reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Witam Was dziewczynki .
Dziękuję za słowa wsparcia z Waszej strony .
Tak sobie myślę że pod wpływem takich historii jak moja człowiek odkrywa w sobie dawne uczucia związane ze stratami dzieciątek .
Każda opowiada o imonach aniołków i widzi je razem w niebie mając wielką nadzieję że jest im tam dobrze .Z tego co widzę i myślę i sobie wyobrażam to jest tam ich całe przedszkole i się raxem bawią .
Ja straciłam trójkę wcześno teraz pierwszy raz to było tak duże dziecko które fizycznie trzymałam w ramionach .
Myślę że to bardzo ważne że się odważyłam i mogłam się z nim pożegnać , przytulić go i ochrzcić .
Wpłynęła w dużym stopniu na mnie też rozmowa z Beatką która też pożegnała się ze swoim dzieciątkiem i to utkwiło mi w pamięci .
Dziękuję ci Beatko bardzo .Przygotowałaś mnie do tego pięknego pożegnania i dałaś dużo odwagi i siły od siebie .Nawet nie wiesz ile .
Wiem że to czego się bałam czyli naturalny poród i to że będę musiała oglądać martwe dziecko przepełniało mnie ogromnym strachem .
Chciałam zasnąć i tego nie pamiętać .
A teraz dziękuję Bogu że się tak nie stało .
Że dziecko urodziło się tak jak się rodzą dzieci czyli w bólu męce , ale potem jest przytulone do mamy i pożegnane .

Cześć Dziewczynki! Przełomowy tydzień Doris i Nafoczka!! Ekscytująco!! :)
A ja wlasnie czekam aż M wróci z delegacji bo musi mi ładunek do jajeczka dostarczyć ;) wciaz mam śluz płodny choc temp lekko poszła juz w gore.. Czy po pregnylu owu mocniej czuć? Ja nigdy nie czułam wiec ciekawe czy teraz powinnam?
To jesteśmy łeb w łeb:p ja wczoraj owu -foremka zalana ,a dziś rano poprawka;)

Susana - dzielna z Ciebie kobieta i super mama. Swiatelko dla Adasia (*)

Doris - synek mimo skonczonych dwoch mcy dalej je co 3 godz w dzien i w nocy. Zegarki mozna przy nim regulowac[emoji6] budzi sie i jesli w ciagu 30sek nie dostanie jesc to robi afere na caly blok. A tak zawodzi strasznie jakby co najmniej smierc glodowa zajrzala mu w oczy[emoji6]

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam Karchera do mycia podłóg (polecam naprawdę, mam go drugi miesiąc - rewelacyjne urządzenie) ale tym zajmuje się mój M, ja ogarniam na kolanach kuchnię i łazienkę, tam gdzie SAMA na własne życzenie wybrałam sobie takie kafle, które muszę myć płynem do szyb i wycierać na sucho, bo inaczej zostają smugi jak na lustrze :-) :)
Doris tez mam plytki tyle ze w salonie i kuchni ktore myje na kolanach,przy kupnie sie tak na nie uparlam a teraz czasami padam przy nich ale na twarz [emoji13]
I teraz zamiast sofy kupilismy naroznik zebym miala mniej mycia [emoji5] a Karchera mam do okien i jest super a zastanawialam sie nad tym tez co podlogi mozna myc i moze sie skusze skoro go zachwalasz [emoji5]

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

Doris tez mam plytki tyle ze w salonie i kuchni ktore myje na kolanach,przy kupnie sie tak na nie uparlam a teraz czasami padam przy nich ale na twarz [emoji13]
I teraz zamiast sofy kupilismy naroznik zebym miala mniej mycia [emoji5] a Karchera mam do okien i jest super a zastanawialam sie nad tym tez co podlogi mozna myc i moze sie skusze skoro go zachwalasz [emoji5]

Suska czytam Cie i placze. Ja nie pozegnalam sie z moim maluszkuem. Nie bylam do tego przygotowana. Balam sie ze tego nie udzwigne. Bardzo zaluje ze zabraklo mi przygotowania, takze ogromne slowa uznania dla Beatki. Widzialam tylko peowinke i malutkie cialko, ale nie dalam rady, tak bardzo obawialam sie spojrzec. Teraz przezywam wszystko z Toba, wspomnienia i tesknota wrocily. Moje malenstwo umarlo ok 13 tyg. -14 tyg. Rodzilam w 17. Jestem z Toba....

Włączył mi się syndrom wycia gniazda,

Nafoczka a jak to jest wycie gniazda?Tzn wyjesz do niego :p

Nafoczka, dotrwałyśmy !

Ale ekscytacja taka jak dzisiejszym meczem skakałam z radości a mąż pukał sobie w głowe ;)

Wpłynęła w dużym stopniu na mnie też rozmowa z Beatką która też pożegnała się ze swoim dzieciątkiem i to utkwiło mi w pamięci .
Dziękuję ci Beatko bardzo .Przygotowałaś mnie do tego pięknego pożegnania i dałaś dużo odwagi i siły od siebie .Nawet nie wiesz ile .

Susana też dziękuję że mnie posłuchałaś było to dla mnie ważne tak jakbym żegnała Adasia z Tobą. Przepraszam za ten tel sprzed sekund zachowałam się jak pipa :(

Beri przykro mi ,że u Ciebie tak poszło.:( Ja wiedziałam ,że muszę i nie wyobrażałam sobie inaczej!!

Beri123 ja też nie dałam rady zobaczyć mojego synka. Został ochrzczony wybrałam mu imię ale go nie widziałam!!! I nie żałuje tego bo sama stworzyłam sobie jego obraz w którym 21 lipca skończy 2 latka.
Każdego dnia o nim myśle i pewnie nigdy nie przestane!!
Gdyby wtedy ktoś mi pomógł (tak jak Beata Susanie), kto wie może bym zachowała sië inaczej.
A ja byłam sama i strasznie się bałam!
Dobrej nocy! ;)

reklama
Dziewczyny jak was czytam czuje sie.okropna osoba. Ja wszystkie dzieci ochrzcilam a zadnego nie pochowalam:( najdluzsza moja ciaza 9tydzien niecaly chyba. Wogole zauwazylam, ze dziewczyny u maliny to tak po dwoch, trzech poronieniach sa a ja chyba jedyna z takim stazem :( 5 ciaz szok i chyba dlatego calkowicie stracilan juz nadzieje ze bedzie inaczej. Ja na codzien wogole nie mysle ostatnio o moich az 5dzieciach teraz rzucilo mnie to "o ziemie" jaka jestem okropna avita codzien mysli o dzieciatku :/ a ja :( a ja mam 5 aniolkow boze ile ja wytrzymalam ile jeszcze razy bede tak miala mam dopiero 32lata:(

Do góry