresztą masz zrobione same podstawy. poszukaj dobrego gina od poronień w Twojej okolicy. I pocztaj to forum.kopalnia wiedzy. Nawet lekarze takiej nie mają:)
No i przykro mi z powodu braku rozwoju obecnej ciąży. Właśnie to samo przechodzę.
te wyniki mam z tego roku wiec wszystko co mam to powinnam robic raz jeszcze ?

Arluśka przykro mi brak mi słów co do lekarzy jestem w szoku:szok::szok::szok:pamiętam jak pytałaś o miesiączke i nawet ja pisałam że dostałam dopiero po 6 tyg myślałam że jest ok, poczekaj na wizyte u Maliny zobaczysz co powie głowa do góry, nie smutaj niestety musimy mieć dużo cierpliwości i siły, o zrostach nie myśl, poczekaj do wizyty wyjaśni się co i jak

reklama
Nie. Tylko tą diagnostykę trzeba mocno rozszerzyć.
Do powtórzenia badania na zespół. Ale to wszystko musi Cię pokierować dobry lekarz.
czyli mam is do endokrynologa do immunologa do genetyka i chyba juz psychiatra mnie nie ominie. o jakie badania po 4 poronieniach moge starac sie NFZ.

Do góry