enya81
Fanka BB :)
Joanna pierwszy raz słyszę że jakiś lekarz odradzał fraxi w ciąży - masakra jakaś Dziewczyny przecież to dramat jak tak Ci lekarze kołują, jeden mówi tak a drugi inaczej. Zwariować można. Dlatego właśnie nie pojechałam do Jerzakowej bo na bank zleciłaby mi glucophage (które jak dla mnie nie jest mi do niczego niepotrzebne) i jeszcze pewnie potwierdziłaby moje PCO które wiem że mam bo mówiło mi o tym wielu lekarzy i mam na to opinie lekarskie. Chociaż ostatni lekarz stwierdził że to co mam na jajnikach to nie torbielki tylko zrosty ale olałam to już "ciepłym moczem" bo co lekarz to opinia. Wydaje mi się że nie ma co oglądać się na paru i trzymać jednego bo to wszystko bez sensu. Ja tylko i wyłacznie poza zaleceniami Maliny łykam kwas 5 mg (On mi kazał tylko 2x0,4 ) od Misiejka i witaminę D (D-vitum 1000) ale raz na 2 dni bo nie chcę przesadzić. I tyle.
Agnieszka tak więc do końca nie masz racji że wszystkie dziewczyny z PCO mają problem z zachodzeniem w ciąże. Ja też zachodzę bez wspomagaczy (nie licząc wiesiołka i przed ostatnią ciążą bromka) a mam PCO. Oczywiście zależy pewnie wszystko od stopnia - PCO to jeszcze nie pełnoobjawowe PCOS.
Dzisiaj czuję się fizycznie dobrze, rano tylko trochę mnie muliło ale leciutko, piersi szczypią, brodawki szczypią ale same piersi prawie nie bolą. Ale już jakoś nie panikuję bo 10 tydzień to już czas kiedy beta ma prawo spadać
Agnieszka tak więc do końca nie masz racji że wszystkie dziewczyny z PCO mają problem z zachodzeniem w ciąże. Ja też zachodzę bez wspomagaczy (nie licząc wiesiołka i przed ostatnią ciążą bromka) a mam PCO. Oczywiście zależy pewnie wszystko od stopnia - PCO to jeszcze nie pełnoobjawowe PCOS.
Dzisiaj czuję się fizycznie dobrze, rano tylko trochę mnie muliło ale leciutko, piersi szczypią, brodawki szczypią ale same piersi prawie nie bolą. Ale już jakoś nie panikuję bo 10 tydzień to już czas kiedy beta ma prawo spadać
Ostatnia edycja: