reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Fondie zanim się zdecydujemy na kolejną próbę to jeszcze troszkę się podiagnozuję. Beta hcg przy poprzedniej ciąży mi wzrastała nawet lepiej niż idealnie a mimo to w usg nie było widać wogóle ciąży. A przy tych wartościach to nawet i bliźniacza mogłaby byc. Więc dla mnie usg było teraz miarodajne. Tydzien bez przyrostu wystarczyl bym wiedziała że jest porażka.
Trzeba pamiętać że każda z nas jest inna,każda ciąża jest inna. Nie ma złotego środka dla nas wszystkich bo już byśmy miały wszystkie tutaj dzieci.
A dawki miałam encorton 2 razy dziennie po jednej tabletce. Fraxiparynę 0.4 raz dziennie.acard raz dziennie. Luteina 2 razy po 2 dziennie. Witaminy B metylowane. Intralipid w 4 tc.
Burczuś
Mbie beta też w przedostatniej ciąży przyrastała idealnie do 4500.
Brałam acard clexan encorton i 3× dupek i lutkę .
Ja myślę że u mnie było za dużo progesteronu bo on zagęszcza krew .
Z jednej strony brałam clexan na rozżedzenie a z drugiej zagęszczałam progeseteronem .Tak mi powiedział lekarz gin.Jeszcze mam dodatkowo leydena który też ma działanie zakrzepowe i nie powinno się przy nim brać hormonów a my walimy tego progesteronu ogromne ilości .
Prog.jest dobry ale nie przy zespołach antyfosfo.Przecież nasz organizm w ciąży też go produkuje a my nie krwawiąc bierzemy bo tonami .Nie wiem po co .
Teraz brałam dupka dwa razy dziennie po jednej i clexan 80 .i ciąża dobrze się zaimplantowała .
Ja wciąż uważam że przy zespołach clexan 40 to dawka zapobiegawcza a powinno się podawać 1 mg na masę ciała czyli przy 60 kg clexan 60. A dawka lecznicza to 80 .
Tak mi powiedziało kilku lekarzy .
Powinno się przygotować endometruim do zagnieżdżenia dawką chociaż 20 czy 40 parę dni przed implantacją a od testu dawką dostosowaną do wagi ciała .
Ja dodatkowo jeszcze pociągnęłam intralipid
Burczuś ty wzięłaś intralipid i co będziesz go powtarzać ??
Powinno się wlać dwa razy przed ciążą w odstępach czterotygodniowych

Cześć dziewczyny,
mi się wydaje że to kiedy podamy leki i czy one przyniosą odpowiedni rezultat w sensie urodzenia zdrowego bejbika zależy od naszego inwentarzao_Otzn jakie np mamy pc czy mutacje inne choroby itd, ja robiłam w drugiej ciąży bete chyba ze 6 razy, acard non stop brałam clexane duphaston i lutke miałam po dodatniej becie, która wynosiła 7;)
i powiem tak przyrost bety piękny, książkowy, nawet miałam cichą nadzieję że odpowiednie leczenie zostało wdrożone w odpowiednim czasie beta urosła do 22000, ale w usg zarodek był opóźniony około 2 tyg piewrszy raz usłyszałam serduszko, na kolejnej wizycie już nie było myślę że leki ile mogły to utrzymały ciąże i sprzyjały w rozwoju, lecz wada była na tyle ciężka że zarodek obumarł, to tak jak Susi(przytulam Cię) miała odpowiednie leczenie, organizm dostał wszystko aby ciąża się rozwijała nawet z wadą i dotrwała do tego tygodnia bo wada nie była aż tak poważna jak przy innych np trisomiach letalnych które powodują poronienia spontaniczne

Burczuś
Z jednej strony brałam clexan na rozżedzenie a z drugiej zagęszczałam progeseteronem .Tak mi powiedział lekarz gin.Jeszcze mam dodatkowo leydena który też ma działanie zakrzepowe i nie powinno się przy nim brać hormonów a my walimy tego progesteronu ogromne ilości .
Prog.jest dobry ale nie przy zespołach antyfosfo.Przecież nasz organizm w ciąży też go produkuje a my nie krwawiąc bierzemy bo tonami .Nie wiem po co .
Teraz brałam dupka dwa razy dziennie po jednej i clexan 80 .i ciąża dobrze się zaimplantowała .
Ja wciąż uważam że przy zespołach clexan 40 to dawka zapobiegawcza a powinno się podawać 1 mg na masę ciała czyli przy 60 kg clexan 60. A dawka lecznicza to 80 .
Powinno się przygotować endometruim do zagnieżdżenia dawką chociaż 20 czy 40 parę dni przed implantacją a od testu dawką dostosowaną do wagi ciała .
Po pironieniu.odstawiłam wszystko.

Susana jeśli chodzi o progesteron że zagęszcza krew czyli duphaston a jak jest z lutką dowcipną bo czytałam że ona jest jak to mogę okreslić lepsza...ona tez coś powoduje ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Burczuś

No właśnie - Luteina i Duphaston - też się zastanawiam czy to potrzebne i tyle tego? Faktycznie, mój gin też mówił, że progesteron zagęszcza krew. Z jednej strony bierzecie heparynę i zagęszczacie progesteronem...
Może się mylę, ale powiem Wam szczerze, że w drugiej utraconej ciąży to w 6t.2d. słyszałam serduszko, widziałam, dostałam Luteinę i Acard (za słabe) i już następnego dnie przestały mnie boleć piersi....na wizycie za niecały tydzień serduszko już nie biło....Wydaje mi się, że tą Luteiną tylko wszystko przyspieszyłam :-( :(

susana popieram twoj post w 100% ja mialam progesteron dopochwowy doustny domiesniowy nawet mialam odloty od przedawkowania progesteronu bez duagnozy a moje bialko c jest wywalone w kosmos i mutacja mthfr gdzie mam od genetyka napisane ze do konca zycia acard codziennie. a tak to jest jak sie lekarz nie zna. malina nie dal mi wczesniej progesteronu i tylko lutke 100po pozytywnym tescie. do tego mowilam o plamieniach przed @to nie dowalil lutki tylko zalatwil acardem i bromkiem plamienia i ideszly jak reka odjal.
najgorsi to lekarze co nie diagnozuja

susana popieram twoj post w 100% ja mialam progesteron dopochwowy doustny domiesniowy nawet mialam odloty od przedawkowania progesteronu bez duagnozy a moje bialko c jest wywalone w kosmos i mutacja mthfr gdzie mam od genetyka napisane ze do konca zycia acard codziennie. a tak to jest jak sie lekarz nie zna. malina nie dal mi wczesniej progesteronu i tylko lutke 100po pozytywnym tescie. do tego mowilam o plamieniach przed @to nie dowalil lutki tylko zalatwil acardem i bromkiem plamienia i ideszly jak reka odjal.
najgorsi to lekarze co nie diagnozuja
Fondie ja widzę po sobie że moje ciąże rozwijały się tylko do dnia pierwszej wizyty u gina .Potem brałam dupka i klapa .
W przedostatniej ciąży w tej co brałam masę progesteronu to tylko mały pęcherzyk się pojawił i koniec .
Myślę w ten sam sposób co ty .
Dają heparynę i acard i prog który zagęszcza a w moim przypadku leydena progest. Jest zabroniony bo nie wolno hormonów .
Sami chyba czasami nie myślą ci lejarze .A częściowo same bierzemy leki na własną rękę i sobie szkodzimy bo nie mamy pełnej diagnozy .
Ja się tym progesteronem przedostatnio sama szprycowałam a dopiero póżniej dowiedziałam z badań o zakrzepicy .....

reklama
Fondie ja widzę po sobie że moje ciąże rozwijały się tylko do dnia pierwszej wizyty u gina .Potem brałam dupka i klapa .
W przedostatniej ciąży w tej co brałam masę progesteronu to tylko mały pęcherzyk się pojawił i koniec .
Myślę w ten sam sposób co ty .
Dają heparynę i acard i prog który zagęszcza a w moim przypadku leydena progest. Jest zabroniony bo nie wolno hormonów .
Sami chyba czasami nie myślą ci lejarze .A częściowo same bierzemy leki na własną rękę i sobie szkodzimy bo nie mamy pełnej diagnozy .
Ja się tym progesteronem przedostatnio sama szprycowałam a dopiero póżniej dowiedziałam z badań o zakrzepicy .....
Moja doktorka była świadoma co robi luteina i bardzo się nad nią zastanawiała,ale stwierdziła,że acard i heparyna poradzą sobie z tym. I weź bądź tu mądra...

Do góry